Χαριστέας: «Είναι… καρμικό να βρεθούμε στο Euro»

Την πίστη πως η Εθνική ομάδα θα πάρει μέσα στην Τιφλίδα την πρόκριση απέναντι στη Γεωργία και θα επιστρέψει σε μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα χρόνια εξέφρασε ο Άγγελος Χαριστέας. Ο σκόρερ του έπους του 2004 στην Πορτογαλία θεωρεί πως είναι απόλυτα στο χέρι της ελληνικής ομάδας να πάρει το εισιτήριο για το Euro της Γερμανίας.

«Για εμένα το σημαντικό είναι ότι με το Καζακστάν η ομάδα έδειξε ενθαρρυντικά σημάδια και μας έδωσε πολύ ωραία δείγματα. Ημουν στο γήπεδο και μας έδειξαν τα παιδιά ότι έχουν δυνατό μομέντουμ. Είναι σημαντικό ότι οι παίκτες κλειδιά που έχουμε στην ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι πνευματικά, η ομάδα είναι έτοιμη. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα περάσουμε εύκολα στην Γεωργία. Είναι μία ομάδα που δεν έχει πάει ποτέ σε Euro, παίζει στην έδρα της και το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο. Από την άλλη όμως, θα έλεγα ότι βλέποντας τα παιδιά, είδα ότι έχουν μία πολύ μεγάλη προσήλωση. Είναι πνευματικά έτοιμοι για έναν τελικό», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Για εμένα αυτά τα παιχνίδια κρίνονται πάντα στο γκολ. Όποιος θα σκοράρει θα έχει τον πρώτο λόγο. Περιμένω ένα κλειστώ ματς. Σίγουρα δεν περιμένω αυτό που έγινε με το Καζακστάν. Είναι μία δύσκολη δοκιμασία, γιατί παίζεις εκτός έδρας, αλλά από την άλλη, η Γεωργία φοβάται, ότι σε περίπτωση που προηγηθούμε, θα είναι πολύ δύσκολο να το γυρίσει. Οπότε είναι δύσκολο το ματς, θα κριθεί στο γκολ», πρόσθεσε.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε στο Euro. Είναι η καλύτερη διαφήμιση για μία χώρα όταν είναι σε τελικά Μουντιάλ ή Euro. Θεωρώ ότι η τωρινή ομάδα το έχει καταλάβει, το ξέρουνε. Επίσης θεωρώ ότι είναι… καρμικό το γεγονός ότι είναι 20 χρόνια μετά το Euro 2004. Εάν περάσουμε θα έχουμε στον όμιλο την Πορτογαλία και την Τουρκία, ομάδες που έχουμε μία ιδιαίτερη… κόντρα και νομίζω ότι όλα αυτά θα λειτουργήσουν καρμικά. Έχουμε επίσης έντονο τον ελληνισμό στη Γερμανία και γενικότερα έχουμε πολλά κίνητρα», συνέχισε.

Όσο για το μήνυμα που στέλνει στους διεθνείς; «Να σκεφτούν πριν το παιχνίδι να ακούγεται ο Εθνικός ύμνος στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι. Για να καταλάβουν το πόσο υπερήφανοι θα είναι αυτοί και οι οικογένειές τους, όταν το καταφέρουν», είπε.

To Top