Ακόμη έναν τίτλο πρόσθεσε στο παλμαρέ της η Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους νίκησε 85-83 την Μπεσίκτας στον τελικό του Super Cup της Τουρκίας και κατέκτησε την κούπα για 8η φορά στην ιστορία της, συνεχίζοντας τις επιτυχίες από εκεί που τις… άφησε την περασμένη σεζόν.
Για να φτάσει, βέβαια, στο ροζ φύλλο, η Φενέρ χρειάστηκε να αγχωθεί. Παρόλο που έφτασε μέχρι το +24 (40-16), η πρωταθλήτρια Ευρώπης είδε την αντίπαλό της να κάνει αντεπίθεση διαρκείας και να διεκδικεί στα ίσα το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά.
Ακόμη κι έτσι, όμως, το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους άντεξε και έφτασε στη νίκη, έχοντας τρεις πολύ μεγάλους πρωταγωνιστές, με πρώτο και καλύτερο τον Ντέβον Χολ, που τέλειωσε το ματς με 23 πόντους και έβαλε καθοριστικά καλάθια στην τελική ευθεία.
Από κοντά ο Γουέιντ Μπόλντγουιν, που έδειξε την ποιότητά του με 20 πόντους και 5 ασίστ, ενώ 19 πόντους και 7 ριμπάουντ μέτρησε στο επίσημο ντεμπούτο του ο Μίκαελ Γιάντουνεν. Για την Μπεσίκτας, 25 πόντους έβαλε ο Ντέβον Ντότσον και 16 ο Βίτο Μπράουν.
Τα δεκάλεπτα: 25-13, 43-34, 67-50, 85-83
