Όλη η αθλητική ιστορία της Θεσσαλονίκης… εκτίθεται!

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, το Ολυμπιακό Μουσείο κι ο Δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινιάζουν την έκθεση με τίτλο «Θεσσαλονίκη του Αθλητισμού, 1912-2012…100 χρόνια αγώνες, αθλητές, τεκμήρια».

Η έκθεση, που ήδη άνοιξε τις πύλες της για το κοινό  το Σεπτέμβριο θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, στις 20:00, στο χώρο περιοδικών εκθέσεων του Ολυμπιακού Μουσείου.

Πρόκειται καταρχήν για την παρουσίαση στο ευρύ κοινό, της ιστορίας των Αθλητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης, όπως αυτή μελετήθηκε, καταγράφηκε και στη συνέχεια εκδόθηκε σε μορφή δεκατεσσάρων στο σύνολο  λευκωμάτων, από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Οι μεγάλες επιτυχίες των ομάδων και των αθλητών της πόλης μας, παρουσιάζονται στο σύνολό τους, συνοδευόμενες από τεκμήρια (κύπελλα, μετάλλια, φωτογραφίες κ.α.)

Η ιστορία των Αθλητικών Συλλόγων πλαισιώνεται από τη δεύτερη θεματική ενότητα, που σχεδίασε το Ολυμπιακό Μουσείο, στην οποία γίνεται παρουσίαση ενός από τα πλέον σημαντικά αθλητικά γεγονότα της γεωγραφικής περιοχής, των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου. Οι Θεσσαλονικείς αθλητές ή αθλητές των Συλλόγων της πόλης, που έχουν διακριθεί σε αυτή τη διοργάνωση αποτελούν τον πυρήνα αυτής της εκθεσιακής ενότητας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, θα παραστούν εκτός των εκπροσώπων της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς του αθλητισμού, Βαλκανιονίκες, αλλά και αθλητές της πόλης. Το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών θα εκπροσωπήσουν οι χάλκινες Ολυμπιονίκες του Πεκίνου, Παπαδοπούλου και Κραβαριώτη, οι οποίες και θα παραδώσουν επίσημα, τα προσωπικά τους αντικείμενα, που θα εμπλουτίσουν τη μόνιμη έκθεση Ολυμπιακών Αγώνων, στηρίζοντας έτσι και εμπράκτως το έργο καταγραφής, διατήρησης και προβολής της ιστορίας του αθλητισμού, που επιτελεί το Μουσείο.

Των εγκαινίων της έκθεσης, θα προηγηθεί τελετή μετονομασίας του εκπαιδευτικού χώρου προσομοίωσης Στίβου, σε Αίθουσα Στίβου-ΟΠΑΠ.

 

To Top