Όλα όσα ειπώθηκαν στην γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Άρη!

Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση του ΑΣ Άρης. Όλα όσα ειπώθηκαν μέσα από την επίσημη ενημέρωση του Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά:

“Στο «Nick Galis Hall» έλαβε χώρα η Γενική Συνέλευση του Α.Σ. ΑΡΗΣ.

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε ο νομικός Χρήστος Γρόλλιος. Πριν από την έναρξη της συνέλευσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα μέλη της οικογένειας του ΑΡΗ που έφυγαν από τη ζωή.

Από τη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκαν ο διοικητικός και αγωνιστικός απολογισμός, όπως επίσης ο οικονομικός απολογισμός του 2020 και οι προϋπολογισμοί του 2021 και του 2022 (ημερολογιακά έτη). Τον οικονομικό απολογισμό του Α.Σ., όπως και την ανάλυση του προϋπολογισμού, έκανε ο ταμίας του συλλόγου, Αλέξανδρος Γκαντώνας.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος του Α.Σ., Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος έκανε τον απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας της διοίκησης. Αναλυτικά είπε:  

«Είναι η δεύτερη συνέλευση στη διετή θητεία μας, αυτήν τη φορά για τον διοικητικό, οικονομικό και αγωνιστικό απολογισμό του Α.Σ. ΑΡΗΣ. Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα 6.000 και πλέον μέλη του Α.Σ. ΑΡΗΣ. Μία δουλειά που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν θέλαμε να γίνει ο σύλλογος εξωστρεφής. Θέλαμε να βάλουμε φωτιά στη βροχή της εσωστρέφειας. Είναι πολύ θετικό ότι ο κόσμος στηρίζει τα βήματά μας και αυτός μας δίνει κουράγιο στις δύσκολες καταστάσεις της κοινωνίας και του συλλόγου μας. Πρώτος στόχος μας ήταν η συσπείρωση του λαού του ΑΡΗ, κάτι που έχουμε πετύχει, με την ίδρυση του γραφείου μελών και τη συνδρομή του Χρήστου Βλάχου ο οποίος κάνει φοβερή δουλειά. Όλο αυτό δε θα γινόταν αν δεν είχαμε την εμπιστοσύνη του κόσμου την οποία κερδίσαμε με την 20ετή ανιδιοτελή παρουσία στα κοινά του ΑΡΗ. Αυτήν την εμπιστοσύνη δε θα την προδώσουμε ποτέ και πάντα θα είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον κόσμο.

Στόχος μας ήταν να δούμε τα πολλά οικονομικά προβλήματα του συλλόγου. Ξεκινώ από το πολύ μεγάλο θέμα της ΔΕΗ, αναλάβαμε λογαριασμό περίπου 2.000.000 ευρώ. Από αυτά έχουμε ρίξει το χρέος στα 1.6 εκατομμύρια ευρώ και προσπαθούμε να βρούμε λύση σ’ αυτό το θέμα.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό ζητούμενο ήταν κάποια ιστορικά τμήματα που έφεραν τίτλους, να αρχίσουν να κοιτάνε προς τα πάνω. Το πρώτο τμήμα ήταν το ανδρικό πόλο. Σχεδιάστηκε μία ομάδα που κέρδισε την άνοδό της μετά από 20 χρόνια και ευελπιστούμε ότι θα πετύχουμε τον στόχο της παραμονής, άσχετα αν ξεκινήσαμε αργά λόγω της αργοπορημένης λήξης του πρωταθλήματος της Α2. Στον δεύτερο γύρο θα είμαστε έτοιμοι, όπως και στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.

Ο έτερος στόχος ήταν η άνοδος του ανδρικού βόλεϊ. Είναι το πρώτο τμήμα στη Θεσσαλονίκη που έφερε τίτλο στη Θεσσαλονίκη στο άθλημα. Ωστόσο έφτασε να αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα ενώ τα χρέη παρέμεναν. Έφτασε ως την Α2 και κέρδισε την άνοδο στην Pre League. Έχουν μειωθεί τα χρέη που παραλάβαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις, κατά ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ. Στόχος είναι, όταν η ομάδα επιστρέψει στην Α1, να παίξει κανονικά. Είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε τον στόχο της ανόδου.

