ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν ο Γκάλης έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό μπάσκετ! (videos)

Ο Βασίλης Σπανούλης μπορεί να πέρασε στην πρώτη θέση των καλύτερων σκόρερ στην ιστορία της Basket League ωστόσο το… απόλυτο ρεκόρ ανήκει στον Νίκο Γκάλη, ο οποίος είχε ξεπεράσει τον Βασίλη Γκούμα σε ένα ματς Παγκράτι-Άρης στο ΜΕΤΣ! Οι «Μασονικές» Ρετρό Ιστορίες, θυμούνται…

Ήταν 29 Φεβρουαρίου 1992 όταν ο Νίκος Γκάλης είχε δώσει ραντεβού με την ιστορία…

Ο Άρης αγωνιζόταν στο ΜΕΤΣ κόντρα το Παγκράτι για την 19η αγωνιστική της Α1 και χρειαζόταν 21 πόντους για να γίνει ο αρχισκόρερ της μεγάλης κατηγορίας.

Συγκεκριμένα απαριθμούσε πριν από το τζάμπολ 11.009 πόντους, ήτοι 21 λιγότερους από τον Βασίλη Γκούμα ο οποίος είχε ολοκληρώσει την καριέρα του με 11.030 πόντους.

Όλοι έκαναν λόγο για τη «βραδιά του Γκάλη» αφού ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα «έσπαγε» το ρεκόρ του άλλοτε παίκτη του Πανελληνίου, του Ηλυσιακού και ΑΕΚ.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, ο «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ έφτανε στους 11.031 πόντους χάρη σε μια από τις… γνωστές πιρουέτες του και «πατούσε» στην πρώτη θέση των καλύτερων σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό μπάσκετ.

Όπως και στην περίπτωση του Σπανούλη, έτσι και πριν από 26 χρόνια, το παιχνίδι διακόπηκε για να συγχαρούν όλοι τον Νίκο Γκάλη για το μεγάλο του επίτευγμα.

Στο σύνολο μέτρησε 12.714 πόντους στην καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα, επίδοση που θεωρείται αδύνατον να καταρριφθεί στο μέλλον!

Σε εκείνο το ματς ο Άρης είχε νικήσει με 98-90 και ο ίδιος είχε πετύχει 39 πόντους με 17/18 βολές, 9/11 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 39 λεπτά συμμετοχής.

To Top