Με Ισραήλ η Εθνική Παίδων στα προημιτελικά – Το παλεύει ο Αμπόσι

Η Εθνική Παίδων ετοιμάζεται για την πιο μεγάλη πρόκληση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, κόντρα στο Ισραήλ (22:00) για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, με τον Βενιαμίν Αμπόσι να κάνει αγώνα δρόμου για να δώσει το παρών στο μεγάλο παιχνίδι.
Η άνετη νίκη με 84-62 απέναντι στη Λετονία, στη φάση των 16 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16, έφερε την Εθνική ομάδα στα προημιτελικά της διοργάνωσης, δίνοντάς της την δυνατότητα να παλέψει για κάτι πολύ καλό.

Ο πρώτος στόχος της ομάδας του Βαγγέλη Ζιάγκου ήταν να προκριθεί από τον πρώτο χιαστί αγώνα, κάτι το οποίο επετεύχθη το βράδυ της Τρίτης. Τώρα, η «γαλανόλευκη» ετοιμάζεται για την προημιτελική φάση, έχοντας δύσκολο έργο στο δρόμο της.

Το Ισραήλ είναι αντίπαλος της Εθνικής, μετά την επικράτησή του με 94-86 απέναντι στην Σερβία. Ο Μπεν Σαράφ είναι ο νο.1 κίνδυνος για την άμυνα της Εθνικής ομάδας, με τον νεαρό Ισραηλινό να είναι ο ηγέτης της εθνικής ομάδας της χώρας και ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του τουρνουά.

Την ίδια στιγμή η Εθνική μετράει απουσίες, με τον Λευτέρη Λιοτόπουλο να έχει τεθεί νοκ άουτ. Ο Βενιαμίν Αμπόσι τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο παιχνίδι με την Λετονία, ωστόσο κάνει μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να είναι στο παρκέ έστω και για ελάχιστο χρονικό διάστημα.

To Top