Κουρτουά: «Άδικες οι επικρίσεις στον Ντοναρούμα για τον τραυματισμό του Μουσιάλα»

Ο Τιμπό Κουρτουά υπερασπίστηκε τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα σχετικά με τον μεγάλο χαμό που προκλήθηκε από τον τραυματισμό του Τζαμάλ Μουσιάλα και τις δηλώσεις του Μάνουελ Νόιερ.

Ο Τιμπό Κουρτουά έσπευσε να υπερασπιστεί τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τον τραυματισμό του Τζαμάλ Μουσιάλα και τις δηλώσεις του Μάνουελ Νόιερ που φάνηκαν να επιρρίπτουν ευθύνες στον Ιταλό τερματοφύλακα.

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ήταν μια πολύ άσχημη στιγμή. Όμως, το να κατηγορούμε τον Ντοναρούμα είναι υπερβολικό. Οι τερματοφύλακες, όπως και οι επιθετικοί, πάνε για την μπάλα. Δεν γίνεται να διστάζεις σε κάθε σου κίνηση φοβούμενος έναν τραυματισμό», δήλωσε ο Κουρτουά μετά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ντόρτμουντ (3-2) για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας εξήγησε περαιτέρω τη φάση: «Όταν ένας επιθετικός έρχεται κατά πάνω σου, δεν σκέφτεται αν θα σε χτυπήσει στο πρόσωπο. Το ίδιο και οι τερματοφύλακες, βγαίνουμε με ένστικτο για την μπάλα. Ήταν μια ατυχής στιγμή, και είναι άδικο να φορτώνουμε όλη την ευθύνη στον Ντοναρούμα, ο οποίος είναι κι αυτός στεναχωρημένος από το συμβάν», πρόσθεσε.

To Top