ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολική ανατροπή (3-1) του Άρη με σούπερ Γκάμα και 5η θέση!

Με έναν εντυπωσιακό Μπρούνο Γκάμα που σκόραρε δύο γκολ και άξιο συμπαραστάτη τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο Άρης με ολική ανατροπή κέρδισε τον ΟΦΗ με 3-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 1η αγωνιστική των πλέι οφ! Στην 5η θέση οι “κιτρινόμαυροι”, προσπέρασαν τους Κρητικούς, στο +3. Σκόραρε ο Κόρχουτ, το δεύτερό του γκολ με την φανέλα του Άρη. Ωραία ποδόσφαιρο από τον Άρη στο β΄μέρος, τηρουμένων των αναλογιών με την τρίμηνη αποχή από τα επίσημα ματς.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Μίχαελ Ένινγκ παρέταξε τον Άρη με σχηματισμό 4-4-1-1, έχοντας τον Κουέστα στο τέρμα, ενώ οι Κόρχουτ, Δεληζήσης, Σόουζα και Ροζ ήταν στην άμυνα. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Σάσα – Βέλεθ, ο Φετφατζίδης δεξί εξτρέμ, αριστερό ο Γκάμα, με τον Λάρσον πίσω από τον Ιντέγε.

Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ με 4-2-3-1. Ο Γουάλεϊ στην εστία και στην άμυνα οι Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής και Μαρινάκης. Στα χαφ θα είναι ο Μεγιάδο με τον Σακόρ και μπροστά τους ο Ναμπί. Ο Σεμέδο αριστερά με τον Νέιρα στα δεξιά και στην επίθεση ο Μάνος.

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΙΛΕΠΤΟ

Έπειτα από ένα άστοχο σουτ του Γκάμα στο 2΄, ο Άρης έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 6΄και το 7΄ με τον ΟΦΗ να φεύγει στη συνέχεια στην κόντρα, αλλά τελευταία στιγμή ο Ροζ απομάκρυνε εντυπωσιακά με τάκλιν σε κόρνερ, πριν γίνει επικίνδυνος ο Σεμέντο. Από την κούρσα του Γκάμα στο 6΄και την προσπάθεια του Λάρσον, ο Ιντέγε άργησε να πλασάρει ενώ η μπάλα ήρθε από κόντρα μπροστά του! Στη συνέχεια της φάσης, στο κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, ο Βέλεθ έπιασε την κεφαλιά στο κόρνερ του Φέτφα, αλλά ο Γουάλι εντυπωσιακά απομάκρυνε την προσπάθεια του Ισπανού!

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΦΗ

Δύο ευκαιρίες για τον ΟΦΗ, πρώτες του τελικές στο 16΄με την κεφαλιά του Μάνου στο κόρνερ του Ναμπί να καταλήγει ψηλά άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα εξω από την περιοχή του Άρη, σουτ του Ναμπί, σταθερά ο Κουέστα, μπλόκαρε.

Στο 21΄, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 0-1. Γύρισμα του Σεμέντο από τα δεξιά, δεν μπόρεσαν να διώξουν οι παίκτες του Άρη, ο Μάνος έστρωσε στον Σακόρ που πλάσαρε εύστοχα τον Κουεστα από την μεγάλη περιοχή.

Οι παίκτες του Άρη παρέμειναν… μουδιασμένοι, με τον ΟΦΗ να έχει κάποιες επικίνδυνες επισκέψεις στη συνέχεια προς την εστία του Κουέστα. Σουτ του Νέιρα στο 26΄, άουτ, όπως και το πλασέ του Μάνου στο 29΄, με τους Κρητικούς να παίζουν με κόντρα επιθέσεις.

ΑΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ!

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ο Άρης ανέβασε στροφές και έφτασε και στην ισοφάριση. Στο 41΄διπλή προσπάθεια του Άρη, σουτ του Ροζ στα σώματα, κακό σουτ στη συνέχεια από τον Λάρσον, η μπάλα άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση του Γκάμα, “σκότωσε” τον Γουάλι, μετά από γύρισμα του Ροζ που πήρε την μπάλα από τον Φέτφα και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1. Στο 45΄ο Άρης έφυγε στην κόντρα, ο Λάρσον άργησε και η ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ χάθηκε.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 60΄

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο, δίχως αλλαγές, παρότι έχουν το δικαίωμα πλέον για συνολικά πέντε.

Ένα σουτ του Σεμέντο στο 49΄κατέληξε μακριά απο την εστία του Κουέστα, οπως και το απευθείας χτύπημα φάουλ του Λάρσον στο 57΄. Ο Μαρινάκης σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, χωρίς να βγει δεύτερη κάρτα στον αμυντικό του ΟΦΗ. Ο Άρης έπαιξε γρήγορα την φάση στο 59΄, αλλά ο Λάρσον δεν μπόρεσε να κανει καλό κοντρόλ και χάθηκε η ευκαιρία για τετ α τετ του Σουηδού. Στο 60΄καλό σουτ του Μάνου με φάλτσο, έξω από την μεγάλη περιοχή, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη στο 67΄! Ο Μαντσίνι άφησε κάτω από τα πόδια στην γραμμή της μεγάλης περιοχής, πλασέ με φάλτσο του Φέτφα, ελάχιστα άουτ από το “γάμα” της εστίας του ΟΦΗ!

ΜΑΓΕΙΑ ΓΚΑΜΑ!

Στο 73΄, ο Μπρούνο Γκάμα έκανε την ολική ανατροπή (2-1) για τον Άρη με φάουλ-ποίημα! Ο Πορτογάλος έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι του Γουάλι και στη συνέχεια στα δίχτυα με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να μένει… άγαλμα!

ΤΟΝ… ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

Από την προσπάθεια του Λάρσον στο 60΄, το γύρισμα στον Φέτφα και την πάσα του στον Κόρχουτ, ο Ούγγρος αμαρκάριστος με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ πέτυχε το 3-1 για τον Άρη και… τελείωσε τον ΟΦΗ, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν κι άλλο γκολ, αλλά δεν μπόρεσα να εκμεταλλευτούν τα κενά στην άμυνα του ΟΦΗ, με το 3-1 να μένει μέχρι το τέλος. Με τη νίκη τους αυτή οι παίκτες του Ένινγκ, είναι πλέον μόνοι στην 5η θέση, στο +3 από τον σημερινό τους αντίπαλο.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Σόουζα (89΄Μπαγκαλιάννης), Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα (89΄Τόνσο), Βέλεθ, Φετφατζίδης (83΄Μπα), Γκάμα (83΄Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (63΄Μαντσίνι)

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Γουάλι, Μαρινάκης (85΄Μπράουν), Κοροβέσης, Γιαννούλης, Κουτρουμπής, Σακόρ (56΄Στάικος), Μεγιάδο (85΄Βίκτορ), Μάνος (64΄Φιγκειρέδο), Νέιρα, Ναμπί (85΄Νοικοκυράκης), Σεμέντο

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής) – Ψαρρής (Ζακύνθου)

4ος: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών) – Καρσιώτης (Κορινθίας)

To Top