Αρβανίτης για Γκάλη, άρθρο 99, οικονομικό έλεγχο και όλα τα θέματα του Άρη!

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε. Αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα όπως  η εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, τον διαχειριστικό έλεγχο,  τα χρέη που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, την φετινή αγωνιστική παρουσία της ομάδας, τους «μικρούς» της ομάδας αλλά και την πρόταση που επιθυμούν και έχουν σκοπό να καταθέσουν στον «Νικ» για να πάρει θέση στα διοικητικά του συλλόγου.

Ο κ. Αρβανίτης φιλοξενήθηκε στον Arena 89.4. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Αρχικά, είπε για την «επίθεση» που δέχεται ο ποδοσφαιρικός Άρης που έχει ως στόχο να βλάψει αυτόν: «Ο Άρης είναι ενιαίος, είναι απαράδεκτα τα όσα λέγονται και προσπαθούν διάφοροι να εξομοιώσουν εντελώς διαφορετικά γεγονότα.

Είναι εμφανές πως γίνεται μια επίθεση κατά του Άρη. Ήμουν στην Βέροια, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση τα δύο γεγονότα μεταξύ μας. Ξέραμε ότι πάλι αδικημένοι θα είμαστε, αυτό που γίνεται τώρα με την ΑΕΚ αλλά και τα επεισόδια που έκαναν οι οπαδοί της, είναι ντροπή για τον αθλητισμό μας. Και ο Άρης είχε πάθει το ίδιο πριν 8 χρόνια και υποβιβάστηκε”.

Για τις δηλώσεις υπέρ της ΑΕΚ του κ. Καμμένου: «Φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει μόνο ψηφοθηρικούς λόγους, δεν πιστεύω καν να έχει δει το ματς στη Βέροια. Αλλά θα έρθει η ώρα που θα υποστεί κι αυτός τις συνέπειες των πράξεων του και των λεγομένων του».

Για την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Γκάλη: «Η εκδήλωση αυτή είναι αποτέλεσμα δικής μας πρωτοβουλίας το Σεπτέμβρη του 2012, όταν και αναλάβαμε την διοίκηση της ομάδας. Μίλησα εγώ, προσωπικά, συναντήθηκα με τον Νίκο, του άρεσε πολύ η ιδέα, χάρηκε με την προσέγγιση που του έκανα.
Νιώθει πολύ όμορφα που θα κρεμαστεί η φανέλα του στο ταβάνι του «Αλεξανδρείου». Περιμένει κ αυτός με ανυπομονησία για την εκδήλωση, για την οποία είμαστε απολύτως έτοιμοι. Θα είναι διήμερη η εκδήλωση και όλοι την περιμένουμε”.

Για το ότι μίλησε με τα καλύτερα λόγια γι΄αυτόν ο Γκάλης και την επόμενη κίνηση που θα γίνει προς τον «Νικ»: «Ναι, μίλησε με πολύ καλά λόγια για εμένα κα τον ευχαριστώ πολύ. Φυσικά, κατάλαβε κι αυτός πως ήταν ανιδιοτελής και γεμάτη ειλικρίνεια η πρόταση που του κάναμε για την τιμή του. Και αυτή είναι το πρώτο βήμα για να γυρίσει στον Άρη ο Νίκος, θα ετοιμάσουμε κάτι σοβαρό και πολύ οργανωμένο. Θα του καταθέσουμε πρόταση για να αναλάβει κάποιο πόστο στη διοίκηση, θα τον αφήσουμε να το επεξεργαστεί και θα δούμε. Ο Γκάλης όχι μόνο χωράει στην διοίκηση του Άρη, αλλά θα έπρεπε να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει.

Θέλουμε πρώτα να λύσουμε πρώτα κάτι ζητήματα που υπάρχουν μέσα στην ΚΑΕ, τα οποία όταν λυθούν θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια σοβαρή και σωστή πρόταση στον Νίκο για να μας βοηθήσει».

Και συμπλήρωσε: «Δεν το συζητάμε ότι είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον Άρη, πρέπει να είναι μέσα στην οικογένεια του Άρη. Σίγουρα, μπορεί να προσδώσει κύρος στην ομάδα, να προσελκύσει χορηγούς και σοβαρούς ανθρώπους. Κανείς δεν έχει να πει κακό λόγο για το Νίκο, είναι υπέροχος άνθρωπος.
Θέλω να ευχαριστήσω την επιτροπή για τη δουλειά που κάνει, γιατί αυτοί τα διοργανώνουν όλα. Βεβαίως, κι εγώ έχω καθημερινή επαφή μαζί τους, μου λένε πως κυλούν τα πράγματα. Θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Ελλάδα, δε θα έχει γίνει ξανά. Θα είναι στα πρότυπα του NBA»!

