ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ωδή στο Σαββατόβραδο!

Ο γνήσιος, ο παλιάς κοπής και κοψιάς οπαδός έχει συνδυάσει το ποδόσφαιρο με Κυριακή μεσημέρι, με “Σποράκι, ροξάκι, κο(κ)ακολίτσα παιδιά “, με παράλληλη ραδιοφωνική μετάδοση και ενημέρωση.

Αυτά, κάποτε, βέβαια. Σε μια εποχή που “το μαξιλαράκι” στην κερκίδα ήταν το αξεσουάρ, και το εισιτήριο σε δραχμές. Βιώσαμε τις αλλαγές και μεταλλάξεις, περάσαμε από πολλά στάδια και φτάσαμε στο σημείο να γίνονται αγώνες Δεύτερες και Παρασκευές, αλλά και Σάββατα, φυσικά.

Όλα τα παράξενα κι ο γάμος την Τετάρτη

Για να κάνω και μία επίκαιρη τοποθέτηση, γάμος σήμαινε Εκκλησία και φυσικά, προ κέντρων διασκέδασης, το γλέντι γίνονταν σε ταβέρνες. Τούρτες και λοιπές αμερικανιές, με τάισμα σε κουμπάρο και κουμπάρα δεν υπήρχαν, παρά μόνο σε ταινία.

Αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν τα ήθη και τα έθιμα, οι πολιτικοί γάμοι και τα σύμφωνα συμβίωσης μπήκαν στην ζωή μας, οι σύγχρονες διεκδικήσεις δικαιωμάτων αγγίζουν λεπτά όρια και πάντα το παιδί μπαίνει μπροστά, από μία υποκριτική κοινωνία. Κλείνει η κοινωνική παρένθεση.

Μπροστά μας έχουμε το πρώτο απ’ τα σερί εκτός έδρας παιχνίδια. Κηφισιά αρχικά. Στον πρώτο γύρο, αντίστοιχα, ένα Χ σαν ήττα, με 1-1 τελικό, σε περίοδο που ψάχναμε να βρούμε ισορροπίες και πατήματα. Ακολούθησαν άλλα 3 εντός τότε, με τα παράξενα που συνέβησαν στο στάδιο των Σερρών. Απ’ τους 12 διαθέσιμους, τότε, πόντους, πήραμε 7. Για όσους ψάχνουν το πού κρίνονται οι στόχοι στην διεκδίκηση υψηλών θέσεων στο πρωτάθλημα, αυτό. Για να κάνουμε και μία σύνδεση με τα όσα αναφέρονται αρχικά, οι δύο επόμενοι αντίπαλοι έχουν γνώστες σχέσεις κουμπαριάς με τα κόζια της βαθμολογίας. Ο Άρης, αν είναι σοβαρός, πειθαρχημένος, σταθερός σε απόδοση και αποτελεσματικότητα, θα χαλάσει τους “γάμους” και τους “αρραβώνες”.

Το παιχνίδι στα βόρεια προάστια της Αθήνας είναι το πρώτο από 5 συνεχόμενα εκτός έδρας, που ακολουθούν. Τα παράξενα που λέγαμε. Στο ενδιάμεσο, ο… γάμος την Τετάρτη, που λέει και ο λαός. Εντάξει, Τρίτη στην προκειμένη. Η ρεβάνς στον Βόλο. Εκεί που, λογικά, στην αποστολή της ομάδας θα είναι πάλι, όπως σήμερα, οι δύο αναπληρωματικοί τερματοφύλακες. Ανάγκη για ανάσες, ξεκούραση και θεραπεία του Κουέστα. Ευκαιρία, στα όσα (ελπίζουμε πως) θα γίνουν στα μεταγραφικά, να κλείσει και αυτό το θέμα, με τον Ισπανό να ριζώνει οριστικά στο Χαριλάου. Το δικαιούται, εκατό τοις εκατό, νομίζω. Έτερος ο Φαμπιάνο. Παρόλα αυτά, σήμερα θα ήθελα να δω Βέλεθ, Ρόουζ στα στόπερ. Να ξυπνήσουν αναμνήσεις, να δούμε τον βαθμό ετοιμότητας και συνεργασίας τους. Απ’ τα πλέον χαρακτηριστικά “δίδυμα” της ομάδας μας.

Αντεπίθεση

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, συνηθίζουμε να λένε. Στα παιχνίδια που αναφέρονται παραπάνω, σε Κηφισιά και Περιστέρι σε ό,τι αφορά την πρωτεύουσα και Σέρρες, Γιάννενα, στην επαρχία, στην συγκομιδή του Άρη σε βαθμούς σε αυτά, θα ξέρουμε αν μπορούμε να ενοχλήσουμε την από πάνω “παρέα” των μπιγκφοράκηδων. Παίζουν πολλά παιχνίδια αναμεταξύ τους και θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές με όσα θα συμβούν και θα επικοινωνηθούν. Αυτό είναι σίγουρο.

Αρχής γενομένης από σήμερα, Σάββατο, το βράδυ, αλλά και στα επόμενα Σάββατα συν μία Τρίτη, που ακολουθούν ο Άρης πρέπει να ακολουθήσει την φιλοσοφία των δηλώσεων του προπονητή του, πως θεωρείται αδιανόητο να αφεθεί ο στόχος της διεκδίκησης μίας τουλάχιστον θέσης παραπάνω στο πρωτάθλημα. Συνεπώς, με ένα τρίποντο, το πρώτο σε μία σειρά περίεργων συνθηκών, θα μπορούμε να πηγαίνουμε βήμα βήμα και απλά να περιμένουμε. Την στιγμή της τελικής αντεπίθεσης.

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, 2023
“ο Χιούι”

To Top