ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόσδου: «Έτσι έζησα τον Μπάιντεν, να πάρει πρωτάθλημα με Μάντζιο ο Άρης»

Ο πρώην παίκτης του Άρη, Λεωνίδας Βόσδου, μίλησε για την γνωριμία που είχε με τον νέο πλανητάρχη Τζό Μπάιντεν, τον Άκη Μάντζιο ενώ τόνισε ότι είναι η… ώρα να πάρει τίτλο ο Άρης.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Για την συνάντηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν:

Ήρθε και μας αγκάλιασε. Μας είπε ότι αγαπάει την Ελλάδα και ότι λέγεται… Μπαϊντενόπουλος. Με χτυπούσε στο στήθος και με μου έλεγε ότι αγαπάει την Ελλάδα. Χάρηκε που είμαστε γείτονες και σε Ελληνικό σχολείο, χάρηκε που είμαστε από την Ελλάδα και είμαστε καλά. Όπως ήρθε αθόρυβα έτσι έφυγε. Δεν πίστευα ότι θα ανακατευτεί με τον Λευκό οίκο ξανά. Επειδή όμως οι Δημοκρατικοί δεν είχαν μεγάλο όνομα να ανακατευτεί.

Είπε ακόμη:

Όταν ήταν αντιπρόεδρος του Ομπάμα πήγαινε και ερχόταν στην Ουάσιγκντον δύο χρόνια με το… τρένο. Είναι πολύ απλός άνθρωπος, πιο απλός από όλους εμάς. Ήταν κάτι το τρομακτικό για εμένα, και τότε που τον γνώρισα όταν ήταν αντιπρόεδρος. Είναι ένας ευχάριστος τύπος, χαμογελαστός παρά τα όσο πέρασε.

Για το αν πιστεύει ότι ο Μπάιντεν θα έχει πολιτική υπέρ της Ελλάδας:

Η Αμερική σπάνια αλλάζει πολιτική. Για εμένα μακάρι να κάνει κάτι καλό για την Ελλάδα. Ένιωσα ότι το πίστευε αυτό που έλεγε ότι αγαπάει τους Έλληνες. Δεν είχε και λόγο να πει ψέματα.

Για το ότι διδάσκει σε Λύκειο αλλά και το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης:

Είμαι καθηγητής σε Λύκειο. Διδάσκω γυμναστική. Θα προσπαθήσω από την επόμενη εβδομάδα να μπω στο πρόγραμμα, όχι να κάνουμε γυμναστική αλλά να κάνουμε συζήτηση. Με τα παιδιά συζητάω πάρα πολύ. Το να είσαι γυμναστής είναι απλό. Το σημαντικό είναι να λύνουμε τα προβλήματα των παιδιών, να γίνουν φοιτητές.

Ενώ συνέχισε:

Όταν έχουμε -20 στην Φλώρινα δεν μπορώ να τους βάλω να κάνουν γυμναστική σε ένα γυμναστήριο που έχει -25. Τους βάζω πράγματα να δούνε, για τσιγάρο, για ποτό, για όλα.

Για το ότι πλέον δεν βλέπει Ελληνικό ποδόσφαιρο:

Δεν βλέπω, δεν μπορώ να βλέπω άδεια γήπεδα, δεν μπορώ να βλέπω συνέχεια ξένους παίκτες. Δεν μπορώ να βλέπω δύο ομάδες που μαζί έχουν μισό Έλληνα παίκτη. Το θέμα είναι να έρθει ο Σκόμποε, ο Γκουιντάρ, ο Βαζέχα, τότε ναι. Αλλά τώρα δεν παίζει ο Φορτούνης στον Ολυμπιακό.

Για τον Άκη Μάντζιο:

Είναι σημαντικό ότι ο Άρης έχει Έλληνα προπονητή. Ο Άκης ήταν πολύ σοβαρός σαν παίκτης και είναι πολύ σοβαρός σαν προπονητής. Μακάρι να συνεχίσει και να μείνει πρώτος.

Για την πανδημία:

Πιστεύω ότι μέχρι τον Φεβρουάριο-Μάρτιο θα έχουν τελειώσει όλα. Το Πάσχα θα γίνει κανονικά.

Για το αν μπορεί ο Άρης να πάρει τίτλο:

Είναι καιρός και είναι ευκαιρία. Ο Άρης είναι πλήρης. Σημασία έχει να αντέξουν οι διοικούντες. Στο αγωνιστικό δεν υπάρχουν αντίπαλοι που να σε κάνουν να πεις ότι «δεν μπορώ».

Για το αν θα πάει ξανά στην Αμερική:

Έχω πάει μια φορά αλλά δεν έχω κλείσει την πόρτα. Με παίρνουν οι φίλοι μου και μου λένε να έρθω ξανά. Εκεί είναι όλα.. extra large. Κρατάνε την οικονομία. Τα αυτοκίνητα πάνε 5.000 κυβικά και πάνω, η Βενζίνη είναι φτηνή. Εκεί όμως 7 το απόγευμα κοιμάσαι. Γιατί 5 το πρωί ξυπνάς για να πας ξανά στην δουλειά σου.

To Top