ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Απόδραση” (0-1) για τον Άρη από το Αγρίνιο με “buzzer beater” του Μορόν

Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη League Phase του Κυπέλλου ο Άρης, ο οποίος νίκησε στις καθυστερήσεις τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο με 1-0 και χρυσό σκόρερ τον Μορόν με πέναλτι. 

Οι κιτρινόμαυροι πέταξαν ουσιαστικά ένα ημίχρονο χωρίς ευκαιρίες, ανέβηκαν στο δεύτερο και εξαιτίας των αλλαγών, όμως οι Μορόν και Μισεουί βρήκαν απέναντι τους τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, στις δύο καλές στιγμές που είχε η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Άρης όμως δεν παράτησε το παιχνίδι και βλέποντας τον αντίπαλο να μην μπορεί να απειλήσει συνέχισε να ψάχνει το γκολ.

Κάτι που βρήκε στο 90 όταν ο Μορόν ανατράπηκε στην περιοχή από του Ουνάι. Ο Ισπανός ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το τελικό 1-0.

ΟΛΙΚΟ ΡΟΤΕΪΣΟΝ ΑΠΟ ΧΙΜΕΝΕΘ

Ο Μανόλο Χιμένεθ προχώρησε σε βαθιές τομές στην 11αδα του Άρη για τον αγώνα Κυπέλλου (15:00) με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στην πρώτη αγωνιστική του League Phase.

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά σε οκτώ αλλαγές προχώρησε ο Ισπανός προπονητής έχοντας φυσικά να διαχειριστεί και τις επτά απουσίες. Ο Γιώργος Αθανασιάδης επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια ενώ στα αμυντικά άκρα αγωνίστηκαν οι Φαντιγκά (δεξιά), Φρίντεκ (αριστερά) με δίδυμο στο κέντρο της άμυνας τους Φαμπιάνο-Ροουζ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο νεαρός Βοριαζίδης ήταν ο παρτενέρ του Ούρος Ράτσιτς ενώ φανέλα βασικού πήρε και ο 18χρονος Νινγκ.

Στην επιθετική τριάδα, ο Μορουτσάν είναι από τους ελάχιστους που παρέμειναν σε αρχικό σχήμα και ξεκίνησε στη δεξιά πλευρά καθώς ο Σίστο έπαιξε στην αριστερή και ο Μισεουί στην κορυφή της επίθεσης.

ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΦΑΣΗ

Ο Άρης δεν απείλησε αλλά και δεν απειλήθηκε σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Οι κιτρινόμαυροι ήταν δραστήριοι αλλά ασύνδετοι και δε κατάφεραν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα.

Μοναδικές αξιομνημόνευτες φάσεις αυτή με τον Βοριαζίδη στο 2ο λεπτό να κάνει το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε.

Καλή στιγμή είχε επίσης και ο Σίστο στο 37’ κάνοντας ένα σουτ από πλάγια στη μεγάλη περιοχή όμως ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού μπλόκαρε τη μπάλα.

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασαν στο παιχνίδι οι Μορόν και Μόντσου, αντί των Ράτσιτς, Μορουτσάν. Η εικόνα του Άρη άλλαξε προς το καλύτερο με τους κιτρινόμαυρους να δείχνουν πιο κινητικοί μεσοεπιθετικά.

Στα πρώτα λεπτά μάλιστα και συγκεκριμένα στο 49’ ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη με τον Μορόν. Ο Ισπανός επιθετικός έπιασε ένα ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Ο Μορόν ήταν πρωταγωνιστής και δύο λεπτά αργότερα, με μία ωραία σέντρα σουτ που δυσκόλεψε τον Ζίβκοβιτς που απομάκρυνε με τις γροθιές.

Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού ήταν πρωταγωνιστής και στο 65′ διώχνοντας με τα ακροδάχτυλα το πολύ ωραίο σουτ του Μισεουί έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 71 ήταν σειρά του Βοριαζίδη να χάσει μεγάλη ευκαιρία, όταν το σουτ του από το ύψος του πέναλτι μετά το γύρισμα του Φαντιγκά, πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

ΠΕΝΑΛΤΙ, VAR ΚΑΙ ΜΟΡΟΝ

Ο Άρης συνέχισε να ψάχνει το γκολ και το βρήκε στο τέλος της αναμέτρησης. Ο Μορόν ανατράπηκε στην περιοχή από τον Ουνάι, ο διατητής κλήθηκε να δει τη φάση και έδωσε πέναλτι με τον Μορόν να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να χαρίζει τη νίκη στους κιτρινόμαυρους.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Πετράκης): Ζίβκοβιτς, Γαλιάτσος(62 Γκαρσία), Στάγιτς, Σιέλης, Νικολάου, Λουίς (69’ Κόγιτς), Κοντούρης (62΄ Μπουχαλάκης), Μπελεβώνης (69’ Σμυρλής), Ματσάν, Ενκόλολο, Άλεξιτς.

Άρης (Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φρίντεκ, Ράτσιτς (46’ Μόντσου), Μορουτσάν (46’ Μορόν), Βοριαζίδης, Νιγκ (86′ Γαλανόπουλος), Μισεουί (66 Γιαννιώτας), Φαντιγκά (75’ Τεχέρο), Σίστο.

 

Διαιτητης: Τσιμεντερίδης Σταύρος (Κοζάνης)

VAR: Κουμπαράκης Στέφανος (Κυκλάδων)

AVAR: Μαχαίρας Ευστράτιος (Αθηνών)

Βοηθοι: Καραγκιζόπουλος Ιωάννης (Ημαθίας), Χριστοδούλου Κωνσταντίνος (Ημαθίας)

Τεταρτος: Μπουρουζίκας Θωμάς (Λάρισας)

To Top