Ο Γκίκας θα φύγει, το θέμα είναι τι θα κερδίσει ο Άρης

Ο Νίκος Γκίκας θα αποχωρήσει από τον Άρη. Παίκτης που δεν θέλει να μείνει σε μια ομάδα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δεν μένει στην ομάδα. Και αυτό θα συμβεί και με την περίπτωση του 25χρονου γκαρντ. Το θέμα είναι τι και πως μπορεί να κερδίσει κάτι από αυτή την ιστορία ο Άρης.

Ο Γκίκας έμοιαζε χθες ανένδοτος έχοντας απέναντί του τον Λευτέρη Αρβανίτη και τον Δημήτρη Πρίφτη. Είναι προφανές ότι έχει ήδη βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός θα είναι στο εξωτερικό.

Υπάρχει ένα συμβόλαιο που βρίσκεται σε ισχύ, όμως. Ο παίκτης, ο κάθε παίκτης όχι μόνο ο Γκίκας, είτε παίζει ένα λεπτό, είτε παίζει 39 λεπτά, είναι περιουσιακό στοιχείο της ομάδας. Υπό αυτή την έννοια, έχει κάποια αξία στην αγορά, η οποία καθορίζεται από την διοίκηση αναλόγως και των περιστάσεων και των συνθηκών της αγοράς.

Αγωνιστικά η απώλεια του Γκίκα δεν πρόκειται να κοστίσει ιδιαίτερα. Ο 25χρονος γκαρντ σε 9 αγώνες πρωταθλήματος έχει 3 πόντους και 1,8 ασίστ σε 12 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 18% στα δίποντα και 31,5% στα τρίποντα. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι ο Άρης δεν μπορεί και δεν πρέπει να επωφεληθεί από την επιθυμία του παίκτη να φύγει.

Εφόσον οι δύο πλευρές βρουν την “χρυσή τομή” μέσα στις επόμενες μέρες ο Γκίκας θα αποτελέσει παρελθόν. Όταν θα συμβεί αυτό, θα πρέπει ο Άρης να έχει κάποιο κέρδος. Φυσικά αν υπάρχουν οφειλές και χαριστούν δεν μπορεί να μιλάει κανείς για κέρδος…

To Top