Ο Άρης ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Τάσου Δώνη. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός υπέγραψε για δυο χρόνια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Έλληνα διεθνή Τάσου Δώνη για τα επόμενα δύο χρόνια.
“O Τάσος Δώνης γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1996 στο Μπλάκμπερν της Αγγλίας. Με την άφιξή του στην Ελλάδα αγωνίστηκε κατά σειρά στις ακαδημίες της Λάρισας, της Α.Ε.Κ. και του Παναθηναϊκού, ώσπου τον Ιανουάριο του 2013 η Juventus τον αγόρασε σαν μια επένδυση για το μέλλον.
Περνώντας με θετικές εντυπώσεις από τα κλιμάκια των U17 και U19 της ιταλικής ομάδας ο Δώνης ήταν έτοιμος να πάρει χρόνο σε επίπεδο ανδρών. Πρώτα ένας εξάμηνος δανεισμός στη Sassuolo και έπειτα ένας ετήσιος δανεισμός στην FC Lugano το καλοκαίρι του 2015.
Στην Ελβετία πραγματοποίησε την πρώτη «γεμάτη» σεζόν με 29 συμμετοχές (8 γκολ, 7 ασίστ) και την επόμενη χρονιά η γαλλική OGC Nice του έδωσε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει σε υψηλό επίπεδο (22 συμμετοχές, 5 γκολ, 2 ασίστ).
Τον Ιούλιο του 2017 η VfB Stuttgart έβγαλε από τα ταμεία της 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Juventus. Ο Έλληνας επιθετικός είχε πολύ καλές σεζόν στη Bundesliga (47 συμμετοχές, 7 γκολ, 5 ασίστ), ενώ το ίδιο καλοκαίρι πραγματοποίησε ντεμπούτο με την εθνική Ελλάδας σ’ ένα παιχνίδι κόντρα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 και με την VfB Stuttgart να έχει υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία, ο Δώνης αναζήτησε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και επέστρεψε στη Γαλλία, αυτή τη φορά για λογαριασμό της Stade de Reims.
Η πρώτη του σεζόν ως δανεικός ήταν θετική κι έτσι οι Γάλλοι τον αγόρασαν έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά από έναν σύντομο δανεισμό στην ολλανδική VVV-Venlo τον Φεβρουάριο του 2021, μετακόμισε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ το καλοκαίρι του 2022, ύστερα από 38 εμφανίσεις με τη φανέλα της Stade de Reims.
Στην Κύπρο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο για τρεις σεζόν, καταγράφοντας 77 συμμετοχές (15 γκολ, 14 ασίστ) με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο Τάσος Δώνης αγωνίστηκε τόσο στην U19 όσο και στην U21. Σε επίπεδο ανδρών έχει καταγράψει 11 συμμετοχές και 1 γκολ αυτό απέναντι στο Λιχτενστάιν τον Μάρτιο του 2023.
Από σήμερα ο Τάσος Δώνης ανήκει στην οικογένεια του ΑΡΗ.
Καλώς ήρθες, Τάσο!”