Για την τηλεοπτική κάλυψη του φιλικού: «Εμείς συζητήσαμε και με την ΕΡΤ και την NOVA, φυσικά η NOVA είχε κάνει καλύτερη οικονομικά πρόταση. Έπειτα, υπήρχαν και προβλήματα με τις απεργίες των δημοσιογράφων. Ως αποκορύφωμα ήρθε η εκπομπή της ΕΡΤ που υποτίθεται ήταν για την ΑΕΚ, αλλά μιλούσαν κυρίως για τον Άρη και προσπαθούσαν να τον μπλέξουν σε σενάρια για συμφέρον τους».

Για την καθημερινή τριβή και τον φόρτο δουλειάς που έχει αναλάβει: «Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε καθημερινά. Προσπαθούμε να μπούμε στο άρθρο 99, πληρώνουμε παλιές οφειλές προς μάνατζερ, προπονητές όπως ο Σούμποτιτς και παίκτες όπως ο Ταπούτος, ο Χατζηβρέττας, ο Ηλιάδης, κ.α.

Δεν περιμέναμε να είχαμε τέτοια αντιμετώπιση με τους συνομιλητές μας, καθώς μάλλον είχαν συνηθίσει με τις πρακτικές και τα λεγόμενα των προηγούμενων διοικήσεων. Αλλά πλέον είναι πιο διαλλακτικοί, βλέποντας πως και εμείς είμαστε ειλικρινείς και φερέγγυοι και μας διευκολύνουν περισσότερο».

Για το γεγονός πως η ομάδα έμεινε χωρίς Αμερικανούς αλλά και τις προσθήκες Ελλήνων που την βοήθησαν: «Πρώτα από όλα, το λάθος με τους Αμερικανούς το έκανα εγώ. Κι αυτό διότι, πίστευα πως θα μπορούσαμε να πάρουμε παίκτες από τα κολέγια, με τη βοήθεια της FIBA. Αυτή μας βοήθησε πολύ, αλλά μετά πιέστηκε από άλλες ομάδες και είχαμε το απαγορευτικό. Στη συνέχεια όμως, φέραμε παίκτες Έλληνες, όπως οι Βεργίνης, Τσιάρας και ο Πελεκάνος, οι οποίοι βοήθησαν πολύ και σιγά-σιγά άρχισε να δένει η ομάδα και να φέρνει αποτελέσματα, όντας σε πολύ μεγάλο βαθμό ελληνική”.

Για τα νέα παιδιά της ομάδας: «Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση. Είναι αναλόγως την κατεύθυνση που θέλουμε να δώσουμε στο αγωνιστικό τμήμα. Εμείς θέλουμε να στελεχώνουμε την ομάδα με νεαρούς παίκτες και να προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας και γενικώς να υπάρχει οργάνωση στα τμήματα υποδομής. Ο Μούρτος ήταν στο εφηβικό όταν κατέκτησε τον τίτλο, ο Μποχωρίδης μετά από δική μου πρωτοβουλία, υπέγραψε συμβόλαιο, τον Βεζένκοφ επί ένα μήνα 10 ώρες την μέρα, μιλούσα με τον πατέρα του για να τον φέρω από τον Κύπρο! Η ομάδα είχε φέρει τα τελευταία χρόνια 47 παίκτες, γι’ αυτό και βρέθηκε χρεωμένη με 5 εκ. ευρώ.

Είναι μεγάλο κεφάλαιο για εμάς ο Βεζένκοφ, όταν γίνει 18 βέβαια μπορεί να φύγει να πάει όπου θέλει. Αλλά εμείς φροντίζουμε να του δείξουμε και σε αυτόν και στην οικογένεια του πως πρέπει να παραμείνει στον Άρη. Το καταλαβαίνει κι αυτός, αρχίζει και βρίσκει ρόλο μέσα στην ομάδα, το χαίρεται και ο ίδιος. Θέλουμε να τον κρατήσουμε για τα επόμενα 2-3 χρόνια τουλάχιστον».

