Όσο υπάρχει ελπίδα…

Με βάρκα την… ελπίδα πως θα της έρθουν βολικά τα υπόλοιπα αποτελέσματα, η Εθνική θέλει να εξαντλήσει τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης στους «8» του Ευρωμπάσκετ νικώντας την Κροατία (15:30).

Όπως ήρθαν τα πράγματα, η πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ δεν είναι στο χέρι μας. Όσο όμως υπάρχει ελπίδα, η Εθνική είναι υποχρεωμένη να εξαντλήσει και την παραμικρή πιθανότητα να βρεθεί στην οκτάδα.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Νικώντας η ίδια την Κροατία, η Ιταλία την Ισπανία και η Σλοβενία τη Φινλανδία. Απίθανο σίγουρα όχι, πλην όμως αρκετά δύσκολο.

Οι δέκα απογοητευμένοι 

Η Εθνική πρέπει να βρει τα ψυχικά αποθέματα, το κίνητρο, αλλά και τις δυνάμεις να νικήσει την Κροατία. Γιατί-σκεφτείτε-πώς μπορεί να νιώσει αν εκείνη ΔΕΝ κάνει το καθήκον της και τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν έρθει βολικά… Θα πρόκειται για μία ακόμη αυτοχειρία-κι αυτή τη φορά καταδικαστική-στη διοργάνωση.

Η απογοήτευση είναι δεδομένη, αφού οι παίκτες γνωρίζουν πρώτοι από όλους πως αδίκησαν τους εαυτούς τους. Οφείλουν, όμως, να μείνουν ομάδα μέχρι το τέλος και να πιστέψουν σε ένα θαύμα. Ακόμη κι αν αυτό δεν έρθει ποτέ. Πέρα από τις… ψυχολογικές δυσκολίες, υπάρχουν και αμιγώς αγωνιστικές. Η Εθνική απέμεινε με δεκάδα στη διοργάνωση μετά τους τραυματισμούς των Μαυροκεφαλίδη και Παπανικολάου, ενώ και ο Μπράμος αντιμετώπισε πρόβλημα (από ένα χτύπημα στη βουβωνική χώρα), που πάντως δεν αναμένεται να του στερήσει τη συμμετοχή στον αγώνα.

Και πέρα από όλα, η ελληνική ομάδα έχει απέναντί της έναν αντίπαλο που έρχεται με… φόρα, άριστη ψυχολογία, πολύ κόσμο στο πλευρό του και υψηλό κίνητρο. Αν η Κροατία κερδίσει, θα είναι σίγουρα πρώτη στον όμιλο και θα αντιμετωπίσει στους «8» την θεωρητικά ασθενέστερη Ουκρανία αποφεύγοντας Σερβία, Γαλλία και Λιθουανία.

Και οι άλλοι…

Η νίκη επί της Κροατίας δεν αρκεί στην Εθνική για να περάσει. Πέταξε την ευκαιρία όχι απλώς να προκριθεί, αλλά και να τερματίσει πρώτη παίζοντας στους «8» με την Ουκρανία χάνοντας από τη Σλοβενία. Η ελληνική ομάδα θέλει δύο κι όχι μία χάρη από τους αντιπάλους της.

Κατ’ αρχάς να κερδίσει η Ιταλία την Ισπανία (18:45). Οι «ατζούρι», που πανηγύρισαν την ήττα της Ελλάδας από τη Σλοβενία καθώς εξασφάλισαν μαθηματικά την παρουσία τους στην οκτάδα μετά από δέκα χρόνια, παίζουν απλώς για μία καλύτερη θέση από την τέταρτη στον όμιλο. Αντίθετα, οι πρωταθλητές Ευρώπης μάχονται για τη ζωή τους, αφού αν χάσουν από την Ιταλία, η Ελλάδα έχει νικήσει την Κροατία και η Σλοβενία επικρατήσει της Φινλανδίας, η Ισπανία μένει πέμπτη (μειονεκτώντας στην ισοβαθμία με την Εθνική) και πηγαίνει σπίτι της.

Ακόμη κι αν έρθουν κατ’ ευχήν τα δύο πρώτα αποτελέσματα της ημέρας για την Ελλάδα, δεν θα ηρεμήσει καθώς για να εξασφαλίσει την πρόκριση θέλει νίκη της Σλοβενίας (που έχει κίνητρο την πρώτη θέση) επί της ήδη αποκλεισμένης Φινλανδίας στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας, στις 22:00.

Είναι πολλά τα «αν», αλλά όπως ήρθαν τα πράγματα, ο δρόμος για τα προημιτελικά είναι μόνο αυτός…

Πηγή: sport-fm.gr

To Top