ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Νίκος Λάσκαρης τοποθετήθηκε (σχεδόν) για όλα μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ (video)

Ο Νίκος Λάσκαρης μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ τοποθετήθηκε για περίπου 15 λεπτά κάνοντας έναν μίνι απολογισμό για όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα στην ομάδα και στο τέλος της τοποθέτησής του δεσμεύθηκε για συνέντευξη Τύπου στο τέλος της περιόδου, όπου και θα αναλύσει τα πλάν του για την επόμενη πενταετία.

Αναλυτικά τι είπε ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης:

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και τη συνέχεια: «Σήμερα είδαμε έναν ωραίο αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε και λίγο ράγκμπι, αλλά ευτυχώς στο δεύτερο είδαμε μπάσκετ, καλό μπάσκετ, ένταση, πάθος. Τη νίκη την ήθελαν και οι δύο ομάδες και πιστεύω ότι σήμερα κέρδισε η καλύτερη ομάδα, που ήταν ο Αρης. Η κανονική περίοδος τελείωσε. Τι σημαίνει ουσιαστικά αυτό; Σίγουρα δεν είμαστε ΝΒΑ, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι παίζουμε την κανονική περίοδο για να δούμε τι κατάταξη θα έχουμε, με ποιον θα διασταυρωθούμε στα play-offs. Εκεί θα κριθεί η χρονιά. Δεν κρίνεται από το αν είμαστε πρώτοι ή τρίτοι ή πέμπτοι ή έκτοι ή οτιδήποτε άλλο στην κανονική περίοδο. Στο τέλος της χρονιάς, όταν κάνεις απογραφή και λες τι έχω καταφέρει φέτος, βλέπεις τι έχεις κάνει».

Για την εικόνα της ομάδας: «Εμείς ως οικογένεια, δεν έχουμε σαν κύριο κριτήριο τη νίκη και την ήττα. Το έχουμε ξαναπεί, ίσως είναι δύσκολο για κάποιους στην Ελλάδα να το καταλάβουν αυτό. Για μας είναι σημαντικό το μπάσκετ που παίζουμε, η ενέργεια που βγάζουμε μέσα στο γήπεδο και να μας αρέσει αυτό που βλέπουμε. Ως φίλοι του μπάσκετ πάνω απ’ όλα, ως φίλαθλοι και πλέον ως μεγαλομέτοχοι του Αρη, σίγουρα θέλουμε νίκες. Αλλά προσωπικά προτιμώ έναν καλό αγώνα στον οποίο θα χάσουμε, από έναν καλό αγώνα τον οποίο θα κερδίσουμε. Και τα δύο έχουν την αξία τους. Εγώ χαίρομαι που βλέπω στους τελευταίους αγώνες τα παιδιά να το προσπαθούν, βλέπω ότι η ομάδα δένει όλο και περισσότερο και πιστεύω πραγματικά ότι η ομάδα θα πάει καλά. Σήμερα ήμασταν το αουτσάιντερ, ακούγαμε από διάφορους ότι θα «φάμε» 20άρα και 30άρα, μπορεί και 100στάρα. Ευτυχώς, αυτό αντί να προβληματίσει τα παιδιά, τα συσπείρωσε και το προπονητικό τιμ κατάφερε όλο αυτό να το γυρίσει ουσιαστικά σε θετική ενέργεια μέσα στο γήπεδο.

Θα κριθούμε στο τέλος της χρονιάς. Δεν καταφέραμε να πάμε στο final four του Champions League, που ήταν ένας στόχος μας, καταφέραμε όμως να παίξουμε στον τελικό Κυπέλλου και τώρα ουσιαστικά είμαστε στα play-offs, με πλεονέκτημα έδρας. Αυτό δεν είναι αποτυχία. Το πώς έγινε, είναι άλλο πράγμα: Τα σκαμπανεβάσματα που είχαμε, άσχημες ήττες όπως με την Φρανκφούρτη και κάποιες άλλες ομάδες στην Ελλάδα, που δε θα περίμενε κάποιος Αρειανός ή μπασκετικός να γίνουν, αλλά έγιναν. Και στο φινάλε, το θέμα είναι τι μάθημα παίρνεις από όλα αυτά και το πόσο πιο δυνατός βγαίνεις απ’ όλα αυτά. Να μην κολλάμε στο παρελθόν ουσιαστικά και να κοιτάμε το μέλλον».

