ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χρυσόγονος: “Ναζιστικής εμπνεύσεως το ‘μια πόλη, μια ομάδα’! Ο Άρης μπορεί να πάρει τίτλους, αρκεί να…”!

Ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος μίλησε για τα βήματα που θα οδηγήσουν τον Άρη στην επιτυχία και για το θέμα του γηπέδου, ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ανέβηκε η σημαία του ΠΑΟΚ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στο Yellow radio 92,8:

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Για το «μια πόλη, μια ομάδα»:

«Αυτό είναι ένα σύνθημα ναζιστικής εμπνεύσεως. Θυμίζει το ”ένας λαός, ένα κράτος, ένας ηγέτης” των ναζιστών για τον Χίτλερ. Η λογική είναι η ίδια. Κι όπου υπάρχει διαφορετικότητα, θέλουμε να την ισοπεδώσουμε με το ζόρι. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η Θεσσαλονίκη έχει τέσσερις ομάδες, που κάθε μία έχει τη δική της ιστορία στην α’ εθνική. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Αυτά τα ”μια πόλη, μια ομάδα” είναι απλά ανοησίες. Η λογική τους είναι ναζιστική. Δηλαδή να ισοπεδώσουμε τη διαφορετικότητα.

Από ‘κει και πέρα για μένα κακώς που ανέβηκε η σημαία στους ιστούς του Δημαρχείου. Ο Δήμος δεν πρέπει να κομματίζεται ποδοσφαιρικά. Πρέπει να είναι Δήμος όλων των Θεσσαλονικέων. Εγώ δε θα πω ότι στενοχωριέμαι για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ, αντιθέτως χαίρομαι που μια ομάδα της πόλης πήρε το πρωτάθλημα. Θα ήθελα να τους συγχαρώ γιατί 73 χρόνια μετά, κατάφεραν να ισοφαρίσουν τα πρωταθλήματα του Άρη. Εμείς το κάναμε το 1946, αυτοί το 2019, μπράβο τους. Από ‘κει και πέρα εμείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το τι κάνει ο ΠΑΟΚ αλλά με τη δικιά μας ομάδα.

Να πάρουμε νέους τίτλους στο ποδόσφαιρο. Ο Άρης έχει σαν σύλλογος 173 τίτλους. Δεν θυμάμαι άλλη ομάδα στη Θεσσαλονίκη να έχει τόσο μεγάλο αριθμό τίτλων, σε ομαδικά αθλήματα. Πρέπει να ασχοληθούμε για το πώς θα πάρουμε νέους τίτλους ποδοσφαίρου. Η πρώτη προϋπόθεση να υπάρξει στήριξη από τον κόσμο του Άρη, όπως υπάρχει βέβαια. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη όμως. Γιατί πλέον όλα εξαρτώνται από τα οικονομικά μεγέθη των ομάδων. Να ανεβάσουμε επίπεδο και να διεκδικήσουμε τίτλους.

Για το Δημαρχείο που τοποθέτησε τη σημαία του ΠΑΟΚ:

«Δεν θυμάμαι όταν παίρναμε σερί τα πρωταθλήματα στο μπάσκετ να ανέβηκε μια φορά η σημαία του Άρη στο Δημαρχείο. Αν ανέβαινε η σημαία του Άρη τότε δεν θα χρειαζόταν να… κατέβει με τόσους συνεχόμενους τίτλους.»

Για το αν πρέπει να αντιδράσει ο επίσημος Άρης:

«Δεν νομίζω να χρειάζεται να δώσουμε μεγάλη και τρομερή έκταση στο θέμα. Ήταν ατυχής η ενέργεια του Δήμου, από ‘κει και πέρα το ζητούμενο είναι να ενισχύσουμε τη δική μας ομάδα, διεκδικώντας και κερδίζοντας τίτλους και στο ποδόσφαιρο.»

Για το αν πλησιάζει η μέρα με τίτλους στον Άρη:

«Η δυναμική που έχει αυτός ο σύλλογος του επιτρέπει να παίρνει τίτλους, αν γίνεται σωστή διαχείριση. Σωστή διαχείριση σημαίνει α) να μην γίνονται οικονομικές υπερβάσεις και β) τα χρήματα που δίνονται, να δίνονται σωστά. Δηλαδή οι 600 χιλιάδες στον Καστίγιο στα τέλη της καριέρας του, με 5 γκολ, ήταν σπατάλη. Και να τα έχεις, πάλι σπατάλη είναι. Να αξιοποιούνται σωστά τα χρήματα. Φέτος μπορώ να πω πως δεν έγιναν σπατάλες. Κάποια λεφτά έπιασαν πολύ τόπο. Ο Κουέστα ας πούμε αξίζει παραπάνω από όσα παίρνει. Άρα ένα μπράβο σε όσους κάνουν τη διαχείριση. Να έχουμε σωστή ισορροπία εσόδων και εξόδων και τα έξοδα να πηγαίνουν σε παίκτες που αξίζουν.»

Για τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές του γηπέδου:

«Ασφαλώς. Πρέπει να προχωρήσει και το θέμα πάρκινγκ τα οποία δεσμεύτηκαν οι υποψήφιοι δημαρχοι. Όσοι δέχθηκαν να μας μιλήσουν – γιατί υπήρχαν και κάποιοι που μας απέφυγαν – ήταν θετικές οι απαντήσεις τους. Είπαν πως είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα και πως θα ελεγχθεί.»

To Top