Για την επόμενη χρονιά και το πλάνο που υπάρχει: «Εμένα με ενδιαφέρει πιο πολύ το διοικητικό και οικονομικό κομμάτι. Εάν μπούμε στο άρθρο 99, θα έχουμε πολλές λύσεις σε ζητήματα. Θα πληρώνουμε λιγότερα λεφτά στο κράτος, θα γίνουν κουρέματα και ρυθμίσεις προς τρίτους, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ να διευθετήσουμε τις υποθέσεις και να τις αποπληρώσουμε σε βάθος χρόνου.

Και συνέχισε, λέγοντας: «Από ‘κει και πέρα, εμείς προσπαθούμε να προσελκύσουμε πιθανούς επενδυτές, γι αυτό προσπαθήσουμε να φτιάξουμε το προφίλ μας. Ξέρετε ποιοι είναι αυτοί που βοηθούν όταν έχουμε μεγάλη ανάγκη οικονομικά. Ο Ντίμης ο Παπαιωάννου, ο κ. Ζουλιάμης. Επίσης, σε δεύτερη φάση θα θέλουμε κοντά μας και τον Νίκο τον Γκάλη για να αλλάξουμε εντελώς το στάτους της ομάδας. Θα κάνουμε όλα αυτά που χρειάζονται αν δεχτεί, για να τον προστατεύσουμε και να τον περιφρουρήσουμε, έτσι ώστε να τον βοηθήσουμε να πετύχουμε όλοι μαζί μεγάλα πράγματα».

Για το ότι πρέπει να πάει καλύτερα από ότι φέτος του χρόνου ο Άρης: «Ο Άρης είναι τεράστια ομάδα, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα στο μπάσκετ. Ποτέ δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας και σίγουρα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα και να πάμε την ομάδα ψηλότερα».

Για το διαχειριστικό έλεγχο που είχε υποσχεθεί πως θα πραγματοποιηθεί: « Ναι, το είχα υποσχεθεί ότι θα γίνει και αυτό. Αλλά προετοιμαζόμασταν για την αίτηση της υπαγωγής στο άρθρο 99, έπειτα ετοιμάζαμε και κάναμε τους ισολογισμούς. Θέλουμε και είναι έτοιμα όλα για να γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος, αρκεί να μην ζημιωθεί η ομάδα, η ΚΑΕ Άρης. Γιατί θέλει λεπτούς χειρισμούς, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για την εταιρεία. Θα πρέπει να βρούμε μια φόρμουλα για να μην είναι εκτεθειμένη η ομάδα”.

Για το γεγονός πως ήταν 6 χρόνια μέσα στην ομάδα κι αν ήξερε το τι γινόταν: «Ναι, ήμουν 6 χρόνια στην ομάδα ως εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη. Έβλεπα και έλεγα όσα ήξερα στον Α.Σ. Παίρναμε κάποια χαρτιά με νούμερα για το τι γινόταν οικονομικά στο τμήμα, αλλά δεν ξέραμε με ακρίβεια, στο περίπου μας άφηναν να μαθαίνουμε. Ο Α.Σ. είχε γνώση πως υπήρχε άνοιγμα στην ΚΑΕ”.

Για το πότε θα ξεκινήσει ο διαχειριστικός έλεγχος: «Είναι όλα έτοιμα, έχουμε βρει την φόρμουλα για το πώς θα γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος. Θα υπάρχει ορκωτός λογιστής, αλλά θα προσέξουμε για να μην έχει πρόβλημα η ομάδα. Εμείς ξέρουμε, έχουμε ελέγξει τα πεπραγμένα των προηγούμενων διοικήσεων, ότι μπήκε πρόπερσι 2,5 εκ. ευρώ μέσα, πέρσι 1,5 εκ ευρώ, κλπ. Απλώς, θέλουμε να μπούμε και σε πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες ώστε να μάθουμε το τι έγινε ακριβώς και από ποιον».

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο της ομάδας: «Να αναλογιστεί ο κόσμος του Άρη τα όσα έχει προσφέρει αυτή η ομάδα, σε τίτλους, σε περηφάνια και πρεστίζ. Να ξέρουν ότι δουλεύουμε με ανιδιοτέλεια, με ειλικρίνεια, με καθαρότητα και δεν έχουμε κανένα συμφέρον. Είμαστε κάτω από τη σημαία του Άρη και δουλεύουμε για αυτόν. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερη ομάδα, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό”.

Για τη σχέση ανάμεσα στα Μ.Μ.Ε. και την ΚΑΕ Άρης: «Να είστε σίγουροι πως η ΚΑΕ Άρης είναι και θα είναι ανοιχτοί σε όλα τα μέσα».

To Top