Έφαγαν… άκυρο Ρώσοι και Λευκορώσοι εθελοντές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

«Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε ότι δεν θα μπορούμε πλέον να σας υπολογίζουμε στους εθελοντές του Παρισιού 2024». Ρώσοι ή Λευκορώσοι, είχαν επιλεγεί ως εθελοντές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πριν απορριφθούν για λόγους ασφαλείας.

«Έχει εκδοθεί αρνητική γνώμη εναντίον σας», τους ενημέρωσαν σχετικά, επικαλούμενοι τον γαλλικό «κωδικό εσωτερικής ασφάλειας». «Επομένως, η αποδεκτή αποστολή δυστυχώς δεν ανατίθεται πλέον σε εσάς και δεν θα λαμβάνετε πλέον επικοινωνίες από τις υπηρεσίες μας».

«Συνειδητοποίησα ότι αντιπροσώπευα έναν μεγάλο κίνδυνο για αυτή τη χώρα», είπε στο AFP (γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων) η 31χρονη Νταϊάνα, μια Ρωσίδα που ζει στη Γαλλία από το 2019 και εργάζεται σε μια μεγάλη γαλλική εταιρεία. «Αλλά δεν ξέρω γιατί», πρόσθεσε ζητώντας να μην αποκαλυφθεί το επώνυμό της.
Η ανακοίνωση στα τέλη του 2023 της επιλογής της ως εθελόντριας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν «το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο όλων των εποχών».
Η ίδια, η οποία είχε εργαστεί εθελοντικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014, θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία της και να συνεισφέρει στο «μεγάλο γεγονός» στο Παρίσι.
Στη συνέχεια, η Νταϊάνα παρακολούθησε ένα συνέδριο εθελοντών τον Μάρτιο και παρακολούθησε εκπαίδευση. Αλλά ένα πρόσφατο email της έκανε γνωστό ότι δεν θα ήταν μέρος της περιπέτειας.
Πολλοί Ρώσοι και Λευκορώσοι εθελοντές, στα κοινωνικά δίκτυα, ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει πανομοιότυπα email.

Από τα 300.000 άτομα που υπέβαλαν αίτηση να γίνουν εθελοντές στους Ολυμπιακούς (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) και Παραολυμπιακούς (28 Αυγούστου-8 Σεπτεμβρίου), επιλέχθηκαν μόνο 45.000.
«Μπορούμε μόνο να εκφράσουμε τη λύπη μας», απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

To Top