Μετά την άφιξη του Μάρκους Ράσφορντ στη Βαρκελώνη, ο οποίος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζοάν Λαπόρτα, έκανε μια αποκαλυπτική δήλωση σχετικά με τα μεταγραφικά σχέδια του συλλόγου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Λαπόρτα επιβεβαίωσε πως οι Καταλανοί δεν θα δραστηριοποιηθούν περαιτέρω σε αυτό το μεταγραφικό “παράθυρο”, επομένως ο Άγγλος επιθετικός αποτέλεσε την τελευταία κίνηση της ομάδας για την ενίσχυση του ρόστερ του Χάνσι Φλικ.
Μάλιστα, ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα εξήγησε πως ο σύλλογος, μετά από εισήγηση του Γερμανού προπονητή, θα αξιοποιήσει νεαρά ταλέντα, προερχόμενα από την πολυδιαφημισμένη ακαδημία της Μασία, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν κενά της πρώτης ομάδας.
Σε συνέντευξή του στο Mundo Deportivo, ο Λαπόρτα δήλωσε: “Κατ’ αρχήν, δεν θα υπάρξουν άλλες μεταγραφές. Έχουμε ένα ρόστερ και ο προπονητής θέλει να ενισχύσει τη δυναμική της πρώτης ομάδας με παίκτες από την Barca Atletic (Β’ ομάδα), αλλά δεν αναμένονται προσθήκες αυτή τη στιγμή. Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε οποιαδήποτε οδυνηρή αποχώρηση.
Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένους παίκτες, γιατί όλοι είναι παίκτες της Μπαρτσελόνα και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι μαζί τους, αλλά θα γίνουν ορισμένες προσαρμογές, γιατί σε ορισμένες θέσεις υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες και κάτι πρέπει να γίνει. Αυτό είναι ήδη στη διακριτική ευχέρεια του προπονητή και του Ντέκο”.
