ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Το μέλλον του Άρη στο PRESSARIS! Κοινή συνέντευξη Μποχωρίδη – Βεζένκοφ με… αποκαλύψεις!

Τα τελευταία χρόνια η ζωή τους κυλάει σε δρόμους παράλληλους. Μαζί στο γήπεδο, μαζί και έξω από αυτό έχουν θέσει υψηλούς στόχους και μέσα από την σκληρή δουλειά προσπαθούν να τους εκπληρώσουν. Λευτέρης Μποχωρίδης και Αλέξανδρος Βεζένκοφ σχεδιάζουν το μέλλον τους παρέα και το μοιράζονται στο PRESSARIS. Οι δύο νεαροί παίκτες του Άρη δεν κρύβουν την επιθυμία τους πω θέλουν μαζί να δημιουργήσουν έναν δυνατό πυρήνα που τα επόμενα χρόνια θα κάνει την ομάδα και πάλι πρωταγωνίστρια, όλα αυτά όμως μέσα από τις σωστές βάσεις που όπως λένε και οι ίδιοι φαίνεται πως μπαίνουν.

Λευτέρη, Αλέξανδρε μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης δώσατε το παρών στο Ολ Σταρ παιχνίδι της Πάτρας. Είναι ένας καλός τρόπος για να αποφορτιστείτε από το άγχος των προπονήσεων και την Δευτέρα να επιστρέψετε για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας; 

Λ.Μ: «Σίγουρα ήταν μια καλή ευκαιρία να ξεφύγουμε για μερικές μέρες από το άγχος των αγωνιστικών υποχρεώσεων και να δώσουμε το παρών στην γιορτή του μπάσκετ. Περάσαμε ωραία αλλά πλέον έχουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ. Ήταν μια ωραία εμπειρία η παρουσία μας στην Πάτρα αλλά τώρα μπαίνουμε στην τελική εβδομάδα των προπονήσεων και δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο από το επόμενο ματς».

Α.Β: «Για μένα ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε ένα Ολ Σταρ παιχνίδι και πιστεύω ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να χαλαρώσουμε λίγο από το άγχος των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έχουμε με τον Άρη. Ήταν μια καινούργια εμπειρία και χαίρομαι πολύ που συμμετείχα στην γιορτή του μπάσκετ σε μια τόσο ωραία πόλη».

Πάντως στον διαγωνισμό καρφωμάτων παρότι επιχειρήσατε κάτι πρωτότυπο, οι κριτές δεν εκτίμησαν την προσπάθεια σας και σας βαθμολόγησαν με 41 πόντους…

Λ.Μ: «Σίγουρα μας αδίκησαν. Είχα βάλει σκοπό να κερδίσει ο Σάσα τα καρφώματα. Το είχαμε σχεδιάσει από πριν αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Νομίζω πάντως ότι έπρεπε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς».

Λευτέρη κατέκτησες τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη του αγώνα πετυχαίνοντας και τους 20 πόντους σου στο πρώτο ημίχρονο. Βρίσκεσαι σε περίοδο καλής αγωνιστικής κατάστασης ή ήταν απλά μία καλή μέρα; 

Λ.Μ: «Νιώθω ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Και ψυχικά και σωματικά. Είμαι ήρεμος και αυτό βγαίνει στο παρκέ. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό και στα επόμενα παιχνίδια που θα δώσουμε με την ομάδα που σίγουρα ο βαθμός δυσκολίας θα είναι μεγαλύτερος από αυτόν του Ολ Σταρ».

Μποχωρίδης: “Πιο ενεργό ρόλο από κάθε άλλη χρονιά” – Βεζένκοφ: “Νιώθω πιο καλά από ποτέ”

Η χρονιά κυλάει πολύ καλά και για τους δυο σας. Έχετε ρόλο στην ομάδα, έναν προπονητή που σας εμπιστεύεται και αρκετά έμπειρα παιδιά που η βοήθεια τους στο συμβουλευτικό κομμάτι είναι αρκετά καθοριστική για την εξέλιξή σας. Πως βιώνετε εσείς από την πλευρά σας την φετινή παρουσία σας στην ομάδα; 

Λ.Μ: «Καταρχήν έχουμε πιο ενεργό ρόλο από κάθε άλλη χρονιά. Ο κόουτς μας δίνει την ευκαιρία και εμείς πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Από την άλλη είμαστε τυχεροί που έχουμε τόσο έμπειρα παιδιά. Μας βοηθάνε, μας δίνουν συμβουλές. Μας λένε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα και να δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό».

Α.Β: «Φέτος νιώθω πιο καλά από ποτέ στην ομάδα. Ο ρόλος μου είναι πιο ενεργός. Μας δίνεται η ευκαιρία και εμείς πρέπει να την αρπάξουμε. Σαν ρούκι πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό κάτι το οποίο μας λένε και οι μεγάλοι παίκτες. Είναι πολύ μεγάλη εμπειρία σε μία τέτοια ομάδα να έχεις ενεργό ρόλο».

Ο συνδυασμός ατομικής προπόνησης και ταυτόχρονα οι αγωνιστικές παραστάσεις που παίρνεται σε μικρή ηλικία είναι ο καλύτερος για την εξέλιξη ενός νεαρού αθλητή; 

Λ.Μ: «Η προπόνηση είναι ο καθρέφτης του αγώνα και όλοι οι κοντινοί μας άνθρωποι που μας συμβουλεύουν μας τονίζουν συνέχεια ότι μόνο μέσα από την σκληρή προπόνηση μπορείς να πετύχεις τους στόχους που έχεις θέσει. Έχει πολύ μεγάλη σημασία η ποιοτική ατομική προπόνηση και σίγουρα με τις αγωνιστικές παραστάσεις σε βοηθάνε να εξελίξεις το παιχνίδι σου».