Ένα άλλο πολύ μεγάλο και σημαντικό κομμάτι ήταν η κατάσταση στις εγκαταστάσεις του Κλεάνθης Βικελίδης. Για 16 χρόνια δεν είχε μπει ούτε μία βίδα. Αμέσως καταγράψαμε τα προβλήματα που υπήρχαν. Είναι ωραίο αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο, όμως κάτω απ’ αυτό είναι όλη του η λειτουργία. Έχουμε κάνει πάρα πολύ μεγάλη δουλειά εκεί.

Στόχος μας είναι να κάνουμε πράγματα για το σύλλογο και να αφήσουμε παρακαταθήκη όταν φύγουμε κάποια στιγμή. Για παράδειγμα τα ψυκτικά μηχανήματα χρειάστηκαν 20.000 ευρώ για μία συντήρηση. Τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα, παρόλα αυτά συντηρούμε τα πάντα και το γήπεδο είναι σε μία καλή λειτουργική κατάσταση.

Χρειάζονται πολλή προσπάθεια και δουλειά, όπως και σωστή διαχείριση των εσόδων του συλλόγου που έρχονται από τις συνδρομές του κόσμου για την εγγραφή μελών και την Κάρτα Φιλάθλου. Αυτά είναι τα έσοδά μας.

Τον Ιανουάριο του 2021 ήρθε σε επαφή μαζί μου ο αντιφερειάρχης κ. Μπίλιας και μας μετέφερε μια σκέψη. Μας ρώτησε αν θα βλέπαμε μία διπλή ανάπλαση τύπου Παναθηναϊκού για το Χαριλάου. Του απαντήσαμε ότι το βλέπαμε, όμως δεν έχουμε βρει το ακίνητο. Θέλαμε ένα καθαρό κομμάτι, πολύ κοντά στην πόλη. Το έψαξε για λογαριασμό του ΑΡΗ και μου έδειξε το κομμάτι που όλοι ξέρουμε πλέον. Έκτοτε ξεκίνησε μία πολύ μεγάλη δουλειά του Α.Σ., του κ. Μπίλια, του κ. Δούμα και της Κυβέρνησης ώστε αυτό που οραματιστήκαμε να αγκαλιαστεί από την Πολιτεία. Φτάσαμε στο σημείο τον Σεπτέμβριο να το αναγγείλει ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια συγκαλέσαμε μία σύσκεψη των εμπλεκομένων μελών ώστε να γίνει το πρώτο βήμα. Εκεί προτείναμε να γίνει ένα μνημόνιο συναντίληψης ώστε μέσα στον Δεκέμβριο να ζητήσουμε νέα συνεδρίαση για το τι ευθύνες θα αναλάβει το κάθε κομμάτι. Συμφωνήθηκε να γίνει μία ομάδα εργασίας με δύο άτομα από κάθε εμπλεκόμενο μέρος. Μέσα στον Δεκέμβριο θα υπογραφεί το μνημόνιο και στοχεύουμε τον Φεβρουάριο του 2022 να έχει τελειώσει η μελέτη και η μεταβίβαση του ακινήτου.

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο είναι δύσκολο, είναι το τμήμα μπάσκετ. Είχαμε την ιστορική ευθύνη να μην το αφήσουμε να διαλυθεί. Τον Δεκέμβριο του 2019, με την ομάδα τελευταία, ο κ. Γουλιέλμος μου είπε ότι φεύγει από την ομάδα και πως δεν έχει άλλα χρήματα και μου ζήτησε να συνεχίσουμε ως Α.Σ. Αυτά που υποσχέθηκε ο Ερασιτέχνης τα έχει κάνει με το παραπάνω, με τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, το άνοιγμα τεσσάρων εγγυητικών λόγω καταπτώσεων και με τη λύση των οκτώ bans από τη ΦΙΜΠΑ.

