ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης περιμένει αποφάσεις… Το μέλλον της φετινής Super League και πως επηρεάζει την επόμενη σεζόν

Η Super League μέσω της τηλεδιάσκεψής της αποφάσισε την αναστολή του πρωταθλήματος μέχρι 24 Απριλίου και σε νέα σύσκεψη θα αποφασιστεί η απόφαση για τη διακοπή ή μη του πρωταθλήματος.

Ο Άρης εκφράστηκε θετικά υπέρ της πρότασης για οριστική διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος, εφόσον δεν θα το ευνοούν οι συνθήκες.

Στην Αλκμήνης είναι ξεκάθαρο ότι ήθελαν (και θέλουν) εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι για την δημόσια υγεία να γίνουν οι αγώνες με κόσμο, με γεμάτα γήπεδα. Προσοχή: όχι σε βάρος της δημόσιας υγείας και με κίνδυνο για την ζωή όλων. Όμως, από την στιγμή που θα προκύψει μια λύση για αγώνων πλέι οφ, χωρίς την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες και με δεδομένη την βαθμολογική θέση των ομάδων, μια και έχει αυτή ξεκαθαρίσει, ο Άρης είναι υπέρ της απόφασης για διακοπή και επικύρωση της βαθμολογίας.

Έχοντας οι “κιτρινόμαυροι” εξασφαλίσει την Ευρωπαϊκή τους έξοδο και θέλοντας να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι αγωνιστικά επίπεδο για την νέα σεζόν και στην Ελλάδα, αλλά και στο Europa League, θεωρούν ότι μια διακοπή τώρα του πρωταθλήματος, με έναρξη του προγραμματισμού της νέας σεζόν προασπίζει τα συμφέροντα τους και στο κομμάτι το ποδοσφαιρικό, αλλά και το οικονομικό.

Άλλωστε, καμία απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα για το τι θα γίνει με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών. Οι ΠΑΕ μένουν εκτός προς στιγμήν από τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης που πήρε η Κυβέρνηση και δυσκολεύονται σημαντικά να πληρώνουν συμβόλαια και άλλα έξοδα, την στιγμή που αγώνες δεν γίνονται και έσοδα δεν υπάρχουν από χορηγούς και τηλεοπτικά!

Κάτι που θα επηρεάσει σημαντικά και σε ότι αφορά τον προγραμματισμό τους για την επόμενη σεζόν. Δημιουργούνται οικονομικά ανοίγματα τα οποία οι ομάδες θα τα βρουν σύντομα μπροστά τους, όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ.

Άλλωστε, ο ισχυρός άνδρας του Άρη, Θοδωρής Καρυπίδης προχώρησε σε σχετική δήλωση για τα όσα έγιναν χθες στην τηλεδιάσκεψη, τονίζοντας (Διαβάστε ΕΔΩ) πως η… “διασφάλιση της βιωσιμότητας του ποδοσφαίρου είναι το σημαντικότερο, όλοι ένα βήμα πίσω με ρεαλισμό και αντανακλαστικά”. Εξηγώντας το γιατί θεωρεί πως η διακοπή του πρωταθλήματος είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη λύση.

Από την άλλη, όμως, ήρθε η επιστολή των UEFA και  ECA προς τις ομάδες, η οποία τονίζει ότι η διακοπή είναι η έσχατη λύση και απειλούν με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όσες Λίγκες το κάνουν!

Στον Άρη θα περιμένουν τις οριστικές αποφάσεις το επόμενο διάστημα προκειμένου να γνωρίζουν πως θα πορευτούν σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν.

Τα όσα έχουν προκύψει από χθες, με το δίλημμα που υπάρχει πλέον φανερά για το αν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα, ενδεχομένως να αλλάξει αρκετά πράγματα στην “επόμενη μέρα” των ομάδων της Super League.

 

To Top