“Γύρισμα” Ονάνα στο Καμερούν: «Το Έθνος πάντα πρώτο»

Ο Αντρέ Ονάνα αποχώρησε από το Κατάρ και δεν θα βρεθεί στο πλευρό της ομάδας για τον αγώνα με την Βραζιλία (02/12-21:00), εξαιτίας μίας διαφωνίας που είχε με τον Ριγκομπέρτ Σονγκ, σχετικά με τον ρόλο του ως τερματοφύλακα στο παιχνίδι με τη Σερβία. Ο ίδιος τόνισε πως ότι έκανε το έκανε πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας, ωστόσο σέβεται την απόφαση της ομοσπονδίας και του προπονητή. Έκλεισε την δήλωσή του με την φράση «Το Έθνος πάντα πρώτο».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Θέλω να εκφράσω τον ”εθισμό” για την χώρα και την εθνική ομάδα. Χθες δεν μου επιτρέπει να βγω στο γήπεδο και να βοηθήσω το Καμερούν, όπως κάνω πάντα, να πετύχει τους στόχους του. Εγώ συμπεριφερόμουν μ’ ένα τρόπο που οδηγούσε την ομάδα να πετύχει μ’ ένα καλό τρόπο. Έβαλα όλη μου την προσπάθεια και την ενέργεια για να βρω σε μία κατάσταση που ένας ποδοσφαιριστής συχνά βιώνει, αλλά δεν υπήρχε θέληση στην άλλη πλευρά. Μερικές στιγμές είναι δύσκολο να ενσωματωθείς. Ωστόσο, πάντα έχω σεβασμό και υποστηρίζω τις αποφάσεις των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για να φέρουν επιτυχίες στην ομάδα και την χώρα.

Δίνω όλη μου τη δύναμη στους συμπαίκτες μου, επειδή αποδείξαμε πως είμαστε ικανοί να πάμε πολύ μακριά στην διοργάνωση. Οι αξίες που ακολουθώ ως άνθρωπος και ως παίκτης είναι αυτές που με καθορίζουν, και που η οικογένειά μου μου έδωσε απ’ όταν ήμουν μικρός. Το να εκπροσωπώ το Καμερούν ήταν πάντα ένα προνόμιο. Το Έθνος πάντα πρώτο»

To Top