ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Στο τραπέζι η “σύνδεση” του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ευρωλίγκα – Πρόταση και για αγώνα… μπαράζ!

Η FIBA και η Ευρωλίγκα βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις προκειμένου να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση συνύπαρξης στον ευρωπαϊκό χάρτη του μπάσκετ. Οι συζητήσεις αυτές γίνονται στο παρασκήνιο και αυτό που προκύπτει είναι το πιθανό ενδεχόμενο να συνδεθεί άμεσα με την Ευρωλίγκα και το νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS από την Παγκόσμια Ομοσπονδία θα τεθεί επί τάπητος – αν δεν έχει ήδη γίνει – το ενδεχόμενο να συμμετέχει και η νικήτρια ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ στην Ευρωλίγκα από την επόμενη χρονιά, αν και εφόσον οριστικά διευρυνθεί σε 18 ή 20 ομάδες η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σενάριο που είναι και το πιο πιθανό.

Η FIBA που βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με χορηγούς έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον για το Τσάμπιονς Λιγκ και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία για “σύνδεση” της διοργάνωσης με την Ευρωλίγκα, τότε αυτό το ενδιαφέρον θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο και το “προϊόν” ακόμα πιο ελκυστικό.

Εναλλακτικό σενάριο στις συζητήσεις μεταξύ FIBA και Ευρωλίγκα, αν δεν υπάρχουν “ανοικτές” θέσεις, θα είναι η θέσπιση ενός αγώνα “μπαράζ” μεταξύ του νικητή του Τσάμπιονς Λιγκ και του νικητή του Γιούροκαπ, το οποίο επίσης είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον, από τη στιγμή που θα συνδέεται άμεσα με την κορυφαία διοργάνωση.

To Top