ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Συστάθηκε στη Γενεύη η εταιρεία για το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA!

Δέκα ευρωπαϊκές λίγκες και η Ένωση των Ευρωπαϊκών λιγκών υπέγραψαν την συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA και είναι πλέον μέτοχοι (ισομερώς 50-50) με την Παγκόσμια Ομοσπονδία στην εταιρεία που συστάθηκε.

Η τελετή για την υπογραφή των λιγκών έγινε στο Σπίτι του Μπάσκετ, στη Γενεύη. Οι λίγκες που εξαρχής συμμετέχουν είναι από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Γαλλία, την Γερμανία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Λιθουανία, την Πολωνία, το Βέλγιο και την Τσεχία. Είναι πολύ πιθανό να προστεθούν κι άλλες λίγκες, καθώς υπάρχει ένας αστερίσκος ακόμα για την ισπανική, που δεν έχει καταλήξει σε οριστική απόφαση.

Η συγκεκριμένη εταιρεία θα έχει την ευθύνη να διοργανώνει και να εμπορεύεται το Τσάμπιονς Λιγκ. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της διοργάνωσης αποτελείται από εκπροσώπους λιγκών και ομοσπονδιών: Αλέν Μπεράλ (πρόεδρος γαλλικής λίγκας), Στέφαν Χολζ (διευθύνων σύμβουλος γερμανικής λίγκας), Γιώργος Χαλβατζάκης (πρόεδρος ΕΣΑΚΕ), Μάρτσιν Βιντόμσκι (πρόεδρος πολωνικής λίγκας), Χαρούν Ερντενάι (πρόεδρος τουρκικής ομοσπονδίας), Σιριέλ Κουμάνς (α’ αντιπρόεδρος FIBA Europe), Καμίλ Νόβακ (εκτελεστικός διευθυντής FIBA). Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο Μάρκους Στούντερ, οργανωτικός διευθυντής της FIBA, πρώην παράγοντας του Τσάμπιονς Λιγκ της UEFA.

Η επίσημη ίδρυση του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA θα γίνει στο Παρίσι στις 21 Μαρτίου.

To Top