ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης κέρδισε (2-1) την Αστάνα, έχασε τα άχαστα και αποκλείστηκε από τις τραγικές αποφάσεις του Ιταλού Φάμπρι και ένα γκολ-μαχαιριά στο 120′!

Ο Άρης κέρδισε την Αστάνα, αλλά αποκλείστηκε! Οι αποφάσεις του Ιταλού Φάμπρι που αρνήθηκε δύο πέναλτι και ένα “κρύο” γκολ-μαχαιριά στο 120′ από τον Μπίτρι απέκλεισαν τον Άρη από την επόμενη φάση του Europa Conference League! Όταν όλα έδειχναν ότι η πρόκριση θα κρινόταν στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι!

O Άρης είχε 30 τελικές, 18 κόρνερ, έπαιζε σαν την γάτα με το ποντίκι την Αστάνα, αλλά φάνηκε απόψε ότι αδίκησε τον εαυτό του στο πρώτο παιχνίδι του Καζακστάν.

Με υπερπροσπάθεια πήγε το ματς στα ίσια, έπαιξε παράταση, έχασε τα… άχαστα και έπαιζε από το 86′ με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ματέο.

Ο Άκης Μάντζιος προτίμησε τον Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας αντί του Δεληζήση, έβαλε τον Μάνο στην κορυφή της επίθεσης, αφήνοντας τον Ματέο στον πάγκο, ενώ με την επιστροφή Σούνγκρεν στο δεξί άκρο της άμυνας, τοποθέτησε τον Σάκιτς στην αριστερή πλευρά για τον Τομάσοφ, που όμως δεν ξεκίνησε λόγω μυικού τραυματισμού.

Ο Άρης ξεκίνησε τον αγώνα όπως αναμενόταν, με τεράστια επιθετικότητα, θέλοντας να πιέσει από το πρώτο λεπτό την άμυνα της Αστάνα. Στο 4’ οι κίτρινοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στο Μάνο, τον οποίο ο αμυντικός της Αστάνα χτύπησε στη γάμπα, αλλά ο Φάμπρι δεν υπέδειξε την παράβαση.

Ο Φαμπιάνο με κεφαλιά απείλησε ένα λεπτό αργότερα και γενικότερα οι παίκτες του Μάντζιου είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή της Αστάνα και πολιορκούσαν για ένα γκολ. Κέρδιζαν κόρνερ, σε ένα από αυτά ο Μπεναλουάν ενώ ήταν σε εξαιρετική θέση δεν υπολόγισε σωστά την κεφαλιά και την έστειλε έξω, ενώ στο πρώτο 20λεπτο η κατοχή της μπάλας ήταν 82-18 για τον Άρη!

Ο Φαμπιάνο λειτουργούσε σε πολλές περιπτώσεις ως τρίτο χαφ αφήνοντας πίσω μόνο του τον Μπεναλουάν για να υπάρχει ακόμα πιο επιθετικό σχήμα απέναντι σε μια Αστάνα που είχε τελείως παθητικό ρόλο με εξαίρεση τον Νεπογκόντοφ, που είχε πολλή… δουλειά.

Στο 31’ ο Μάνος απείλησε με σουτ αλλά ο Νεπογκόντοφ απέκρουσε, στο 35’ ο Έλληνας στράικερ δεν πρόλαβε τη μπάλα σε μια εξαιρετική πάσα του Μαντσίνι, όμως ένα λεπτό αργότερα ήταν αυτός που έβαλε τον Άρη μπροστά.

Στο 36’ από το ένατο κόρνερ του Άρη ο Φαμπιάνο πήρε τη κεφαλιά και ο Μάνος πήρε το… ριμπάουντ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Νεπογκόντοφ, γράφοντας το 1-0.

Οι κίτρινοι δε σταμάτησαν να πιέζουν την Αστάνα ως το τέλος του ημιχρόνου, δίχως να καταφέρουν να πετύχουν δεύτερο γκολ.

Ο Άρης δεν ήθελε να αφήσει το πόδι από το… γκάζι, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με το ίδιο σκεπτικό, να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και να μην αφήσει την Αστάνα να πάρει ανάσα, με στόχο ένα δεύτερο γκολ.

Στο 53’ ο Μαντσίνι απείλησε με σουτ, στο 58’ υπήρξε διαμαρτυρία για χέρι σε τείχος σε ένα φάουλ του Γκάμα, ενώ στο 61’ ο Φαμπιάνο με άλλη μία κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει δίχως αποτέλεσμα.

Ο Μάντζιος ξεκίνησε τις αλλαγές με τον Ματέο στη θέση του Μαντσίνι στο 66’, θέλοντας να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του, ενώ την ίδια ώρα οι παίκτες της Αστάνα έπεφταν κάτω μόνοι τους για καθυστερήσεις…

Στο 72’ η Αστάνα βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Εουζένιο βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντένις, αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ, σώζωντας τους κίτρινους.

Στο 78’ ο Άρης έφερε την πρόκριση στην απόλυτη ισορροπία, όταν από κόρνερ του Γκάμα ο Σάσα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά γράφοντας το 2-0!

Ο Φαμπιάνο έχασε μοναδική ευκαιρία και πάλι σε κόρνερ όταν με το κεφάλι απείλησε ξανά τον Νεπογκόντοφ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστά έξω.

Στο 86’ ο Φάμπρι σε μια απαράδεκτη απόφαση απέβαλλε τον Ματέο Γκαρσία με δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας τον Άρη με 10 παίκτες και κάπως έτσι άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης, ενώ στις καθυστερήσεις δεν έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπερτόγλιο!

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί ο Τιχόνοφ άλλαξε τον τερματοφύλακα, περνώντας τον Ζαρούτσκι στη θέση του Νεπογκόντοφ.

Ο Ντένις έσωσε τον Άρη για δεύτερη φορά, όταν στο 100’ από κεφαλιά του Αϊμπέτοφ ο Βραζιλιάνος απέκρουσε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι και μετά στην αγκαλιά του!

Στην εξέλιξη της φάσης, στο 101’, ο Άρης έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Μάνο, που δεν ευστόχησε στο τετ α τετ του Ζαρούτσκι και εν συνεχεία έδωσε τη θέση του στον Μπρούνο.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης οι κίτρινοι έχασαν μοναδική διπλή ευκαιρία με Μπεναλουάν και Σάσα από κόρνερ του Γκάμα, αλλά ο Ζαρούτσκι είπε “όχι” και στους δύο παίκτες του Άρη!

Η ψυχρολουσία για τον Άρη ήρθε στο 120’ όταν από φάουλ του Εουζένιο, ο Μπίτρι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ντένις για να κάνει το 2-1 και να δώσει την πρόκριση στην ομάδα από το Καζακστάν.

ΑΡΗΣ (Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Σάσα, Ματίγια (83’ Τζέγκο), Γκάμα, Μαντσίνι (66’ Γκαρσία), Μπερτόγλιο (115’ Χαϊροβιτς), Μάνος (102’ Μπρούνο)

ΑΣΤΑΝΑ (Τιχόνοφ): Νεπογκόντοφ (91’ Ζαρούτσκι), Μπεϊσεμπέκοφ, Ρουκάβινα, Τομάσεβιτς, Μπίτρι, Κουάτ (64’ Γκούρμαν), Τσουπέρκα, Εμπόνγκ, Εουζένιο, Μπαρσεγιάν (79’ Αϊμπέτοφ), Μπετσιράι (46’ Καντέτε)

To Top