Πρίφτης: “Νιώθουμε μια ομάδα εργατική και μαχητική”

Αυτό που κρατά ο Δημήτρης Πρίφτης είναι η νίκη, τονίζοντας όλοι στην ομάδα νιώθουν εργατικοί και μαχητικοί και παραμένουν ταπεινοί προσβλέποντας στη βελτίωση σε όλους τομείς προκειμένου η ομάδα να αποδίδει ακόμη καλύτερο μπάσκετ.

Ο προπονητής των κίτρινων είπε αρχικά: “Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους προπονητές. Ήταν μια δύσκολη βδομάδα για μας. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια αθλητική ομάδα, η οποία ήρθε εδώ με συγκεκριμένη τακτική. Αλλάζαμε στα σκριν στην μπάλα και δεν είχαμε δημιουργία. Γι’ αυτόν τον λόγο είχαμε λίγα τρίποντα. Για μας μετράει η νίκη. Η προσπάθεια συνεχίζεται, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο. Οι ομάδες είναι καλές, με τακτική και στόχους. Παίζει μεγάλο ρόλο η προσαρμοστικότητα κάθε ομάδας σε αυτά που εμφανίζει ο κάθε προπονητής.

Πρόσθεσε πως “το κλάσμα λαθών και ασίστ είναι σημαντικό. Το κρατάμε. Χρειάζεται όμως να βελτιώσουμε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού αμυντικά και επιθετικά”.

Για τη διαχείριση της δύσκολης βδομάδας που προηγήθηκε: “Συγκεντρωθήκαμε στο κομμάτι που μας αφορά. Ξέραμε πως όσο πιο πολύ αποστασιοποιηθούμε από το ψυχολογικό τόσο καλύτερα. Όλα αυτά επηρεάζουν και ασκούν επιρροή στην ομάδα. Συμπεριφερθήκαμε καλά όσον αφορά το αποτέλεσμα”.

Για την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα: “Υπήρχε μια ανώτατη κλίμακα, η αμέσως επόμενη και ούτω καθεξής. Η αφαίρεση δυο βαθμών θα ήταν ό,τι χειρότερο και από τη στιγμή που δεν υπάρχει είναι κάτι που μας χαροποιεί. Υπάρχει το χρηματικό πρόστιμο και η τιμωρία της έδρας. Θα μπορούσε να είναι χειρότερη η ποινή αλλά έχουμε ελπίδες”.

Για το αν στην ομάδα νιώθουν αήττητοι: “Δεν νιώθαμε ούτε πριν αήττητοι. Τα αποτελέσματα μετράνε. Νιώθουμε μια ομάδα μαχητική και εργατική. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να είμαστε ταπεινοί με το μυαλό μαζεμένο και να αντιμετωπίζουμε όλα με σύνεση και ψυχραιμία είτε είναι νίκη είτε ήττα”.

Για τον Κώστα Χαρίση: “Το είχαμε συζητήσει με τον Κώστα ότι αν ο αντίπαλος έχει τέσσερα ομαδικά φάουλ θα τον χρησμοποιούσαμε για να πάρει την μπάλα κοντά στο καλάθι. Ήταν καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε”.

Για την απουσία του Τόμας αλλά και την επάνοδο του: “Ο Τόμας έχει ηγετικές ικανότητες και δεν το λέω μόνο αγωνιστικά αλλά και σαν χαρακτήρας. Είναι μαχητής και ήταν δύσκολο για μας να μην τον έχουμε αυτό το διάστημα. Είναι θετικό ότι δεν είχαμε απώλειες. Από Δευτέρα θα ξεκινήσει προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, θα μπει στο πέντε “εναντίον πέντε” ώστε να είναι έτοιμος με τον ΚΑΟΔ.

Για τον Αντεκμπόγιε και το ενδεχόμενο να παραμείνει στην ομάδα μετά την επιστροφή του Τόμας: “Ο Αντεκμπόγιε ήρθε στην ομάδα για έναν μήνα προκειμένου να καλύψει το κενό του Τόμας. Στο μυαλό μας υπάρχει ότι ήρθε για έναν μήνα. Όταν θα έρθει η στιγμή θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε. Λογικά όμως ήρθε για έναν μήνα να μας ενισχύσει όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο. Είμαι ικανοποιημένος μαζί του. Είχε γρήγορη προσαρμογή. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε να τον εντάξουμε στην ομάδα. Βασικός λόγος ήταν ότι είχε εμπειρία από το πρωτάθλημα και η προσαρμογή του θα ήταν άμεση. Δεν χρειάστηκε πολλές μέρες ενώ δεν ταξίδεψε στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, φτάνοντας γρήγορα εδώ. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του και τη συμπεριφορά του ως χαρακτήρας.

To Top