«Όχι» του δήμου Λάρισας για τον τελικό – ΕΠΟ: “Συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης διεξαγωγής του”

Κάθετα αντίθετος στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στη Λάρισα είναι ο Δήμος της πόλης, καθώς όπως αναφέρει «δεν αποτελεί πια γιορτή του ποδοσφαίρου». Αρνητικά απάντησε σήμερα ο δήμος Λάρισας στη χθεσινή επιστολή της ΕΠΟ αναφορικά με τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στο AEL FC Arena.

Ο δήμαρχος της πόλης Απόστολος Καλογιάννης αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή τις επιφυλάξεις του για τη διοργάνωση του τελικού: «Το γεγόνός ότι ο Τελικός Κύπελλόύ Ελλάδός τα τελευταία χρόνι δεν είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, αλλά συνοδεύεται από έκτροπα, δεν μας αφήνει περιθώρια να συμφωνήσουμε σε μια τέτοια προοπτική, παρά τη διάθεση των προηγούμενων ημερών για θεσμική συνεργασία και διεξαγωγή, με όρους και προϋποθέσεις. Εκτιμούμε ότι τα ζητήματα ασφάλειας των κατοίκων, αλλά και των υποδομών της πόλης μας, ο γενικευμένος φόβος ότι η Λάρισα μπορεί να εξελιχθεί σε πεδίο αντιπαράθεσης οπαδών, καθώς και η άρνηση της τοπικής κοινωνίας να δεχθεί κάτι τέτοιο, δεν επιτρέπουν στον δήμο Λαρισαίων να συμφωνήσει μαζί σας».

Ακόμα επισημαίνει το εξής: «Εάν παρά την ξεκάθαρη άρνηση της πόλης να φιλοξενήσει τον Τελικό, προχωρήσετε στη διεξαγωή του, τότε θα πρέπει να αναλάβετε αποκλειστικά την ευθύνη για όμτι μπορεί να ακολουθήσει».

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΕΠΟ, που κάνει λόγο για “συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης διεξαγωγής του τελικού”, αφήνοντας αιχμές για τη στάση των φορέων της Λάρισας.

To… αλαλούμ με την έδρα διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου συνεχίζεται, αφού και η περίπτωση του AEL FC Arena φαίνεται να “ναυαγεί”. Η ΕΠΟ κάνει λόγο μάλιστα για τεχνητά εμπόδια και διαμυνύει πως: «Όσοι ευελπιστούν ότι θα πλήξουν την ΕΠΟ παρεμποδίζοντας την διεξαγωγή του Τελικού, τελικά, θα απογοητευθούν»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, αλλά και ο φίλαθλος κόσμος γενικότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΠΟ είναι αντιμέτωπη με μια οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια παρεμπόδισης για την διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου με το πρόσχημα της οπαδικής βίας, για την οποία η ΕΠΟ ούτε ευθύνη έχει ούτε δυνατότητα παρέμβασης.

Τελευταίο παράδειγμα, η έκθεση της πυροσβεστικής Λάρισας για ελλείψεις στο γήπεδο ΑΕL FC ARENA, στο οποίο αγωνίζεται κανονικά η ομάδα του Ηρακλή Λάρισας, για το πρωτάθλημα SL2, χωρίς η Πυροσβεστική να αντιδρά, ενώ η Περιφέρεια χορηγεί κανονικά άδεια τέλεσης των αγώνων της ομάδας αυτής.

Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την διεξαγωγή του Τελικού σε ουδέτερο γήπεδο και ακόμα και αν η προσπάθεια παρεμπόδισης συνεχισθεί, ο Τελικός σε κάθε περίπτωση θα διεξαχθεί.

Όσοι ευελπιστούν ότι θα πλήξουν την ΕΠΟ παρεμποδίζοντας την διεξαγωγή του Τελικού, τελικά, θα απογοητευθούν.

To Top