Σόκαρε την Τσεχία με μυθικό Κέτα η Πορτογαλία

Δύο παιχνίδια χρειάστηκαν για την πρώτη έκπληξη του Ευρωμπάσκετ! Επιστρέφοντας σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 14 χρόνια, η Πορτογαλία σόκαρε την Τσεχία στην πρεμιέρα του τουρνουά, καθώς τη νίκησε 62-50 για την πρώτη αγωνιστική του Α’ ομίλου!

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς στο ίδιο γκρουπ βρίσκονται οι Σερβία, Λετονία και Τουρκία, κάτι που σημαίνει πως μόνο μία θέση για τα νοκ-άουτ είναι ανοιχτή, με τους Ίβηρες πλέον να έχουν προβάδισμα για την κατάκτησή τους.

Το ματς ήταν βγαλμένο από άλλη εποχή, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν σε πολύ χαμηλό σκορ από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Οι Τσέχοι δεν είχαν καθόλου δημιουργία και σκορ εν τη απουσία των Τόμας Σατοράνσκι και Γιαν Βέσελι, ενώ από την άλλη πλευρά ο Νίμιας Κέτα ήταν μία ομάδα μόνος του και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Πράγματι, ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους, 18 ριμπάουντ και 4 τάπες, δείχνοντας τη διαφορά ποιότητάς του από όλους τους υπόλοιπους παίκτες του παρκέ. Σημαντική η βοήθεια του Ραφαέλ Λισμπόα με 15 πόντους, ενώ 10 μέτρησε ο Τραβάντε Γουίλιαμς.

Από την Τσεχία, που με αυτή την ήττα μπήκε σε περιπέτειες για την πρόκριση στους «16», 10 πόντους είχε ο γκαρντ των Ατλάντα Χοκς, Βιτ Κρέιτσι, που ήταν όμως άστοχος με 2/8 εντός πεδιάς.

Τα δεκάλεπτα: 10-13, 29-32, 40-45, 50-62.

To Top