Για το περιστατικό με το πούλμαν στο Λαύριο: «Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο αφορά λίγο τους δημοσιογράφους Τώρα τελευταία μου μεταφέρονται διάφορα. Και μου έρχονται κάποια δημοσιεύματα. Η ομάδα μπορεί να έχει κάποια προβλήματα, αλλά έχω την αίσθηση ότι για κάποιο λόγο υπήρχε μεγάλη μανία κάποιων για να χαλάσουν το κλίμα ακόμα περισσότερο, αν μπορούσαν η ομάδα να διαλυθεί εντελώς, θα χαίρονταν. Δυστυχώς αυτό περνούσε. Ενημερωθήκαμε μέρες πριν από τον αγώνα ότι μας την είχαν στημένη, ότι αν χάσουμε θα μας φάνε ζωντανούς, πως φταίει το λεωφορείο. Μου ζητήθηκε να αλλάξουμε γνώμη και να κατέβουμε με αεροπλάνο, δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση. Το έχω ξαναπεί ότι δεν αλλάζουμε γνώμη επειδή μας εκβιάζει κάποιος. Έχουμε μία σταθερή πορεία, έχουμε πάρει κάποιες αποφάσεις, μ’ αυτό συνεχίζουμε και αυτό υλοποιούμε. Αλλά αυτό σε όποιον να το πω, είναι γελοίο.

Όλες οι μεγάλες ομάδες οι περισσότερες ομάδες στο εξωτερικό, ταξιδεύουν με λεωφορείο. Και μπάσκετ και βόλεϊ, ακόμα και ποδοσφαίρου αν οι αποστάσεις δεν είναι μακρινές. Γενικά όλες οι ομάδες που έχουν ψηλούς παίκτες. Στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία. Δεν έχουν χρήματα αυτές οι ομάδες και το κάνουν, ή είναι θέμα άνεσης; Γιατί εδώ πάμε να τα μηδενίσουμε όλα. Ακούγεται ότι η ομάδα κατεβαίνει με το λεωφορείο επειδή δεν έχει χρήματα να βγάλει αεροπορικά εισιτήρια; Πόσο χαμηλά θα πέσουμε; Και δεν καταλαβαίνω τι θέλουμε να καταφέρουμε μ’ αυτό. Πέρυσι, όταν αγοράσαμε το λεωφορείο, είχαμε πει ότι έχουμε κάνει τέτοιες μετατροπές και αλλαγές, ώστε και ένας παίκτης με ύψος 2.10μ. να μπορεί να είναι άνετος στο ταξίδι. Κάποιοι παίκτες, ιδιαίτερα παλιότεροι, μπορεί να έχουν κάποια ιδέα ότι είναι below class το να ταξιδεύεις με λεωφορείο. Εγώ βλέπω άτομα 1.90μ. που ζορίζονται πάρα πολύ μέσα στο αεροπλάνο. Δεν καταλαβαίνω πώς υπάρχει η απαίτηση για έναν άνθρωπο 2.00μ. και 2.10μ. να στριμωχτεί μέσα σε ένα αεροπλάνο για να κατέβει να παίξει. Καταλαβαίνω ότι είναι αναγκαιότητα το αεροπλάνο όταν έχουμε αγώνες εξωτερικού, ή σε συνεχόμενους αγώνες, όπως όταν παίζαμε στο Basketball Champions League, όπου αν και θέλαμε να καταβαίνουμε με λεωφορείο, δεν μπορούσαμε γιατί δεν έβγαιναν οι ημερομηνίες. Αεροπλάνο δεν παίρναμε μόνο όταν δεν έβγαιναν οι μέρες. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ταξιδέψαμε με λεωφορείο.

Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Όταν πρόκειται να ταξιδέψουμε αεροπορικώς, οι παίκτες έρχονται στο αεροδρόμιο ο φροντιστής μας μεταφέρει εκεί όλα τα υλικά της ομάδας, πρέπει να είμαστε πάνω από μία ώρα πριν εκεί. Στριμώχνονται στο αεροπλάνο, φτάνουν στον προορισμό, βγαίνουν, περιμένουν να πάρουν τις βαλίτσες τους και ο φροντιστής όλα τα πράγματα της ομάδας, τα φορτώνονται, βγαίνουν από το αεροδρόμιο, μπαίνουν και στριμώχνονται στο λεωφορείο γιατί αυτά είναι κανονικά λεωφορεία, όχι σαν το δικό μας και πηγαίνουν στο ξενοδοχείο για να ξεφορτώσουν αυτά τα πράγματα. Αν βάλουμε τις ώρες που παίρνει όλο αυτό, η διαφορά σε ώρες είναι μικρή. Γι’ αυτό δεν καταλαβαίνω αυτούς που το έκαναν θέμα. Ίσως είναι θέμα νοοτροπίας, ίσως είμαστε τόσο σνομπ στην Ελλάδα, που θεωρούμε το λεωφορείο below class, για 2η ή 3η Εθνική. Εγώ διαφωνώ, θεωρώ ότι είναι ο πιο σωστός τρόπος μεταφοράς για ομάδα που έχει παίκτες πάνω από 1.90μ., σε όποιο άθλημα. Είναι το πιο εύκολο για τους παίκτες και την ομάδα. Δεν έχω σκοπό να ξανασυζητήσω το θέμα, αν κάποιος θέλει να κάνει κάποια επίσημη ερώτηση στην ΚΑΕ θα το δεχτούμε για να δούμε τι έχουν να πουν και τι σκέφτονταν όσοι το έκαναν τέτοιο θέμα αλλά ουσιαστικά θέλω να τελειώσει εδώ γιατί είναι γελοίο να κράζεις την ομάδα για τέτοια θέματα».

Για τις σχέσεις με τον Δημήτρη Πρίφτη: «Αυτό ήταν το ένα σκέλος. Το άλλο, σας παρακαλώ να σταματήσετε να γράφετε για προβλήματα της διοίκησης με την ομάδα, τους προπονητές και τα λοιπά. Δεν έχει αποκτηθεί κανένας απολύτως παίκτης που να μην γνωρίζει ή να μην τον έχει αναλύσει και η διοίκηση και πάνω απ’ όλα το προπονητικό τιμ. Το ότι μπορεί να έχουν γίνει λάθη επικοινωνιακά, έγιναν σίγουρα. Λάθη επικοινωνιακά μεταξύ διοίκησης και τεχνικού τιμ μπορούν να γίνουν, αυτό γίνεται παντού, σε κάθε εταιρία, σε κάθε οικογένεια. Καμιά φορά με κεκτημένη ταχύτητα μπορεί κάποιος να προχωρήσει παραπέρα, πιστεύει κάτι πάρα πολύ και πιέζει να γίνει το δικό του. Αυτό γίνεται παντού στον κόσμο. Αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει ρήξη, ούτε ότι ο ένας θέλει να βάλει τρικλοποδιά στον άλλον, να δημιουργήσει θέμα και οτιδήποτε άλλο. Είμαστε μία ομάδα. Η διοίκηση μόνη της δεν πρόκειται να κερδίσει, το προπονητικό τιμ μόνο του δεν πρόκειται να κερδίσει, οι παίκτες μόνοι τους δεν πρόκειται να κερδίσουν. Μαζί κερδίσουμε και μαζί χάνουμε. Σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα όταν κερδίζουμε. Σταματάει η γκρίνια, όλοι είναι ευχαριστημένοι και πιο θετικοί. Όταν χάνουμε, εννοείται και σαν πιο θερμός λαός, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Αλλά αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Είμαστε μία ομάδα και ως μία ομάδα μόνο θα πάμε μπροστά.

Στο τέλος της χρονιάς, μετά το τέλος των play-offs, θα κάνουμε μία ανασκόπηση της χρονιάς, μία συνέντευξη Τύπου στην οποία θα αναλύσουμε τα πλάνα μας για την επόμενη τριετία και πενταετία. Δε θέλουμε να το κάνουμε τώρα, έχουμε ακόμα αγώνες, έχουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, δε θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Αυτό δε σημαίνει ότι δε δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Δείτε τα όσα δήλωσε ο Νίκος Λάσκαρης από το 31:08 και μετά:

 

 

To Top