ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ψυχωμένος… μονομάχος ο Άρης! Πήρε μεγάλη νίκη (83-78) στο “θρίλερ του Παλέ” κόντρα στον Ηρακλή

Ο ψυχωμένος Άρης βγήκε νικητής από το “θρίλερ του Παλέ” κόντρα στον Ηρακλή με σκορ 83-78,για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Μπαίνοντας για ακόμη ένα ματς ψυχωμένος, ο Άρης με όπλο την σκληρή του άμυνα κατάφερε να εγκλωβίσει τον Ηρακλή από την αρχή. Ο Τζέιμς Κέλι ήταν ξανά ο “πολιορκητικός κριός” σε άμυνα και επίθεση, πετυχαίνοντας κυρίως με προσωπικές ενέργειες τους 10 πρώτους πόντους του Άρη. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν κυρίαρχος και στην άμυνα, δίνοντας στην ομάδα του έξτρα κατοχές που οδήγησαν σε αρκετούς αιφνιδιασμούς για το γρήγορο +9 (12-3).

Η αντικατάσταση όμως του Κάουαν, ο οποίος φορτώθηκε νωρίς με φάουλ, άφησε τον Άρη “γυμνό” στην οργάνωση και μοιραία αποπροσανατόλισε την ομάδα. Εύκολα λάθη, κακές επιθέσεις και νωθρότητα στη άμυνα, από πλευράς Άρη, έδωσαν στον Ηρακλή την ευκαιρία να βρει ρυθμό. Αγραβάνης και Κουζέλογλου με συνεχόμενους πόντους έβαλαν τον Ηρακλή μπροστά με το τέλος της 1ης περιόδου (13-16).

Ο Άρης εμφανώς επηρεασμένος και στις αρχές του 2ου δεκαλέπτου, δεν κατάφερε να σταματήσει τον ρυθμό του αντιπάλου. Ο Ηρακλής μέτρησε (μαζί με το τέλος της 1ης περιόδου) ένα σερί 23-1, που του έδωσε την ευκαιρία να ξεφύγει ακόμα και με +15. Η παρέμβαση του κόουτς Καστρίτη με τα τάιμ-άουτ ξύπνησε κάπως τους παίχτες του Άρη, που με μπροστάρη ξανά τον Κέλι, αλλά και τον Κλόμπουτσαρ, κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο στο -5 (32-37).

Δυναμικά ξεκίνησε ο Άρης και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Τζούστον και Γουίλιαμς να ανεβάζουν “στροφές”. Οι δύο Αμερικανοί με δυνατή άμυνα αλλά κυρίως με συνεχόμενους πόντους, οδήγησαν τον Άρη στο προβάδισμα και το +6 (47-41). Ο Ηρακλής κατάφερε εκ νέου να βγει στην “αντεπίθεση”, έχοντας τον Ντάγκλας σε πρώτο ρόλο για ένα σερί 4-12 υπέρ του Ηρακλή. Οι παίχτες του κόουτς Καστρίτη όμως διατήρησαν το προβάδισμα με το τέλος του 3ου δεκαλέπτου (60-58).

Οι αρχές της 4ης περιόδου βρήκε νέο πρωταγωνιστή για τον Άρη τον Γιάκα Κλόμπουτσαρ, ο οποίος με συνεχόμενους πόντους αύξησε την διαφορά στο +7 (67-58), πριν το ματς διακοπεί προσωρινά για παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε έναν θεατή.

Η διακοπή επηρέασε την συγκέντρωση των δύο ομάδων, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα άστοχες και νευρικές. Στα τελευταία λεπτά ο Άρης, παρά την βοήθεια των φιλάθλων του που δεν σταματήσαν στιγμή να τραγουδούν, “μούδιασε” σουτάροντας εκβιαστικά και κάνοντας φτηνά λάθη. Ο Ηρακλής εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του γηπεδούχου και κατάφερε να πάει το ματς στην παράταση (73-73), όπου ο Άρης πάτησε το γκάζι φτάνοντας ακόμα και στο +9 (82-73). Τζούστον και Κάουαν ήταν εκείνοι που έδωσαν ηρεμία και ασφάλεια στην ομάδα του Καστρίτη, πετυχαίνοντας κομβικούς πόντους για το τελικό 83-78.

Δεκάλεπτα: 13-16, 19-21, 28-19, 13-17, 10-5

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

To Top