ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ασφυξία Άρη! Στο ίδιο… κακό έργο θεατές με νέα απώλεια (0-0) από την Λαμία

Ασφυξία Άρη, χωρίς γκολ για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, στο ίδιο (κακό) έργο θεατές με νέα απώλεια (0-0) από την Λαμία για την 19η αγωνιστική της Superleague στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Αυτό δεν είναι Άρης… Σε ένα ακόμη παιχνίδι, παρουσίασε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αδυναμίες, βιώνοντας την «Μέρα της Μαρμότας», αφού δεν βρήκε καμία λύση για να γευθεί τη χαρά του γκολ και χάνοντας νέο έδαφος στο πρωτάθλημα.

Η θέση του Άρη στην εξάδα και στα πλέι οφ είναι πλέον σε αμφισβήτηση, δημιουργώντας πίεση και γκρίζα σύννεφα πάνω από το Κλεάνθης Βικελίδης, με τους κιτρινόμαυρους να διανύουν μια από τις χειρότερες αγωνιστικά περιόδους του των τελευταίων ετών.

Οι κιτρινόμαυροι επιστράτευσαν και το “χαρτί” του Καμαρά, ο οποίος ήρθε τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη και μπήκε στο παιχνίδι μετά το 56′, αλλά το αποτέλεσμα ήταν και πάλι αρνητικό. Τώρα παίζουν τα… ρέστα τους την Τετάρτη στον αγώνα ρεβάνς του κυπέλλου με την Λαμία, διαφορετικά η χρονιά θα λάβει ένα πρόωρο και πικρό τέλος!

ΜΕ ΣΙΑΜΠΑΝΗ ΚΑΙ ΙΤΟΥΡΜΠΕ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα τους Σιαμπάνη κάτω από τα γκολπόστ, τους Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Λουμόρ στην άμυνα, Σάσα, Τζέγκο στον άξονα και Μπρούνο Γκάμα, Μπερτόλιο, Ιτούρμπε πίσω από τον φορ Μάνο.

Ο Άρης ήταν φανερά επηρεασμένος από τα αρνητικά και την πίεση που είχε στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Η ίδια εικόνα. Έφτιαχνε προϋποθέσεις, όχι όμως και ευκαιρίες, την ίδια ώρα όπου η Λαμία ήταν πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της με κύριο εκφραστή τον Μπανγκουρά.

ΑΠΕΙΛΗΣΕ Η ΛΑΜΙΑ, “ΑΠΑΝΤΗΣΗ” ΜΕ ΜΑΝΟ, ΙΤΟΥΡΜΠΕ

Η Λαμία κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες και απείλησε στο 8′ με τον Τιρόνε (τον σταμάτησε ο Σιαμπάνης) και στο 25′ με τον Γκόλεμιτς (μόνος κεφαλιά άουτ) στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, για να “απαντήσει” στις ευκαιρίες ο Άρης με τον Μάνο στο 27′ και στο 34′ με εξαιρετικό φάουλ του Ιτούρμπε, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν ανεβάσει την απόδοσή τους. Η μπάλα πήγαινε πάνω, κάτω, ο Άρης επιχείρησε να βρει το πρώτο του γκολ, μέσα στο 2022, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 68-32 η κατοχή για τον Αρη, 6-4 οι τελικές για τους κιτρινόμαυρους.

ΕΡΙΞΕ ΜΑΤΕΟ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΑ-ΕΝΤΙΑΓΕ

Στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, ο Μάντζιος έριξε τον Ματέο Γκαρσία, αντί του Ιτούρμπε, ενώ στο 56′ μπήκαν Καμαρά, Εντιαγέ αντί των Μάνου, Μπερτόγλιο. Προφανής ο στόχος να λύσει ο Άρης τον “γόρδιο δεσμό”. Παρόλα αυτά η Λαμία ήταν αυτή που έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο 67′ με τον Καραμάνο να κάνει ωραία ντρίπλα και να αποφεύγει τον Τζέγκο, όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο και κατέληξε άουτ.

Ο Άρης δεν είχε ούτε την φρεσκάδα, ούτε το καθαρό μυαλό για να δημιουργήσει και να πετύχει το γκολ. Ο Άρης έπαιξε στο 69′ το “χαρτί” του Ματίγια, αλλά η άσχημη εικόνα συνεχίστηκε.

Μέχρι το τέλος, ο Αρης όχι μόνο δεν κατάφερε να πετύχει γκολ, αλλά κινδύνεψε να χάσει και το παιχνίδι, μια και η Λαμία είχε με τον Τσούκαλο και Αραμπούλι την ευκαιρία να φύγει με τη νίκη.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης – Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ (72′ Γκάνεα) – Σάσα, Τζέγκο (70′ Ματίγια) – Ιτούρμπε (46′ Γκαρσία), Μπερτόγλιο (56′ Εντιαγέ), Γκάμα – Μάνος (56′ Καμαρά)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ – Προβυδάκης, Γκόλεμιτς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς – Μπεχαράνο, Τζανδάρης – Μπανγκουρά (90’+1 Τσούκαλος), Τιρόνε (76′ Νούνιες) Ρόμανιτς -Καραμάνος (72′ Αραμπούλι)

Διαιτητές: Μανούχος (Καραγκιζόπουλος, Βεργέτης), 4ος Κουτσιαύτης.

To Top