ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χρυσές αλλαγές! Με Αργεντίνικο… τάνγκο έλυσε τον “γόρδιο δέσμό” (2-0) και αγκάλιασε την πρόκριση! (videos)

Ο Άρης ξόρκισε την αφλογιστία, με Αργεντίνικο… τάνγκο έλυσε τον “γόρδιο δεσμό” και με πρωταγωνιστές τις δυο αλλαγές του Άκη Μάντζιου, τους Μπερτόγλιο και Μαντσίνι, πήρε καθαρή νίκη με σκορ 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης, αποκτώντας σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους “8” του κυπέλλου Ελλάδας, ενόψει της ρεβάνς στην Τρίπολη σε δυο βδομάδες.

Μέτριος ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο με τον Γκάμα να ξεχωρίζει, “φώναζε” για μια ακόμη φορά για την έλλειψη λύσεων στην επίθεση, μπήκε με άλλον αέρα στο δεύτερο 45λεπτο, είχε δοκάρι με τον Σάσα και “καθάρισε” το ματς με την είσοδο των Μπερτόγλιο, Μαντσίνι, οι οποίοι “εκτέλεσαν” τον Αστέρα Τρίπολης, μέσα σε έξι λεπτά!

ΧΩΡΙΣ ΜΑΤΙΓΙΑ

Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε χωρίς τον Ματίγια (δεν ήταν ούτε στην αποστολή) λόγω ενοχλήσεων στην ποδοκνημική και τους: Σιαμπάνη, Σάκιτς, Γκάνεα, Δεληζήση (αντί του Μπεναλουάν), Ροζ, Τζέγκο, Σάσα, Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Σίλβα και προωθημένο τον Μάνο. Πολύ νευρικός ήταν ο Άρης στα πρώτα λεπτά, με βιαστικές ενέργειες στην τελική πάσα για την δημιουργία ευκαιρίας μπροστά στην περιοχή του Αστέρα. Συντηρικό παιχνιδι του Αστέρα που ήρθε με πολλές απουσίες στην Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει υποψία φάσης και με παιχνίδι κέντρου μέχρι το μισό του πρώτου μέρους.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο 23′, όταν ο Μάνος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσίφτση, αλλά το πλασέ του σταμάτησε από τον πορτιέρο του Αστέρα. Ο Άρης ανέβηκε πίεσε και στο 30′ εξαιρετική ενέργεια και σουτ από τον Γκάμα στην αγκαλιά του Τσιφτσή. Παρά την πίεση που άσκησε στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου ο Άρης έμεινε στο μηδέν. Ο Αστέρας με διπλή ζώνη άμυνας και παίζοντας χωρίς τον κατ’ εξοχήν του φορ, τον Μπαράλες κατάφερε να κρατήσει μακριά τους παίκτες του Άρη, που δεν βρήκαν την λύση για να διασπάσουν το ανθρώπινο τείχος των Αρκάδων… Μοιραία η κατοχή (60%) δεν βρήκε την ουσία της στο γήπεδο.

ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΣΑΣΑ

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο β’ μέρος και στο 51′ ο Σάσα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή! Τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μάντζιος έριξε νωρίς (54′) τον Μπερτόγλιο αντί του Ματέο και οι κιτρινόμαυροι αύξησαν την πίεση για το γκολ.

ΑΛΛΑΓΗ ΜΑΝΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ!

Στο 66′ ο Μαντσίνι πέρασε σε ρόλο φορ αντί του Μάνου. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σίλβα πλάσαρε άουτ από καλή θέση στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, για να βρει δίχτυα μετά από τρία παιχνίδια ο Ντάνιελ Μαντσίνι με… σεντερφορίσια κεφαλιά στο 69′ (1-0), μετά από σέντρα το Σάκιτς,

Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΓΛΙΟ!

Η παρουσία των Μπερτόγλιο, Μαντσίνι έλυσαν τον “γόρδιο δεσμό” αλλάζοντας όλη την εικόνα του Άρη! Έτσι, στο 75′ Μπερτόγλιο και Μαντσίνι συνεργάστηκαν άψογα, ο σκόρερ του πρώτου γκολ σέρβιρε και ο Μπερτόργλιο πλάσαρε άψογα στο τετ α τετ με τον Τσιφτσή κάνοντας το 2-0!

Μέσα σε έξι λεπτά ο Άρης “καθάρισε” το ματς και μέχρι το τέλος θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ, κάνοντας ακόμη πιο εύκολη την ρεβάνς (πιθανή ημερομηνία 2/2) στην Τρίπολη.

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο, Σίλβα (84′ Κάτσε), Γκαρσία, Γκάμα (84′ Λόπεθ), Μάνος (66′ Μαντσίνι).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Τσίφτσης, Γκαρθία, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ, Μπέλοκ, Μουνάφο (73’ Ριέρα), Λέο Τίλικα (63’ Κρέσπι), Καπίγια (64’ Σίτο), Αλί Μπαμπά (46’ Βαλιέντε), Τζίμας (87’ Κανελλόπουλος).

Ο Αριστείδης Βάτσιος από την Δυτική Αττική ήταν ο ρέφερι του αγώνα, με βοηθούς τους Γεωργακόπουλο, Κωνσταντίνου με 4ο τον Κατσικογιάννη. Σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, δεν υπήρχε η δυνατότητα του Video Assistant Referee

To Top