ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Νίκος Ζήσης και επίσημα General Manager του Άρη

Ο Νίκος Ζήσης αναλαμβάνει και επίσημα χρέη General Manager στον Άρη, αφού η ΚΑΕ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι καθήκοντα General Manager της εταιρείας αναλαμβάνει ο Νίκος Ζήσης.

Ο Νίκος Ζήσης γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1983 και αποτελεί ξεχωριστό στέλεχος του ελληνικού μπάσκετ για περισσότερο από μία 20ετία. Μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση το 2021, ανέλαβε καθήκοντα General Manager στην Εθνική Ομάδα Ανδρών και πλέον έχει την ίδια θέση και στον ΑΡΗ.

Ο Νίκος Ζήσης είχε πλούσια καριέρα ως αθλητής, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Ξεκίνησε την μπασκετική σταδιοδρομία του από τον Αχιλλέα Τριανδρίας και το 2000 πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ, στην οποία παρέμεινε έως το 2005. Συνέχισε την καριέρα του στο εξωτερικό και σε κορυφαίου επιπέδου ομάδες, όπως οι Μπενετόν Τρεβίζο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σιένα, Μπιλμπάο, Ούνιξ Καζάν, Φενέρμπαχτσε, Μπάμπεργκ, Μπανταλόνα, πριν τη σεζόν 2020-21 επιστρέψει στην ΑΕΚ, όπου έκλεισε την καριέρα του.

Σε εθνικό επίπεδο, ο νέος GM του ΑΡΗ ήταν μέλος της «χρυσής γενιάς» του ελληνικού μπάσκετ προ και μετά millennium. Αρχικά ως μέλος των αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων, από το 1998 έως το 2002 (με τις οποίες κατέκτησε τέσσερα μετάλλια) και στη συνέχεια ως αναπόσπαστο μέλος της Εθνικής Ανδρών, από το 2003 έως το 2015, η οποία πέτυχε σημαντικές διακρίσεις, με κορωνίδες το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005, το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

Συνολικά στην καριέρα του κέρδισε 25 τίτλους και πολλές ατομικές διακρίσεις. Ο ΑΡΗΣ τον καλωσορίζει στην οικογένειά του και του εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του.

To Top