Γιατί ο Άρης δεν μπορεί να παίξει στο Γιούροκαπ

Δεν υπάρχει περίπτωση ο Άρης να αγωνιστεί την επόμενη χρονιά σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, όσο κι αν αυτό θέλει και η διοίκηση και ο Βαγγέλης Αγγέλου. Αιτία είναι το οικονομικό.

Οι κίτρινοι αν και θα ήθελαν να συμμετέχουν στο Γιούροκαπ της επόμενης χρονιάς, δεν είναι ακόμα σε θέση να το κάνουν για έναν συγκεκριμένο λόγο. Δεν έχουν τα χρήματα να αντεπεξέλθουν των υποχρεώσεων που θα προκύψουν.

Καταρχήν η ομάδα ακόμα κι αν δεχόταν wild card από την Ευρωλίγκα για να συμμετέχει στο Γιούροκαπ, θα έπρεπε να καταβάλλει… αύριο 33.000 ευρώ (15.000 ευρώ το παράβολο συμμετοχής και 18.000 ευρώ απλήρωτα πρόστιμα) και τον Σεπτέμβριο άλλα 30.000 ευρώ για τις αμοιβές των διαιτητών στους εντός έδρας αγώνες.

Αν η διοίκηση του Άρη είχε επιπλέον 63.000 ευρώ, τότε είναι βέβαιο ότι αυτά θα τα χρησιμοποιούσε (δεν θα έφταναν βέβαια, γιατί απαιτείται ένα ποσό περίπου 80-100 χιλιάδων ευρώ) για να άρει το απαγορευτικό της FIBA και να δώσει στον Βαγγέλη Αγγέλου την ευκαιρία να φτιάξει μια ομάδα με απεριόριστες επιλογές.

Συνεπώς, όσο κι αν ο Αγγέλου θέλει για αγωνιστικούς λόγους (να έχει ρυθμό η ομάδα μέσα στη χρονιά) και η διοίκηση για εξωαγωνιστικούς λόγους (πρεστίζ, συνέπεια στην ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας), αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, εκτός κι αν βρεθούν Αρειανοί που εξασφαλίσουν στην ομάδα το απαραίτητο χρηματικό ποσό για αυτόν τον σκοπό. Και δεν είναι λίγα τα χρήματα, είναι περισσότερα από 150.000 ευρώ, αν συνυπολογίσει κανείς τα ταξίδια και την απαραίτητη αύξηση του μπάτζετ για να υπάρχει μια στοιχειωδώς ανταγωνιστική ομάδα.

Επιπροσθέτως δεν έχει διευκρινιστεί αν μια ομάδα που έχει απαγορευτικό μεταγραφών από την FIBA έχει δικαίωμα να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση…

 

To Top