Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο πρώην αντιδήμαρχος Γ. Αβαρλής για την υπόθεση με το φακελάκι (video)

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον 3ο ειδικό ανακριτή ο πρώην αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής και δύο ακόμη άτομα για την υπόθεση καταγγελίας ιδιοκτήτη φαρμακείων ότι του ζήτησαν «φακελάκι» για τη διευθέτηση οικονομικής του υπόθεσης. Ο μόνος όρος είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η δικηγόρος του πρώην αντιδημάρχου, κα. Έρση Σωτηροπούλου, τόνισε σε δηλώσεις της πως πρόκειται για «έναν αδόκητο τρόπο για τον οποίο λυπούνται παρά πολύ οι δύο λογιστές, για να εισπράξουν τη νόμιμη αμοιβή τους αλλά δεν είχε καμία σχέση με παθητική ή ενεργητική δωροδοκία πολλώ δε μάλλον με εκβίαση».

Όπως επεσήμανε: «Το αποτέλεσμα είναι ίδιο και για τους τρεις. Τέθηκε μόνον ο πιο “απαλός” περιοριστικός όρος, εκείνος της απαγόρευσης εξόδου σε όλους. Θεωρώ το γεγονός ότι τέθηκε μόνο αυτός ο όρος, ως απόδειξη του ότι αναπτύξαμε με μεγάλη ευχέρεια τα επιχειρήματά μας και ο κ. ειδικός ανακριτής με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέα, έβαλε την υπόθεση στα όρια που της αρμόζει. Δηλαδή έχει πια τεθεί το ζήτημα ότι είναι μια υπόθεση πολύ μικρότερη από αυτή που πίστευε ο καθένας στην αρχή».

Ο φαρμακοποιός στο επάγγελμα κατήγγειλε πως ο αντιδήμαρχος με την ιδιότητα του ιδιώτη λογιστή, ζήτησε φακελάκι για να διευθετήσει οικονομική του εκκρεμότητα. Ο πρώην αντιδήμαρχος κατά την απολογία του σημείωσε πως πλέον οι πελάτες έχουν γίνει δύστροποι και όταν πιέζονται για να πληρώσουν, αλλάζουν λογιστή. Τόνισε δε πως ζήτησε με τέτοιο τρόπο τη νόμιμη αμοιβή του και όχι χρήματα για τακτοποίηση κάποιας υπόθεσης, καθώς ο φαρμακοποιός εδώ και καιρό αρνούνταν να τον πληρώσει.

Ο πρώην συνεργάτης του από την πλευρά του υποστήριξε ότι απλά παρέλαβε τα χρήματα, ενώ αποποιήθηκε οποιασδήποτε ευθύνης.

Πηγή: thesstoday.gr

To Top