ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όχι ρε, αυτά δεν γίνονται! “Εγκλημα” Κουέστα και οδυνηρός αποκλεισμός (1-1)… (videos)

Δεν γίνεται, απλά δεν γίνεται! Ο Άρης είχε την πρόκριση στα χέρια του, αλλά ένα τραγικό λάθος του Κουέστα στο 88΄, οδήγησε σε οδυνηρό αποκλεισμό (1-1). Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν σκορ πρόκρισης από το 56΄ με το εύστοχο πέναλτι του Γκάμα, όμως ο Ισπανός γκολκίπερ στο 88΄, δεν πήρε χαμπάρι τον Μπουχαλάκη, που ήρθε από πίσω του, του έκλεψε την μπάλα και έβαλε ταφόπλακα στην πρόκριση του Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου! Απίστευτο…

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Στο τέρμα για τον Άρη, ο Κουέστα. Στα δύο άκρα της άμυνας, οι Σάκιτς δεξιά και Σούντγκρεν αριστερά, με τους Δεληζήση και Ροζ, στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή, δίδυμο οι Τζέγκο και Σάσα. Στα δύο άκρα της επίθεσης, ο Γκάμα με τον Μαντσίνι, ενώ ο Μπερτόγλιο πίσω από τον Μάνο που θα αγωνιστεί στην κορυφή.

Βασικός για τον Ολυμπιακό ο Κρίστινσον, δεξιά ο Ανδρούτσος, αριστερά ο Χολέμπας και στο κέντρο της άμυνας οι Μπα-Παπασταθόπουλος. Σίλβα και Μπουχαλάκης στα χαφ, Ραντζέλοβιτς δεξιά, αριστερά ο Μασούρα και στην επίθεση δίδυμο, στο 4-4-2 του Πέδρο Μαρτίνς, οι Χασάν και Κάϊπερς.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

Δύο μεγάλες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα στο πρώτο 10λεπτο του αγώνα. Σέντρα του Μασούρα από τα αριστερά, στο 8΄, στην κίνηση πλασέ του Κάιπερς, λίγο πάνω από την εστία του Κουέστα! Ο Άρης “απάντησε” άμεσα. Κόντρα επίθεση, στο 9΄, του Μπερτόγλιο, πάσα στον Μαντσίνι, γύρισμα και σουτ με τη μία του Σάσα, λίγο πάνω από την εστία του Ολυμπιακού!

Στο 15΄, φοβερή κάθετη μπαλιά του Γκάμα στον Μπερτόγλιο, που “έσπασε” το οφ σάιντ, αλλά για εκατοστά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή ή να βρεθεί απέναντι στον Κρίστινσον! Στο 17΄, ο Σάσα δοκίμασε από πλάγια δεξιά, εκτός μεγάλης περιοχής το πόδι του, αλλά αστόχησε ξανά. Εν συνεχεία, οι “κιτρινόμαυροι” έφτιαχναν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν εκ νέου, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τελευταία τελική του πρώτου ημιχρόνου, ένα σουτ του Ραντζέλοβιτς στο 44΄, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα.

ΓΚΑΜΑ ΚΑΙ 1-0!

Στην πρώτη αξιόλογη επίθεση του Άρη στην αντίπαλη εστία, ο Μπερτόγλιο ανατράπηκε, στο 52΄, από τον Ανδρούτσο μετά την πάσα του Μαντσίνι! Ο Γκεστράνιους έδωσε το πέναλτι, το VAR όμως τον έστειλε εν τέλει να το δει ο ίδιος. Ο Φινλανδός το επιβεβαίωσε, με τον Γκάμα να “εκτελεί” τον Κρίστινσον, για το 1-0 των “κιτρινόμαυρων” στο 54΄!

Ο Μάρτινς έριξε στο ματς Φορτούνη, Εμβιλά και Μπρούμα, ενώ στο 75΄, ο Μάντζιος έβαλε τον Κάτσε για να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-3 με τον Σίλβα στην κορυφή. Ελ Αραμπί και Καμαρά μπήκαν στο ματς, με τον Ολυμπιακό να θέλει την ισοφάριση, αλλά την άμυνα του Άρη να απομακρύνει κάθε κίνδυνο.

ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ…

Στο 87΄, τραγικό λάθος του Κουέστα στέρησε από τον Άρη την πρόκριση! Ο Ισπανός έστρωσε την μπάλα μπροστά του, δεν πήρε χαμπάρι τον Μπουχαλάκη, που ήρθε από πίσω του, έκλεψε με άνεση και πέτυχε το 1-1.

Οδυνηρός αποκλεισμός, ότι και να πει κανείς είναι περιττό. Ο Άρης, εξαιτίας του τραγικού λάθους του Κουέστα, έχασε την πρόκριση στους “4”…

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Μαντσίνι (75΄Κάτσε), Γκάμα (85΄Μπεναλουάν), Μπερτόγλιο (68΄Μπρούνο), Μάνος (75΄Σίλβα)

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Κρίστινσον, Παπασταθόπουλος, Μπα (76΄Καμαρά), Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σίλβα (65΄Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (65΄Φορτούνης), Μασούρας (65΄Μπρούμα), Χασάν, Κάϊπερς (76΄Ελ Αραμπί)

Διαιτητής: Γκεστράνιους, Βοηθοί: Αλεξέας-Mπουξμπάουμ, VAR: Πάβελ, AVAR:Καλαμπόκης, 4ος: Διαμαντόπουλος

 

To Top