ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Φοιρός: “Να παραμείνει ψύχραιμη και ενωμένη η οικογένεια του Άρη”

Ο πρώην προπονητής του Άρη, Γιώργος Φοιρός μίλησε για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην ομάδα, μετά την αποχώρηση του Πάκο Ερέρα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Πρέπει να πούμε πράγματα τα οποία θα βοηθήσουν την ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν θα της κάνουν κακό. Μιλάμε για μία πολύ δύσκολη στιγμή της χρονιάς. Πρέπει όλη η οικογένεια να είναι ψύχραιμη και να αντιμετωπίσει αυτή την προσωρινή κρίση που περνάει η ομάδα. Εμένα μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής ο κ. Ερέρα. Ο σχεδιασμός του ήταν πάρα πολύ καλός. Έπρεπε να ξεκινήσει από το μηδέν και να φτιάξει μία ομάδα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Για την απόφαση της διοίκησης είπε:

Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι μία ομάδα χτίζεται σιγά – σιγά σε κάποια χρόνια. Δε μπορεί να χτιστεί σε μήνες. Το ότι έγιναν κάποια λάθη αυτό είναι δεδομένο αλλά δεν σημαίνει ότι καταδικάζουμε έναν άνθρωπο. Αφού οι διοίκηση πήρε την απόφαση ότι πρέπει να αλλάξει τον προπονητή ίσως να ξέρει κάτι παραπάνω. Σαν οικογένεια πρέπει να βαδίσουμε όλοι μαζί.

Για τον Ερέρα είπε:

Ο κ. Ερέρα δεν είχε κάποιον άνθρωπο δίπλα του που να ήταν γνώστης των πραγμάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου και να τον ενημερώνει. Αυτό είναι το μειονέκτημα σαν προπονητής. Με τα Γιάννενα ήταν πολύ άτυχος. Με τον Πανιώνιο χάνουμε 3 φοβερές ευκαιρίες, με τον ΠΑΟΚ χάνουμε πέναλτι στο 1-1. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά πλέον.

Από την στιγμή που άρχισε να αμφισβητείται και να γράφονται ότι φεύγει, οι παίκτες μπαίνουν σε μία διαδικασία να μην τον ακούνε. Αισθάνεται άσχημα και ο ίδιος ο προπονητής γιατί έχει μία αμφιβολία οπότε εν τέλη θέλει να αποχωρήσει.

Για τις αλλαγές του σχηματισμού είπε:

Αυτός προσπαθούσε να κάνει κάποιες ενέργειες μέσα στο γήπεδο που άλλες φορές σου βγαίνουν και άλλες όχι. Αυτό δεν το θεωρώ μείον για τον Ερέρα.

Για το “ηλεκτροσόκ” που χρειαζόταν η ομάδα είπε:

Αυτό είναι το συνηθισμένο που λέει κάθε διοίκηση όταν θέλει κάποιος να φύγει.

Είναι μία πολύ καλή σκέψη ο διάδοχος να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα. Έτσι θεωρώ ότι πρέπει να γίνει. Υπάρχουν Έλληνες προπονητές που μπορούν να ανταπεξέλθουν. Με την παγκοσμιοποίηση όλοι τα ίδια πράγματα λένε ακόμα και για την ποδοσφαιρική γλώσσα, δεν είναι πρόβλημα αυτό.

Για τον στόχο του Άρη να βγει στην Ευρώπη είπε:

Οι δυνατότητες της ομάδας έτσι όπως έτσι τις είδαμε ήταν πάρα πολύ μεγάλες. Η αξία των παικτών δεν φαίνεται αυτή την στιγμή μέσα στο γήπεδο. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες και πρέπει να βλέπουμε ψηλά.

Το μήνυμα του στον κόσμο του Άρη:

Το μήνυμα που πρέπει να δώσουμε είναι ότι η ομάδα περνάει μία κρίση και είναι μία δύσκολη στιγμή. Δεν πρέπει να διαφωνούμε και να λέμε ότι δεν θα πάμε στο γήπεδο επειδή διώξαμε τον προπονητή. Όλοι μαζί δίπλα στην ομάδα για να την συμπαρασταθούμε και να την βοηθήσουμε σε μία δύσκολη στιγμή. Άμα μπορούμε να πάμε και στα εκτός παιχνίδια.

To Top