Ο Πέδρο Άλβαρο ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του με την έλευση του στον Άρη, αποχωρώντας από την Εστορίλ.
Πριν λίγες μέρες, ο 25χρονος στόπερ παραχώρησε συνέντευξη στην A’ Βοla και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τριετία του στην Εστορίλ, στην απόφασή του να φύγει από την συγκεκριμένη ομάδα, αλλά και τον στόχο του κάποια στιγμή να γίνει μέλος της Εθνικής Πορτογαλίας.
“Η Εστορίλ είναι ένας πολύ οικογενειακός σύλλογος. Ο κόσμος με υποδέχτηκε πολύ θερμά από την πρώτη μέρα και άρχισα να χτίζω σχέσεις με όλους τους ανθρώπους, σε έκαναν να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. πάντα πήγαινα στην Εστορίλ με ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου, μου άρεσε να είμαι εκεί και να συναναστρέφομαι με τον κόσμο”, είπε ο Άλβαρο που στάθηκε στο γεγονός πως “εξελίχθηκε” αγωνιστικά την τελευταία τριετία. “Χρειαζόμουν ένα σταθερό βήμα, έναν σύλλογο που θα μου έδινε την ευκαιρία να παίξω, να εξελιχθώ και αυτό μου έδωσε η Εστορίλ. Έχω εξελιχθεί πολύ σε αυτά τα τρία χρόνια και αυτός ο σύλλογος ήταν πολύ σημαντικός για μένα”.
Για το γεγονός πως παρότι ήταν γνωστό πως δεν θα ανανεώσει, ο ίδιος είχε το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αν αυτό δείχνει έναν αμοιβαίο σεβασμό των δυο πλευρών, ο Άλβαρο, υποστήριξε: “Νομίζω ναι, έχει να κάνει πολύ με αυτό. Είμαι πολύ σοβαρός άνθρωπος όσον αφορά την δουλειά, κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει για τίποτα, ήμουν ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Ευτυχώς, όποτε ήμουν διαθέσιμος, εκτός από τραυματισμούς ή κάρτες, ήμουν εκεί και κατάφερνα να συνεισφέρω, μερικές φορές καλύτερα, άλλες φορές χειρότερα. Νομίζω ότι αυτός ήταν επίσης ένας παράγοντας, ο αμοιβαίος σεβασμός που υπήρχε και είμαι επίσης πολύ ευγνώμων στην Εστορίλ που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και που μου επέτρεψε να συνεχίσω να παίζω παρ’ όλο που βρισκόμουν σε αυτή την κατάσταση να μην ανανεώσω το συμβόλαιό μου”.
Για την απόφαση του να μην παραμείνει στην ομάδα της Εστορίλ, ο Άλβαρο επεσήμανε: “Βρίσκομαι σε καλή ηλικία για να μπορέσω να φύγω, δεν είμαι ούτε νέος ούτε μεγάλος, βρίσκομαι κάπου στη μέση. Με άλλα λόγια: Νομίζω ότι το σωστό βήμα τώρα είναι να μπορέσω να το κάνω. Νιώθω έτοιμος να κάνω ένα ακόμη βήμα, θέλω να έχω μια άλλη εμπειρία, δηλαδή στο εξωτερικό”.
Για το γεγονός ότι προέρχεται από την Μπενφίκα, ο Άλβαρο ανέφερε: “Όταν πήγαινα να προπονηθώ με την πρώτη ομάδα, προφανώς έμαθα πολλά. Όταν ήμουν ακόμα πολύ νέος, έβλεπα τον Λουιζάο στην πρώτη ομάδα, όταν ήμουν 16 ετών, πήγαινα και προπονούμουν εκεί κατά καιρούς και προφανώς έμαθα πολλά. Έμαθα επίσης πολλά από τον Ρούμπεν Ντίας”.
Για το μέλλον του: “Το όνειρο της ένταξης στην Εθνική Ομάδα…”, σημείωσε η Α’ Βοla για τον Άλβαρο, με αφορμή την τοποθέτησή του στη σχετική συνέντευξη, για τον στόχο του να παίξει στην Εθνική Πορτογαλίας, μετά την παρουσία του στις “μικρές” Εθνικές ομάδες της χώρας του κατά το παρελθόν. “Θέλω το επόμενο μου βήμα να είναι σταθερό, κάτι που μπορεί επίσης να μου δώσει την ευκαιρία να συνεχίσω να παίζω, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα, μετά από αυτό το μέλλον ανήκει στον Θεό”, είπε ο 25χρονος ποδοσφαιριστής που επεσήμανε πως: “Είναι ένα όνειρο να μπορέσω να εκπροσωπήσω την Πορτογαλία. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία και πρέπει να συνεχίσω να πιστεύω σε αυτήν”.
