Επιβίωσε στο θρίλερ με την Μπνέι Χερζλίγια κι… έκλεισε ραντεβού με Ντιζόν το Περιστέρι (video)

Την πρόκριση στα play-in του Basketball Champions League πανηγύρισε το Περιστέρι. Σε ένα ματς «ζωής και θανάτου», το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα στα κρίσιμα σημεία του αγώνα, και έφυγε με σπουδαίο διπλό από το Ισραήλ και την έδρα της Μπνέι Χερζίλια (87-90), τερματίζοντας έτσι τρίτο στον όμιλό του, πίσω από Τενερίφη και Ρίτας. 

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τους Περιστεριώτες στην τέταρτη περίοδο να καταθέτουν «καρδιά», και με καλή άμυνα, αλλά και μεγάλα σουτ πίσω από τα 6.75μ. σε κομβικά σημεία του ματς, πήραν το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα. 

Μια νίκη που φέρνει το Περιστέρι στα play-in της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Ντιζόν, με μειονέκτημα έδρας. 

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μάρκους Ντέντμον (25π., 3ασ.) και Σιλβέν Φρανσίσκο (21π., 7ασ.), ενώ πολύτιμες βοήθειες πρόσφεραν οι Δημήτρης Αγραβάνης (12π., 7ρ.) και Μίρο Μπιλάν (15π., 11ρ., 2μπλ.). 

Για τους Ισραηλινούς, ξεχώρισε ο Μόρις Κεμπ, ο οποίος ήταν διαρκής απειλή για την άμυνα του Περιστερίου, ολοκληρώνοντας το ματς με 32 πόντους και 9 ριμπάουντ. 

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 45-48, 68-67, 87-90. 

To Top