ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χαριστέας: «Με υπομονή και την ποιότητά μας κόντρα στην Κόλος – Μιλάμε με Σάσα και Φετφατζίδη»

 Ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για τη νίκη του Άρη κόντρα στη Λαμία, το ματς που έρχεται με την Κόλος αλλά και τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Για την πρεμιέρα με την Λαμία:

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη δείχνει ότι η ομάδα χτίζεται σωστά και ότι σε μια όχι και τόσο καλή βραδιά έχει την δυνατότητα να ξεκλειδώνει τις αντίπαλες άμυνες και να κερδίζει το παιχνίδι.

Για τον αγώνα με την Κοβαλίβκα:

Έχω παίξει απέναντι σε ουκρανικές ομάδες, γνωρίζω πολύ καλά την νοοτροπία τους. Είναι ομάδες που βασίζονται πάρα πολύ στην πειθαρχία, είναι ομάδες που 90 λεπτά θα τα δώσουν όλα. Είναι ομάδες σκληροτράχηλες που πρέπει να έχεις πολύ υπομονή και να μην της δώσεις δικαίωμα να σε δυσκολέψει.

Για το ποιο θα είναι το “κλειδί” για την πρόκριση:

Το κλειδί είναι να μην χάσουμε το μυαλό μας και να μην προσαρμοστούμε στον δικό τους τρόπο παιχνιδιού. Η Κόλος είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει στην κόντρα επίθεση. Είναι μια ομάδα που τρέχει με τον ενθουσιασμό της. Εμείς δεν πρέπει να μπούμε σε αυτό το τρυπάκι. Πρέπει να παίξουμε με την ποιότητα μας, να έχουμε υπομονή. Δεν έχει να κάνει με το αν θα βρεθείς σε καλή βραδιά ή όχι, έχει να κάνει με το αν τα ατού σου θα είναι σε καλή βραδιά.

Για το καλοκαίρι που πέρασε ο Άρης:

Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την υπόθεση του ban ο χρόνος που είχαμε για να είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα ήταν λίγος. Έπρεπε να είχε γίνει ένας αγώνας δρόμου. Θα μπορούσαμε να είχαμε δουλέψει ακόμη καλύτερα αν είχαμε την άνεση του χρόνου. Τώρα θα κάνουμε τις τελευταίες προσθήκες, θα βάλουμε τις τελευταίες πινελιές έχοντας δει και κάποια επίσημα παιχνίδια. Ο Άρης είναι μια ομάδα που δεν πρέπει να κάνει μεταγραφές απλά για να έχει ένα πλήρες ρόστερ, πρέπει να έχει έναν σχεδιασμό. Αυτό έχει πληρώσει ο Άρης πολλές φορές, τον κακό αγωνιστικό σχεδιασμό.

Ενώ συνέχισε:

Θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερος ο σχεδιασμός αν δεν είχαμε το πρόβλημα του κορωνοϊού. Μια δουλειά κρίνεται καλύτερα όταν μπορείς να την δεις ζωντανά. Το ότι πολλούς ποδοσφαιριστές δεν είχαμε την δυνατότητα να τους δούμε ήταν κάτι αρνητικό. Το σκεπτικό μου ήταν να είμαι σε ένα αεροπλάνο και να δω 10-15 παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Αυτό που μας έμενα ήταν το πολύ καλό σκάουτινγκ και οι πολύ καλές πληροφορίες που θα συλλέγαμε. Δεν παίζει ρόλο απλώς να είναι ένας καλός παίκτης, παίζει ρόλο να έχει προσωπικότητα.

Για το αν θα γίνουν άλλες μεταγραφικές κινήσεις:

Το ρόστερ δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη. Υπάρχουν ακόμη κάποιες θέσεις πολύ σημαντικές. Αυτήν την στιγμή που μιλάμε υπάρχουν επιλογές και εμείς πρέπει να κάνουμε την καλύτερη. Πρέπει να πάμε βάση σχεδίου. Όσο θα είμαι στην ομάδα τρέλες δεν θα κάνω ποτέ. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο και σύντομα θα έχουμε τις τελευταίες πινελιές.

Για την ανακοίνωση της Λαμίας και την στιχομυθία που είχε με μέλη της αποστολής της:

Μόλις με ενημέρωσαν ότι υπήρξε ένα δημοσίευμα, χωρίς να το σκεφτώ το πρώτο που έκανα είναι να ρωτήσω επίσημα την αποστολή της Λαμίας αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Ο προπονητής μου είπε κιόλας “Εκκλησία ήταν Άγγελε”. Δεν μου αρέσει όταν η ομάδα κατηγορείται για κάτι το οποίο ελέγχω. Δεν μου αρέσει όταν πετάει λάσπη στην ομάδα κάποιος που δεν βρίσκεται καν εκεί.

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος:

Όλα πήγαν στο τέλος καλά στην πρεμιέρα. Μια πρεμιέρα είναι πάντα αγχωτική και απαιτητική όταν μιλάμε για Άρη.

Για το νέο πόστο που έχει αναλάβει τον τελευταίο χρόνο:

Δεν είναι εύκολο. Δεν είναι ότι δεν γνωρίζεις το ποδόσφαιρο. Είναι όμως ότι έχεις μια θέση ευθύνης. Ο Άρης είναι δύσκολη ομάδα, απαιτητική. Εγώ είμαι όμως ακόμη πιο απαιτητικός, με τον εαυτό μου και τους συνεργάτες μου. Την δουλειά μου την κάνω στα ελληνικά δεδομένα με βάση όμως την Ευρώπη. Προσπαθώ να μεταφέρω αυτά που θέλω στην ομάδα. Πέρυσι ο Άρης λειτουργούσε με το 30% της δυναμικής του.

Για την απουσία του κόσμου:

Δεν πιστεύω ότι θα περάσει μια χρονιά χωρίς κόσμο στα γήπεδα. Βλέποντας πάντα και την πορεία του κορωνοϊού πιστεύω ότι θα υπάρξει κόσμος στα γήπεδα, αλλιώς οι ομάδες θα γονατίσουν.

Ενώ συνέχισε:

Η δυναμική του Άρη είναι ο κόσμος. Όταν ο κόσμος είναι συσπειρωμένος σκεφτείτε τι πράγματα μπορούμε να καταφέρουμε. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που υπέγραψαν στην ομάδα μας έλαβαν υπόψιν και τον κόσμο.

Για τα διαρκείας:

Κάτι καινούργιο που κάναμε είναι να έρθουμε εμείς σε επαφή με τον φίλαθλο. Με κόσμο που είχε πάρει διαρκείας τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να νιώθει ο Αρειανός ότι είναι μέλος μιας οικογένειας. Το ότι ήρθαν άνθρωποι και πήραν εισιτήρια διαρκείας χωρίς να ξέρουν αν θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδο είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Για τις περιπτώσεις Σάσα και Φετφατζίδη:

Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους ατζέντες από Σάσα και Φετφατζίδη. Θέλουμε να κάνουμε επέκταση του συμβολαίου. Μιλάμε με τους εκπροσώπους τους. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά είναι ο προσανατολισμός που θέλουμε να ακολουθήσουμε.

To Top