Παίκτης της Καρδίτσας έγινε την Τρίτη ο Γιάννης Ζευγαράς. Η θεσσαλική ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του 19χρονου διεθνούς φόργουορντ, ο οποίος επιστρέφει στην ομάδα μετά τη θητεία του στις Ακαδημίες του συλλόγου.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«O ΑΣ Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την προσθήκη του Γιάννη Ζευγαρά στην ομάδα μας. Πρόκειται ουσιαστικά για την επιστροφή του νεαρού αθλητή με τα χρώματα του ΑΣ Καρδίτσας, καθώς ο Γιάννης αναδείχθηκε μέσα από τις ακαδημίες του ΑΣ Καρδίτσας. Ο 19χρονος (γεννήθηκε στις 18 Απριλίου του 2006), είναι αθλητής με ύψος 2.03 μ, αγωνίζεται ως φόργουορντ και με την ομάδα μας κατέκτησε το πρωτάθλημα εφήβων Θεσσαλίας το 2024, ενώ συμμετείχε με τον ΑΣ Καρδίτσας στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.
Πρόκειται για έναν νεαρό αθλητή με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, ο οποίος εντάσσεται στον οργανισμό για τις επόμενες τέσσερις σεζόν, δείγμα της εμπιστοσύνης της ομάδας στο πρόσωπό του.
Καλωσορίζουμε και πάλι τον Γιάννη στον ΑΣ Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη κι επιτυχίες με την ομάδα μας».
Επίσης, η Καρδίτσα ανακοίνωσε και την απόκτηση του Θωμά Ζευγαρά. Ο 24χρονος φόργουορντ-σέντερ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στον Απόλλωνα Καρδίτσας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Ο ΑΣ Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την προσθήκη του Θωμά Ζευγαρά στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας. Ο Καρδιτσιώτης αθλητής εντάσσεται στο δυναμικό της ανδρικής ομάδας με συμφωνία για τα επόμενα τρία χρόνια, δίνοντας ύψος και ενέργεια στη γραμμή των ψηλών, αλλά κι ενισχύοντας το τοπικό στοιχείο της ομάδας.
Ο 24χρονος (γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2001 στην Καρδίτσα) αθλητής, έχει ύψος 2.05 μ. κι αγωνίζεται ως πάουερ φόργουορντ και σέντερ. Ξεκίνησε το μπάσκετ στον Απόλλωνα Καρδίτσας και σύντομα ξεχώρισε για την εξέλιξή του, με αποτέλεσμα το 2015 σε ηλικία 14 ετών να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού. Με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε έως το 2019, κατακτώντας δυο συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδας, το 2018 και το 2019, ενώ κατέγραψε μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής στον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο στις 24 Μαρτίου του 2019.
Στη συνέχεια, αγωνίστηκε με το Παγκράτι στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, ενώ το καλοκαίρι του 2020, έκανε το μεγάλο άλμα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εντάχθηκε ως φοιτητής κι αθλητής στο Πανεπιστήμιο του Ινκαρνέιτ Γουόρντ, με το οποίο αγωνίστηκε για δυο σεζόν στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας του NCAA (29 αγώνες, με 65 πόντους και 42 ριμπάουντ). Τη διετία 2022-2024, μεταπήδησε στο Πανεπιστήμιο του Νιούμαν, με το οποίο αγωνίστηκε σε 48 αγώνες με απολογισμό 344 πόντους κι 169 ριμπάουντ στη δεύτερη κατηγορία του NCAA.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2024, αρχικά αγωνίστηκε με τον Έσπερο Λαμίας στην Α2 Εθνική, ενώ ολοκλήρωσε την αγωνιστική σεζόν 2024-25 με την Πόβοα στο πρωτάθλημα της Α1 Πορτογαλίας.
Καλωσορίζουμε τον Θωμά στον Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη κι επιτυχίες με την ομάδα μας».