Αυτήν τη στιγμή είμαστε στο σημείο να παλεύουμε εβδομάδα – εβδομάδα πληρώνοντας τρεις ομάδες. Μία των ban, μία της περσινής και μία της φετινής σεζόν. Με έσοδα μειωμένα, με τηλεοπτικό κατασχεμένο, χωρίς κόσμο πέρυσι. Πιστεύω ότι φέτος θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πού βρισκόμαστε σε σχέση με τα χρέη της ΚΑΕ. Στόχος μας είναι να βρούμε κάποιον αξιόπιστο και δυνατό οικονομικά άνθρωπο να αναλάβει την ΚΑΕ, κάτι που θα περάσει μέσα από τη γενική συνέλευση του Α.Σ. Αυτήν τη στιγμή οι μετοχές είναι σε 19 φυσικά πρόσωπα. Είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα για έναν ερασιτεχνικό σύλλογο.

Σχετικά με τη φημολογούμενη τιμωρία της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, από την αρχή έχουμε πει ότι ο ΑΡΗΣ έχει δίκιο. Δεν αφήσαμε την ομάδα να τιμωρηθεί έστω και προσωρινά με αφαίρεση βαθμών. Ένα μεγάλο μπράβο στον Χρήστο Γρόλλιο και τον Γιώργο Γιαννόπουλο που εξασφάλισαν την αναβολή της εκδίκασης από την Αθλητικό Δικαστή. Δώσαμε μεγάλη μάχη και είμαστε σίγουροι ότι στο Διοικητικό Εφετείο θα δικαιωθούμε. Μετά θα μιλήσουμε για όλους όσοι δημιούργησαν τα προβλήματα αυτά. Είχαμε πει ότι δε θα αφήσουμε τίποτα να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΑΡΗ, παλεύουμε με λύσσα για τα συμφέροντα της ομάδας. Θυμίζω το 2015 με την τιμωρία για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Τότε όλο το σύστημα του μπάσκετ ήταν εναντίον μας, όμως γίναμε η μοναδική ομάδα που πέτυχε έναν τέτοιο άθλο.

Η πολυμετοχικότητα είναι ένα εγχείρημα που πρέπει να γίνει στο σωστό timing. Θεωρώ ότι η φετινή προσπάθεια στο αγωνιστικό είναι σε μία σωστή κατεύθυνση. Έχω προτείνει πολλές φορές το άνοιγμα ενός λογαριασμού. Υπόσχομαι ότι θα γίνει μέσα στο 2021, στον επόμενο μήνα, δηλαδή. Είναι η μοναδική λύση για τον ΑΡΗ.

Για το θέμα του Αλεξανδρείου, θα καταθέσουμε και τέταρτο business plan, ακόμα καλύτερο, μήπως και μπορέσουμε να πείσουμε την Πολιτεία να μας το παραχωρήσει. Η βασική αντίρρηση δεν είναι ότι δεν πρέπει να πάει το γήπεδο στον ΑΡΗ, αλλά ο φόβος ότι λόγω των χρεών του Α.Σ., δε θα μπορέσει να το συντηρήσει. Η Πολιτεία το συνδυάζει με την εύρεση ενός επενδυτή. Εμείς συνεχίζουμε να ψάχνουμε για επενδυτή, όμως στην παρούσα φάση θα καταθέσουμε ένα ακόμα business plan.

Θέλω να σημειώσω ότι ανταποκριθήκαμε όταν η κοινωνία είχε ανάγκη. Όπως με συγκέντρωση τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας, το άνοιγμα της πισίνας μας για τα σχολεία και άλλα. Θέλουμε πάρα πολύ και μας αρέσει το άνοιγμα στην κοινωνία.

