Πυγμαχία: Επέστρεψε ο «χάλκινος» Κωνσταντινούδης

Το τμήμα πυγμαχίας του Α.Σ.  υποδέχτηκε τον Κωνσταντινούδη Πέτρο, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Οστράβα της Τσεχίας, από 30 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου 2025.

Ο Κωνσταντινούδης Πέτρος μετά από τρεις νικηφόρους αγώνες αντιμετωπίζοντας τους πρωταθλητές Νορβηγίας, Βουλγαρίας και Ουκρανίας, στα ημιτελικά αντιμετώπισε τον Ιρλανδό πρωταθλητή, πραγματοποιώντας μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, η οποία όμως δεν έπεισε τους κριτές να του δώσουν την νίκη και να περάσει στον τελικό.

Παρά την απογοήτευση για την απόφαση των κριτών, ο πυγμάχος  κατάφερε για άλλη μια φόρα να ανέβει στο βάθρο των νικητών με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία των 60 κιλών.

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι αυτό το μετάλλιο είναι το τέταρτο ευρωπαϊκό μετάλλιο (Χάλκινο μετάλλιο πανευρωπαϊκό παμπαίδων 2021 Βοσνία, Χρυσό μετάλλιο πανευρωπαϊκό παμπαίδων 2022 Τουρκία, Χάλκινο μετάλλιο πανευρωπαϊκό παίδων 2023 Ρουμανία, Χάλκινο μετάλλιο πανευρωπαϊκό εφήβων 2025 Τσεχία) που κατακτά ο πέντε φόρες πρωταθλητής Ελλάδας, Κωνσταντινούδης Πέτρος. Επίτευγμα το οποίο έχουν καταφέρει πολύ λίγοι Έλληνες πυγμάχοι.

 

To Top