Λύγισε τη Σπόρτινγκ και σήκωσε το Λιγκ Καπ η Πόρτο (video)

Η Πόρτο σήκωσε το Λιγκ Καπ. Οι «δράκοι» λύγισαν με 2-0 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στον τελικό που διεξήχθη στη Λεϊρία και πρόσθεσε ακόμη μία κούπα στη συλλογή της. Η ομάδα του Κονσεϊσάο είχε την ουσία εν αντιθέσει με εκείνη του Αμορίμ, η οποία ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες και έφτασε στον στόχο της. 

Το σκορ άνοιξε στο 10ο λεπτό ο Εουστάκιο, ο οποίος έπιασε εκτός περιοχής σουτ, με το οποίο αιφνιδίασε τον Αντάν, που δεν αντέδρασε καλά και η μπάλα του πήρε τα χέρια μέσα. Τρία λεπτά μετά, ο Έντουαρντς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά τα «λιοντάρια» δεν έκαναν το 1-1, αφού διαπιστώθηκε από το VAR ότι ήταν εκτεθειμένος. 

Η Σπόρτινγκ έφτασε δις κοντά στην ισοφάριση στο 36’, έχοντας δύο δοκάρια σε απόσταση λίγων δευτερολέπτων, με τη σέντρα-σουτ του Πόρο αρχικά και το πλασέ του Πέδρο Γκονσάλβες που κόντρα στη συνέχεια. 

Η νίκη της Πόρτο και παράλληλα η κατάκτηση του Λιγκ Καπ «κλείδωσε» στο 86ο με τον πρώην μπακ του Ολυμπιακού, Ιβάν Μαρκάνο, να σκοράρει με κεφαλιά από κοντά έπειτα από σέντρα του Πεπέ. Στο 68ο λεπτό η Σπόρτινγκ έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Παουλίνιο με 2η κάρτα. 

To Top