Δύο συλλήψεις και μια προσαγωγή στα επεισόδια του ΑΠΘ – Ρίψη χημικών και τραυματισμός φοιτητή (photo-video)

Επεισόδια με ρίψη χημικών και μάχες σώμα με σώμα σημειώθηκαν πριν από λίγο μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ όταν φοιτητές αρχικά εκτόξευσαν αυγά προς τις αστυνομικές δυνάμεις με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να απαντούν με δακρυγόνα.

Σε δύο συλλήψεις και μία προσαγωγή προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Έγιναν επιτόπου τουλάχιστον δύο προσαγωγές ατόμων που στη συνέχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ έγινε προσαγωγή ακόμα ενός ατόμου. Η ατμόσφαιρα ήταν  αποπνικτική και οι διμοιρίες που βρίσκονταν στο σημείο αντέδρασαν απευθείας με τη χρήση χημικών ενώ οι φοιτητές οπισθοχώρησαν προς τις σχολές του ΑΠΘ και συνεχίζουν την κινητοποίηση μπροστά από τη Σχολή Γεωπονίας – Δασολογίας. Έπειτα κινήθηκαν προς την πρυτανεία του ΑΠΘ και εξετάζεται το σενάριο να προχωρήσουν προς τη ΓΑΔΘ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους δύο συλληφθέντες.

Από την συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ ένας τουλάχιστον φοιτητής τραυματίστηκε, έχοντας εμφανή χτυπήματα στην πλάτη. Δείτε τη σχετική φωτογραφία του φοιτητή που επέδειξε τα χτυπήματα, εκφράζοντας στο ThessToday τη βιαιότητα των αστυνομικών δυνάμεων προς τους φοιτητές.

To Top