«Γιατί πρέπει να παραιτηθεί τώρα ο Καλαϊτζίδης»! Ο Γιάννης Ιωαννίδης βάζει το “μαχαίρι” στο κόκκαλο μέσα από το PRESSARIS!

Ο Γιάννης Ιωαννίδης* επιστρέφει με μία τριλογία άρθρων του στο PRESSARIS που θα…ταρακουνήσει όσους… επαναπαύτηκαν. Επιστρέφει δριμύτερος αποδίδοντας «τα του Καίσαρος τω Καίραρι», με μια αρθρογραφία που δεν χαϊδεύει αυτιά. Το μήνυμα του; «Καλά παιδιά τέλος…μείνετε συντονισμένοι»

Σήμερα το PRESSARIS φιλοξενεί το blog του :

Ο χειρισμός των καταστάσεων από τον προπονητή-μάνατζερ κ. Καλαϊτζίδη διχάζει τους φιλάθλους.  Δε θέλω να πάρω θέση στη ‘διαμάχη’ για τον αν ο κ. Καλαϊτζίδης «κάνει» ή «δεν κάνει». Σεβόμενος την προϊστορία του στα γήπεδα, τον παρακαλώ απλώς να σκεφτεί ένα πράγμα: Να παραιτηθεί για να προστατεύσει τον εαυτό του!

 Τι συμπέρασμα βγάζετε;

Παραθέτω αυτούσια αποσπάσματα από συνεντεύξεις του προπονητή-μάνατζερ, όπως απομαγνητοφωνήθηκαν από τα ειδησεογραφικά site. Διαβάστε όσα δήλωσε, μεταξύ άλλων, και αναλογιστείτε πόση σχέση έχουν οι ευσεβείς πόθοι με την σκληρή πραγματικότητα:

Metropolis 3/6/2014: «…αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν στον Άρη, να μην είναι από το κάτω ράφι, όπως συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια, που ο σύλλογος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα…». Τα αποκτήματα δε μπορούν να χαρακτηριστούν ‘πρωτοκλασάτα’ για δεδομένα Football League. Παράλληλα, οι φερόμενοι μετεγγραφικοί στόχοι δεν είναι ποιοτικά επαρκείς για άμεση επάνοδο στη Super League.

Metropolis 1/7/2014: «…δουλεύω βάσει ενός πλάνου που μου έχουν υποσχεθεί οι άνθρωποι της διοίκησης ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε. Αν αποδειχθεί ότι τα πράγματα δεν κυλούν έτσι όπως τα είπαμε, τότε αλλάζουν τα δεδομένα…». Το περίφημο… ‘πλάνο’ έχει εκτροχιαστεί χρονικά και οι εξελίξεις εκπλήσσουν αρνητικά ακόμα και τους πιο ένθερμους υπέρμαχους της διοίκησης. Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Θα συνεχίσει ο κ. Καλαϊτζίδης να χρεώνεται τις ‘αμαρτίες’ ή θα διαχωρίσει τη θέση του;

 

Arena 11/7/2014: Για την καθυστέρηση στη μεταγραφή Καλί: «…δεν έχει αλλάξει κάτι απλά υπάρχει κάτι συνέβη και αναβλήθηκε για την Δευτέρα. Έχουν γίνει αυτές οι επαφές που έπρεπε να γίνουν, έγιναν οι συζητήσεις και απομένουν τα τυπικά για να ενταχτεί στην ομάδα…». Ως προπονητής-μανάτζερ, ‘χρεώνεται’ το χειρισμό και το επικοινωνιακό ‘φιάσκο’. Ταυτόχρονα, δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν μπορεί να προσελκύσει ποδοσφαιριστές από το ‘πάνω ράφι’ όπως προανήγγειλε στις αρχές Ιουνίου. Το φταίξιμο μπορεί να μην είναι δικό του, αλλά εκείνον ‘έβγαλαν στο πέναλτι’.

