ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Φλιώνης: «Πάμε δυνατά για το καλύτερο»

Ο Δημήτρης Φλιώνης εξήγησε πώς η Εθνική Νέων… πέταξε εκτός τελικού τους Ισπανούς και σχολίασε τη μεγάλη «μάχη» με το Ισραήλ (23/7, 21:15).

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας γκαρντ στον «ΣΠOΡ FM 94,6»: 

Για τον ημιτελικό με την Ισπανία: «Είχαμε μιλήσει για αυτή τη ομάδα. Ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Όλο το σταφ έκανε εξαιρετική δουλειά. Περιορίσαμε το τρανζίσιον παιχνίδι τους με ομαδική δουλειά και καταφέραμε να κερδίσουμε αυτή τη διαφορά. Μπροστά πήραμε σωστές αποφάσεις και νομίζω πως δίκαια είμαστε σε αυτόν τον τελικό. Τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι».

Για το ότι δεν επηρεάστηκαν από τη μάχη με τη Λιθουανία: «Μετά την πρόκρισή μας σκεφτήκαμε τι έγινε στο παιχνίδι, αλλά το αφήσαμε πίσω. Σκεφτόμασταν μόνο να πάρουμε την πρόκριση στο ματς με τους Ισπανούς. Προετοιμαστήκαμε σωστά, σκεφτόμασταν μόνο το επόμενο παιχνίδι, δεν υπήρχε χρόνος να σκεφτούμε τι κάναμε και τι δεν κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι και εμφανιστήκαμε δυνατοί στο παρκέ».

Για τον Ταμίρ Μπλατ: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και πρέπει να τον περιορίσουμε σωστά, για να μειώσουμε τις επιλογές του Ισραεήλ στην επίθεση. Σίγουρα πρέπει να σταματήσουμε την πολύ καλή πορεία τους».

Για το ότι είναι η τελευταία του χρονιά στην Εθνική νέων: «Ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφο, και για την παρέα, καθώς είμαστε όλα τα παιδιά αρκετά χρόνια μαζί, και για όλο τον κόσμο που μας στηρίζει».

Για τον τελικό: «Ό,τι πρόβλημα και να υπάρχει, μικρό ή μεγαλύτερο, θα το αφήσουμε εκτός γηπέδου. Δεν το σκεφτόμαστε και πάμε δυνατά να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο».

 

To Top