ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τα άξια τέκνα του Άρη στην μεγάλη σκηνή του παγκόσμιου μπάσκετ (video)

Σπουδαία ημέρα η χθεσινή (28/11) για τα αδέρφια Καλαϊτζάκη, καθώς Γιώργος και Παναγιώτης πήραν μέρος στη μεγάλη σκηνή του παγκοσμίου μπάσκετ, με Μιλγουόκι Μπακς και Εθνική Ομάδα αντίστοιχα.

Οι δίδυμοι γκαρντ συνυπήρξανε στα τμήματα υποδομής του Άρη σε ηλικία 15 ετών, με τον Γιώργο να μην προλαβαίνει να κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα καθώς τον “άρπαξε” ο Παναθηναϊκός και τον Παναγιώτη να έχει 5 συμμετοχές κατά την διετία ’17-’18.

Τα φώτα στράφηκαν προφανώς περισσότερο στον Παναγιώτη, ο οποίος, στο παλιό του σπίτι το Παλέ και μπροστά στον θρύλο Νίκο Γκάλη, φόρεσε για πρώτη φορά την φανέλα της Εθνικής Ανδρών. Το ντεμπούτο του με την “επίσημη αγαπημένη” ήταν άκρως θετικό, έχοντας σε 14 λεπτά, 5 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, στη νίκη της Εθνικής κόντρα στην μαχητική Λευκορωσία με 77-67. Η παρουσία του στην Εθνική Ανδρών, στην προσπάθεια για την πρόκριση του παγκοσμίου κυπέλλου 2023, επιβεβαιώνει την σκληρή του δουλειά και το ξεπέταγμά του στο λιθουανικό πρωτάθλημα με την Λιετκαμπέλις, όπου μέχρι στιγμής μετρά 9.1π.-4.5ρ.-2.3ασ.-1.3κλ.

Από την άλλη το άστρο του Γιώργου έλαμψε για ακόμη μία φορά στην άλλη άκρη του ατλαντικού, στην μεγάλη σκηνή του “μαγικού πλανήτη”. Ο 22χρονος γκαρντ εξαργύρωσε τις καλές του εμφανίσεις με την θυγατρική ομάδα των Μπακς στην G-League, Ουισκόνσιν Χερντ, συμμετέχοντας αυτή την εβδομάδα με την αρμάδα του Αντετοκούνμπο σε 4 σερί ματς. Μάλιστα στο χθεσινό νικηφόρο παιχνίδι των “Ελαφιών” κόντρα στους Πέισερς συμπλήρωσε την 9η παρουσία του στο NBA, επιβεβαιώνοντας πως ο στόχος της καθιέρωσης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη δεν είναι ουτοπικός.

To Top