Metropolis 23/7/2014: «…λίγο – πολύ πρέπει μέχρι την αναχώρηση στη Βουλγαρία, να πάρουμε 10 ποδοσφαιριστές…». Το roster έμεινε ‘γυμνό’ και οι πολυπόθητες ενισχύσεις παραμένουν όνειρο θερινής νυχτός. Ακόμα μία ασυνέπεια που απενεργοποιεί το νόημα και την ουσία της προετοιμασίας. Για ποιο λόγο να ξεκινήσει η προετοιμασία στη Βουλγαρία, αφού… ‘δεν υπάρχει’ roster και η ομάδα είναι οφθαλμαπάτη;

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, ο προπονητής-μάνατζερ φέρεται ότι περίμενε διαφορετικά πράγματα. Οι καταστάσεις, όμως, δεν του επιτρέπουν να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Είναι, συνεπώς, ολέθριο λάθος να παραμένει στον πάγκο ρισκάροντας την υστεροφημία του.

Εξιλαστήριο θύμα…

Φέρεται να υπάρχει η αίσθηση ότι ο προπονητής-μάνατζερ έπεσε ‘θύμα’ της απειρίας του σε επίπεδο διαχείρισης μεγάλων ομάδων και ‘χρεοκοπημένων’ καταστάσεων. Η θητεία στη Βέροια και την Ν. Σαλαμίνα –καθώς και το πέρασμα από Λύκους, την ΑΕ Αμπελοκήπων, τον Μακεδονικό και Λεωνίδιο- δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον Άρη. Είναι, επομένως, εύλογο να υπάρχει μειωμένη αντιληπτική ικανότητα στις ‘παγίδες’ που του στήνουν οι ‘διπρόσωποι’ που διατείνονται ότι τον στηρίζουν αλλά κάνουν την… ‘πάπια’ πίσω από την πλάτη.

Ο κόσμος εικάζει ότι ο κ. Καλαϊτζίδης χρησιμοποιείται ως ‘ασπίδα’ για να καλυφθεί η ανικανότητα της διοίκησης. Ορισμένοι επιτήδειοι φέρεται ότι τον ωθούν εμμέσως στην προσωπική ανάληψη της ευθύνης, ώστε να ‘χρεωθεί’ εκείνος την αποτυχία εξ΄ ολοκλήρου. Στο τέλος ίσως δηλώσουν με στόμφο: «Εμείς δεν αποφασίσαμε για το αγωνιστικό κομμάτι. Εμπιστευτήκαμε τον κ. Καλαϊτζίδη. Κάναμε ό,τι μας έλεγε. Άρα δε φταίμε εμείς!»

Προστάτευσε τον εαυτό σου…

Το ‘κολπό’ του καψίματος των προπονητών προς τέρψιν των εκάστοτε διοικούντων είναι σύμφυτο με το DNA της πρόσφατης ιστορίας του Άρη. Ενδεχομένως, ο προπονητής-μάνατζερ να μην το γνωρίζει. Έχω, λοιπόν, το χρέος να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου και να τον παρακαλέσω να ξανασκεφτεί το μέλλον του.

Προτείνω να παραιτηθεί σήμερα, να εξηγήσει τους πραγματικούς λόγους που καθυστερεί η ενίσχυση και να αναβληθεί η έναρξη της προετοιμασίας! Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα περισώσει την αξιοπρέπειά του και θα επικοινωνήσει εμφατικά την αδυναμία της διοίκησης να ανεβάσει τον Άρη άμεσα στη Super League.

Ίσως ακούγομαι σκληρός, αλλά στο τέλος ο κ. Καλαϊτζίδης πιστεύω ότι θα εκτιμήσει την πρόθεσή μου να τον προστατεύσω. Όπως ακριβώς έγινε πέρυσι με τον κ. Χατζηνικολάου, τον οποίο κάλεσα δημόσια να παραιτηθεί την μέρα που προσελήφθη από τη διοίκηση Ηλιάδη. Αρχικά με θεώρησε ‘αντίπαλο’, αλλά στο τέλος παραδέχτηκε ότι ήμουν ο μοναδικός που τον είχα προειδοποιήσει με τον πλέον σωστό και κυνικό τρόπο. Άλλωστε, εκ των υστέρων δήλωσε ότι έπρεπε να είχε παραιτηθεί…

Ο Γιάννης Ιωαννίδης αρθρογραφεί στο overlap.gr

 

To Top