Τέλος, θέλω να τονίσω ότι ο ΑΡΗΣ έχει παρουσία στις Ομοσπονδίες. Στις εκλογές είχαμε την εκλογή του συγχωρεμένου Ανδρέα Δημαρέλη ως αντιπρόεδρος της Πυγμαχίας, του Νίκου Ζεϊμπέκη στην ΕΟΚ, του Θανάση Ζησιόπουλου στην Άρση Βαρών και του Χρήστου Γρόλλιου στην Ξιφασκία.

Στη συνέχεια, το μέλος του δ.σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ, Μαρία Εμμανουηλίδου, έκανε τον αγωνιστικό απολογισμό των τμημάτων του συλλόγου.

«Ξεκινώ από την υδατοσφαίριση όπου μετά από 19 χρόνια η ομάδα Πόλο Ανδρών ανέβηκε στην Α1. Στην ομάδα των Γυναικών υπάρχει μεγάλη στελέχωση και στόχος είναι η διάκριση στην Α2. Επίσης πολλά παιδιά συμμετέχουν και καλούνται στις Εθνικές.

Στην Κολύμβηση ο σύλλογος κατέκτησε την πρώτη θέση στην ενοποιημένη βαθμολογία υποδομών. Πολλοί αθλητές συμμετείχαν στις Εθνικές Ομάδες και στην άτυπη βαθμολογία της Βόρειας Ελλάδας ο ΑΡΗΣ ήταν και πάλι πρώτος, κάτι που αναμένεται να γίνει και φέτος.

Στο Βόλεϊ, οι Άνδρες προβιβάστηκαν στην Pre League και έχει στόχο την άνοδο στη Volley League. Για το Βόλεϊ Γυναικών, η βαθμολογία μιλά μόνη της για τα κορίτσια.

Στην Πυγμαχία είχαμε πάρα πολλές διακρίσεις με μετάλλια σε όλες τις διοργανώσεις. Το ίδιο και στο Τζούντο και σε πανελλήνιο επίπεδο και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην Άρση Βαρών έχουμε πάρα πολλές συμμετοχές στις προεθνικές ομάδες, ενώ το γήπεδο πήρε αδειοδότηση για να διεξάγει αγώνες Εθνικών Ομάδων.

Για το τμήμα του Χάντμπολ πέρυσι δεν ξεκίνησε καν το πρωτάθλημα. Μετά από τρία χρόνια έγινε η επανασύσταση του γυναικείου τμήματος. Στόχος του Ανδρικού είναι η άνοδος στην Α2.

Το Σκάκι κατάφερε να παίξει για πρώτη φορά στην Εθνική και κατετάγη 7ο σε σύνολο 15 ομάδων. Επίσης ο Αντώνης Καλογρίδης κατέκτησε τον Πανελλήνιο τίτλο και στόχος του τμήματος είναι την επόμενη διετία να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Το τμήμα Πάλης είναι πολλές διακρίσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Το τμήμα Στίβου είχε επίσης πολλές διακρίσεις σε πολλά αθλήματα.

Το τμήμα του E-Sports συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα της FIFA, κατάφερε να είναι η μοναδική ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τίτλο.

Θέλω να ζητήσω από τα μέλη μας να είναι πιο κοντά στα τμήματα. Και με την παρουσία τους στους αγώνες και μέσω του εθελοντισμού, αυτό θα λύσει τα χέρια σε όλα τα τμήματα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν έφοροι τμημάτων του Α.Σ. ΑΡΗΣ.

