Οι οπαδοί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του franchise έχουν ακόμη έναν λόγο να είναι χαρούμενοι.
Την Τετάρτη (16/7), ο δήμαρχος της Oκλαχόμα, Ντέιβιντ Χολτ και ο αρχιτέκτονας Ντέιβιντ Μανίκα παρουσίασαν τα πρώτα renderings του νέου γηπέδου, το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του το 2028, ενώ το κόστος κατασκευής θα ανέλθει στα 900 εκατομμύρια δολάρια.
Το Paycom Center θα παραμείνει το γήπεδο των Θάντερ στο ΝΒΑ για τρεις σεζόν. Οι σεζόν 2025-26, 2026-27 και 2027-28 θα είναι τα τελευταία χρόνια της αρένας. Η νέα αρένα της Οκλαχόμα θα έχει διαφορετικό όνομα, καθώς η Paycom θα αποσύρει τα δικαιώματα ονομασίας της μόλις κλείσει η τρέχουσα αρένα.
Οι Θάντερ παίζουν στο Paycom Center από τη μετεγκατάστασή τους από το Σιάτλ το 2008. Το γήπεδο άνοιξε το 2002 και είναι μία από τις μικρότερες έδρες του ΝΒΑ. Παλαιότερα ήταν γνωστή ως Chesapeake Energy Arena πριν μετονομαστεί σε Paycom Center το 2021.
Μόλις ανοίξει το νέο γήπεδο, οι Θάντερ θα υπογράψουν μισθωτήριο συμβόλαιο που θα κρατήσει το franchise του NBA εκεί μέχρι το 2053, καθώς ένα νέο γήπεδο είναι το είδος της μακροπρόθεσμης ασφάλειας που απαιτείται για να διασφαλιστεί η παραμονή των πρωταθλητών στην Οκλαχόμα.
Ο ισχυρός άνδρας των Θάντερ, Κλέι Μπένετ, σε δήλωσή του για το μεγάλο έργο, ανέφερε: «Το ταξίδι για την οικοδόμηση ενός μοναδικού και μεταμορφωτικού ορόσημου στο κέντρο της πόλης έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός με την αποκάλυψη αυτού του προκαταρκτικού εννοιολογικού σχεδίου.
Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες στον δήμαρχο Χολτ για την ηγεσία του και στον Ντέιβιντ Μανίκα και την ομάδα του, οι οποίοι έχουν κάνει αξιοσημείωτη δουλειά αποτυπώνοντας το όραμά μας για μια αρένα που εξυψώνει το πνεύμα του ανταγωνισμού, γιορτάζει τις αξίες της κοινότητάς μας και ενισχύει την τοπική και παγκόσμια ταυτότητα της Οκλαχόμα».
