Λάσο κατά Ρεάλ: «Οι γιατροί είναι σαφείς: Μπορώ να προπονήσω»

Έσπασε τη σιωπή του μετά την απόλυσή του από τη Ρεάλ ο Πάμπλο Λάσο. Ο Βάσκος τεχνικός απομακρύνθηκε από τους Μαδριλένους με τη δικαιολογία πως η υγεία του δεν θα του επέτρεπε να συνεχίσει στα καθήκοντά του.

Ο ίδιος μέσω Twitter κατέστησε σαφές πως οι γιατροί τού έχουν ανάψει το πράσινο φως για να επιστρέψει στους πάγκους μετά το καρδιακό επεισόδιο που είχε στις 5 Ιουνίου.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ με όλους σας όχι έχω πλήρη και σαφή διαβεβαίωση από τους γιατρούς που με έχουν εξετάσεις πως μπορώ να προπονήσω επαγγελματικά οποιονδήποτε σύλλογο. Επίσης είμαι χαρούμενος για όλα τα μηνύματα αγάπης και στοργής που λαμβάνω από χθες. Σύντομα θα σας απαντήσω για το ενδιαφέρον σας. Στέλνω την αγάπη μου», έγραψε στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως η Ρεάλ απέδιδε τη λύση της συνεργασίας της με τον 54χρονο προπονητή σε ιατρικούς και μόνο λόγους. Ο καρδιολόγος που εξέτασε τον 54χρονο προπονητή ανέφερε στη Marca πως «… είναι σε άριστη κατάσταση για να προπονήσει ξανά επαγγελματική ομάδα από τώρα και στο εξής», ενώ με τη διάγνωση αυτή συμφώνησε απόλυτα και ο καρδιοχειρουργός που είχε κουράρει τον Λάσο στις αρχές Ιουνίου.
Η Ρεάλ στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως βάσισε την απόφασή της για λύση της συνεργασίας με τον προπονητή αφού συμβουλεύτηκε αρκετούς γιατρούς, ωστόσο σύμφωνα με τη Marca ουδέποτε απευθύνθηκε στους καρδιολόγους που τον είχαν φροντίσει στις 5 Ιουνίου και παρακολουθούσαν την πορεία του τον τελευταίο μήνα. Μάλιστα, ο Λάσο δεν είχε εξεταστεί από κανέναν εξουσιοδοτημένο γιατρό από τη Ρεάλ μετά το εξιτήριο που είχε πάρει δύο μέρες μετά το επεισόδιο του περασμένου μήνα.

Το στοιχείο αυτό έρχεται να προστεθεί στην απόλυση του γιατρού της Ρεάλ Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ την περασμένη εβδομάδα, όταν ο τελευταίος φέρεται να αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή του σε υποχρεωτική αναρρωτική άδεια στον Λάσο θεωρώντας πως δεν συνέτρεχε σοβαρός λόγος για κάτι τέτοιο και κρίνοντας (και εκείνος) ότι ήταν ασφαλές να επιστρέψει στα καθήκοντά του στην τεχνική καθοδήγηση των πρωταθλητών Ισπανίας.

To Top