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (ΠΟΛΟ)

Στο τμήμα Υδατοσφαίρισης τα τελευταία επτά χρόνια που δραστηριοποιούμαι, αυτή είναι η πρώτη διοίκηση η οποία έχει συνδράμει οικονομικά στο τμήμα με πάρα πολλά λεφτά. Οι προηγούμενες διοικήσεις μας βοήθησαν περισσότερο λειτουργικά. Η τωρινή έχει δώσει ένα πολύ μεγάλο κονδύλι που έχει περάσει τις 25.000 ευρώ μόνο για φέτος. Θέλω να παρακαλέσω τους υπόλοιπους Αρειανούς να συνδράμουν. Θέλω να πηγαίνουμε στους αγώνες, να βοηθάμε τους εφόρους. Είναι χαλεποί οι καιροί, όμως δεν πρέπει να αφήσουμε το σύλλογό μας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο και τον Α.Σ. για το ενδιαφέρον που δείχνει για όλο το τμήμα, και οι Γυναίκες βγήκαν δεύτερες και θα ήταν στην Α1 αν δεν άλλαζε η προκήρυξη λόγω Covid».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΚΕΝΤΕΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ)

«Δεν υπήρξε στην ουσία αγωνιστική περίοδος πέρυσι. Η διοικούσα επιτροπή και ο Α.Σ. δημιούργησαν μία πολύ δυνατή ομάδα αλλά δυστυχώς οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και μας στέρησαν μία άνοδο στην Α1. Αυτό μας άφησε μία πικρή γεύση. Μέσα απ’ αυτήν την πίκρα μπορούμε να πούμε ότι η χρονιά κλείνει με θετικό πρόσημο γιατί καταφέραμε να κρατήσουμε όλα τα παιδιά. Στα θετικά της περασμένης χρονιάς εντάσσεται και η κλήση των αθλητριών μας στις Εθνικές Ομάδες. Φέτος ξεκινήσαμε με την έμπρακτη βοήθεια του Α.Σ. ο οποίος μας στηρίζει σε οικονομικά και διοικητικά θέματα. Φτιάξαμε μία ομάδα που ήταν ένα όνειρό μας: Που θα αποτελείται από κορίτσια που ξεκίνησαν τον αθλητισμό στον ΑΡΗ. Η μισή ομάδα είναι παίκτριες 17 ετών που βρίσκονται από τα 10 τους στον ΑΡΗ και μπορούν να παίξουν σ’ αυτό το επίπεδο. Στόχος μας είναι η άνοδος στην Α1. Οι Νεάνιδες και οι Κορασίδες θα συνεχίσουν τον πρωταθλητισμό. Όπως βασικός στόχος είναι να βγάλουμε κι άλλα μικρά παιδιά, να αγαπήσουν το μπάσκετ, τον αθλητισμό και να είναι υπερήφανα που αγωνίζονται σ’ αυτόν τον σύλλογο».

ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ (ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ)

«Ως νέο μέλος του δ.σ. του Α.Σ. ΑΡΗΣ θέλω να καλέσω τον κόσμο να βοηθήσει τον σύλλογο. Είχαμε ένα τμήμα Ποδηλασίας το οποίο πήγαινε καλά. Στόχος μας είναι από την επόμενη σεζόν να λειτουργήσουμε εκ νέου το τμήμα Ποδηλασίας. Αυτό που με έκανε να ενεργοποιηθώ είναι ότι βρήκα μία καλή παρέα και ομάδα ανθρώπων. Θέλουμε να παρακινήσουμε περισσότερους ανθρώπους να βοηθήσουν τον σύλλογο κυρίως στο οικονομικό κομμάτι. Πολλοί από λίγα, μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Όλοι μας αγαπάμε τον σύλλογο, ανεξαρτήτως αθλήματος».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΟΛΛΙΟΣ (ΞΙΦΑΣΚΙΑ)

Είναι η πέμπτη χρονιά που δραστηριοποιείται το τμήμα. Πέρυσι πήραμε το χρυσό στις Παγκορασίδες και φέτος στους Παίδες. Αθλητές του ΑΡΗ πήραν χρυσά μετάλλια. Είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα που προσελκύει πολλά παιδιά και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε και στις επόμενες ηλικιακές κατηγορίες. Είναι σημαντικό παιδιά που έχουν ξεκινήσει στον ΑΡΗ, να προχωρούν»”.

 

 

To Top