Το Aris Golden Club τιμάει τον Χάρη Παπαγεωργίου στο Άρης – Ίκαρος! (photos)

Το Aris Golden Club συνεχίζοντας τις παράλληλες δράσεις, πέρα από την οικονομική στήριξη προς την ΚΑΕ, θα τιμήσει στο ημίχρονο του αγώνα του Άρη με τον Ίκαρο το Σάββατο (16.00) τον Χάρη Παπαγεωργίου για την μεγάλη προσφορά του στον σύλλογο και το τμήμα μπάσκετ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση “μέρες χαράς για τον κόσμο του Άρη και μέρα τιμής το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου για τον Χάρη Παπαγεωργίου. Το “χρυσό” ARIS GOLDEN CLUB τιμά το “χρυσό” χέρι του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ Χάρη Παπαγεωργίου.

Τον πρωταγωνιστή του πρώτου πρωταθλήματος του 1979 από το οποίο ξεκίνησαν όλα κι έγραψαν μετά τη λαμπρή πορεία-γεμάτη τίτλους του Άρη.

Το Σάββατο στο ημίχρονο του αγώνα Άρης-Ίκαρος Χαλκίδας που θα ξεκινήσει στις επτά και μισή το απόγευμα θα τιμηθεί ο παίκτης που έχαιρε και χαίρει του σεβασμού όλων των φιλάθλων που αγαπούν το μπάσκετ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα δοθούν στον Χάρη Παπαγεωργίου ένα δίπλωμα με μετάλλιο κι ένα δίπλωμα με πλακέτα για την προσφορά του τόσο στον Άρη όσο και στο ελληνικό μπάσκετ”.

Ποιος είναι ο Χάρης Παπαγεωργίου

Ξεκίνησε το μπάσκετ το 1965 από την Αναγέννηση Αγίας Τριάδος. Μεταγράφηκε στον Άρη το 1971 και τον υπηρέτησε μέχρι το 1987 με ένα διάλειμμα δύο χρόνων (1983-85) που μεταγράφηκε στον Φαίακα Κέρκυρας. Κατέκτησε με την ομάδα του Άρη 4 πρωταθλήματα (1979-83-86-87) και 2 κύπελλα.

Υπήρξε δύο χρονιές πρώτος σκόρερ στην Α’Εθνική (σημ. Α1) και δύο φορές στη Β’Εθνική (Α2).Υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας μπάσκετ, από το 1971 μέχρι το 1981

Ο Χάρης Παπαγεωργίου δεν έκανε τη λαμπρή πορεία που έπρεπε, αφού ένας βαρύς τραυματισμός (ρήξη αχιλλείου τένοντα) αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για την καριέρα του μόλις στα 26 του χρόνια.

Ακολούθως συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Άρη από διοικητικές θέσεις. Ήταν General Manager της ομάδας στις χρονιές που έφτασε στα τρία ευρωπαϊκά final 4 και Γενικός Διευθυντής του ΑΣ Άρης τη διετία 1996-98 που η ομάδα του μπάσκετ πήρε το ευρωπαϊκό κύπελλο και η ομάδα του βόλεϊ το πρωτάθλημα Ελλάδας.

To Top