Α.Β: «Η ατομική προπόνηση βοηθάει πάρα πολύ γιατί η ποιοτική προπόνηση σε βοηθάει να βελτιώσεις τις αδυναμίες σου αλλά σε βοηθάει και ψυχολογικά να μείνεις συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις. Οι παραστάσεις βοηθάνε ένα νεαρό παίκτη να κερδίζει εμπειρίες τις οποίες δεν στις δίνει η ατομική προπόνηση ή η κάθε προπόνηση».

Βεζένκοφ: Σε αυτήν την ομάδα μπαίνουν οι σωστές βάσεις

Ξέρω ότι στο μυαλό σας υπάρχει η επόμενη προπόνηση με τον Άρη, αλλά έχετε σκεφτεί καθόλου ότι σε μερικά χρόνια μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δίδυμο που θα φέρει τον Άρη σε ακόμα υψηλότερες θέσεις;

Λ.Μ: «Με τον Σάσα παίζουμε μαζί δύο χρόνια. Έχουμε καλή χημεία, συνεργαζόμαστε καλά μέσα και έξω από το γήπεδο και σίγουρα θα τον ήθελα κοντά μου και μετά το καλοκαίρι, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε κάτι καλό μαζί για αυτή την ομάδα που μας έχει δώσει την ευκαιρία να αναδειχθούμε. Κάτι το οποίο το εκτιμάμε και θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αλλά όλα αυτά με το σωστό πλάνο και τις καλύτερες προοπτικές ομαδικής εξέλιξης».

Α.Β: «Αρχικά θέλω να πω ότι σε αυτή την ομάδα μπαίνουν οι σωστές βάσεις, ώστε να φτιαχτεί κάτι δυνατό για το μέλλον και να ξεχαστούν οι προβληματικές χρονιές που πέρασε και περνάει η ομάδα. Όσον αφορά τον εαυτό μου και τον Λευτέρη που αγωνιζόμαστε και στο ανδρικό και στο εφηβικό εάν υπάρχουν οι σωστές συνθήκες, τόσο στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό, γιατί όχι να αποτελέσουμε ένα μέρος ενός δυνατού συνόλου που ελπίζουμε να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό μπάσκετ και όχι μόνο».

Ο Λευτέρης “ψήνει” τον Σάσα – Βεζένκοφ: “Θέλω μέσα από την ψυχή μου να μείνω”

Λευτέρη με τον Αλέξανδρο περνάτε αρκετές ώρες μαζί, τόσο στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Μιας και εσύ πέρασες το περασμένο καλοκαίρι από την διαδικασία της υπογραφής του πρώτου συμβολαίου και γνωρίζεις κάποια πράγματα, υπάρχει κάτι που να έχεις συμβουλέψει τον Αλέξανδρο; 

Λ.Μ: «Θα ήθελα να μείνει στην ομάδα, για όλους αυτούς τους λόγους που εξηγήσαμε και παραπάνω. Και το πιο σημαντικό που τον συμβούλεψα είναι ότι η απόφαση που θα πάρει πρέπει να είναι δική του. Και να κοιτάξει να είναι το καλύτερο για τον εαυτό του».

Α.Β: «Και εγώ θέλω να μείνω πάρα πολύ στην ομάδα. Το θέλω μέσα από την ψυχή μου. Έχω δεθεί με πρόσωπα αλλά και με την ομάδα πάρα πολύ, ο Λευτέρης με συμβουλεύει πάνω σε αυτό το θέμα γιατί πριν από δέκα μήνες βρέθηκε στην ίδια φάση και μέχρι την τελευταία στιγμή σκεφτόταν ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή για αυτόν. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη απόφαση και μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους θα προσπαθήσω να κάνω την καλύτερη επιλογή. Βέβαια αυτό είναι κάτι αυτό που θα φανεί στο μέλλον. Για να πω την αλήθεια ο Λευτέρης μου έχει πει πάρα πολλές φορές να κάνω την καλύτερη επιλογή για μένα, αλλά η επιθυμία του να παραμείνω στην ομάδα και να δημιουργήσουμε κάτι καλό μαζί είναι μεγάλη».

Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

Υπάρχει ένα δύσκολο παιχνίδι το ερχόμενο Σάββατο με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Υπάρχει ειδική προετοιμασία για εσάς τους νεαρούς παίκτες, από την στιγμή που ο αγώνας κρύβει αρκετές ιδιαιτερότητες. 

Λ.Μ: «Ξέρουμε ότι τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ κρύβουν πολλές ιδιαιτερότητες κάτι όμως που δεν αφήνουμε να μας επηρεάσει και προσπαθούμε να το δούμε σαν ένα μας όπως όλα τα άλλα. Θέλουμε τη νίκη, θα παλέψουμε για αυτή και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ικανοποιήσουμε και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας που το θέλουν τόσο πολύ. Θα ναι δύσκολο παιχνίδι γιατί ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος μέσα στην Πυλαία όμως πιστεύουμε στον εαυτό μας και θα παλέψουμε για τη νίκη».

Α.Β: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η πίεση πάντα θα υπάρχει, δεν γίνεται σε αυτά τα παιχνίδια να μην υπάρχει πίεση. Θα ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και με πίστη στους εαυτούς μας θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Ο ΠΑΟΚ είναι ανεβασμένη ομάδα, έχει κάνει εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα και θα χει σύμμαχο τον κόσμο του, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να μείνουμε ανεπηρέαστοι».

 

To Top