Τσαλδάρης: “Τιμή μου να κλείσω την καριέρα μου στον Άρη!”

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης θέλει να κλείσει την καριέρα του στον Άρη και θα το θεωρούσε τιμή του να γινόταν αυτό! Εξαιρετικές δηλώσεις από τον έμπειρο γκαρντ που φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα για τέσσερα χρόνια!

Η συνέντευξη του Δημήτρη Τσαλδάρη στην επίσημη ιστοσελίδα της Κηφισιάς:

Tην προηγούμενη αγωνιστική πήρατε τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, με τον οποίο θα βρεθείτε αντιμέτωποι και στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Ήταν «πρόβα τζενεράλε» το ματς της 4ης αγωνιστικής ενόψει ημιτελικού; (superbasket.gr)

Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε και το κερδίσαμε. Νομίζω ότι και οι δυο πλέον έχουμε μια ιδέα για το τι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον ημιτελικό αν και είναι νωρίς και οι ομάδες έχουν περιθώρια να αλλάξουν πράγματα στο παιχνίδι τους.

 Η ΑΕΝΚ έχει δείξει ότι είναι… ανθεκτική στην πίεση, τι πρέπει να κάνει στο Αλεξάνδρειο για να τα καταφέρει κόντρα στον Άρη;(ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ)

Όταν παίζεις τέτοια παιχνίδια αυτό που πρέπει να κανείς είναι να είσαι πνευματικά δυνατός για να παίρνεις τις πιο σωστές αποφάσεις. Αν το κάνουμε αυτό στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες για να τα καταφέρουμε.

Έχοντας αντιμετωπίσει τον Άρη φέτος για το Κύπελλο που πιστεύεις ότι θα κριθεί η αναμέτρηση αυτής της αγωνιστικής (basketnet.gr, Πράσινη)

Σε όλα τα παιχνίδια κερδίζει αυτός που κάνει σε μεγαλύτερη διάρκεια από τον αντίπαλο του, αυτά που έχει σχεδιάσει. Το παιχνίδι θα το κερδίσει αυτός που θα ελέγξει το ρυθμό και θα κάνει τα λιγότερα λάθη.

Πόσο θα σας βοηθήσει το γεγονός ότι το ματς θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών»;

«Για μας είναι πολύ καλό που παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών, γιατί όλοι ξέρουμε πόσο καυτή έδρα είναι το «Nick Galis Hall» και η ομάδα πάντα παίρνει ενέργεια από τον κόσμο την βγάζει στο γήπεδο και παίζει καλύτερα. Παρ όλα αυτά δεν λέει τίποτα το ότι θα είναι άδειο το γήπεδο, ο Άρης είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και σίγουρα επειδή δεν θα έχουν βοήθεια από τον κόσμο θα είναι πιο συγκεντρωμένοι στο στόχο και θα προσπαθήσουν περισσότερο για τη νίκη».

Δημήτρη πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύεις ότι παίζει σε ένα παιχνίδι η βαριά φανέλα που κουβαλά μια ομάδα;(ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ)

Η βαριά φανέλα μπορεί να βάλει σε σκέψεις τον αντίπαλο αλλά αυτό θα γίνει για μικρό διάστημα. Το μπάσκετ είναι αξιοκρατικό, κερδίζει αυτός που παίζει καλύτερα και όχι αυτός που φοράει πιο βαριά φανέλα.

Έχοντας παίξει σε πολλές σπουδαίες ομάδες στην καριέρα σου, τι θεωρείς ότι χρειάζεται ακόμη η Νέα Κηφισιά για να μπει για τα καλά στο μυαλό του κόσμου ως ομάδα πρώτης γραμμής στο ελληνικό πρωτάθλημα; (sport24.gr)

Μη ξεχνάμε ότι φέτος είναι η δεύτερη χρονιά της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία. Με μια καλή χρονιά δεν καθιερώθηκε κανείς. Νομίζω ότι η διάρκεια που έχει μια ομάδα αλλά και το θέμα του γηπέδου είναι από τα πιο  σημαντικά. Θεωρώ ότι πλάνο της ομάδας είναι προσεχτικά σχεδιασμένο και είναι στο σωστό δρόμο για να καθιερώσει την ομάδα και να την κάνει να πρωταγωνιστεί.

Αν θεωρείς πως μπορούσες να έχεις (και ποτέ δεν είναι αργά) μία ευκαιρία, που παρ’ ολίγον να είχες άλλωστε, σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό… (basketblog.gr)

Μια ευκαιρία θα την ήθελα για να τεστάρω τον εαυτό μου στο πιο ψηλό επίπεδο και να έβλεπα σε ποιο βαθμό θα μπορούσα να ανταποκριθώ. Το σίγουρο είναι ότι αν μπορούσα να πάρω την ευκαιρία θα την έπαιρνα !

Ποια θεωρείς ότι υπήρξε η κορυφαία στιγμή σου με την φανέλα του Άρη; (pressaris.gr)

Την καλύτερη στιγμή δεν τη έζησα όπως θα την ήθελα με την έννοια ότι δε κέρδισα κάποιο τίτλο με την ομάδα. Έζησα όμως πολλές μικρές στιγμές, μετά από μεγάλες νίκες και προκρίσεις στην Ευρωλίγκα που όλες μαζί κάνουν μια μεγάλη που μου έχει αφήσει τα καλύτερα συναισθήματα.

Έχεις τονίσει στο παρελθόν ότι θα ήθελες να κλείσεις την καριέρα σου στον Άρη. Ανέλυσέ μας το σκεπτικό αυτής της επιθυμίας σου, αν ισχύει ακόμα φυσικά…(pressaris.gr)

Είναι η ομάδα της οποίας την φανέλα έχω φορέσει για 4 χρόνια και έχω αναπτύξει δεσμούς με τους ανθρώπους της. Θα ήταν τιμή μου να γίνει κάτι τέτοιο αλλά κανείς δε ξέρει πως θα τα φέρει η ζωή.

Το «ταβάνι» που ονειρεύεσαι εσύ για τη Νέα Κηφισιά ποιο είναι; (superbasket.gr)

Η Νέα Κηφισιά από τότε που ξεκίνησε παίζει, έπαιζε σε «ανοικτό γήπεδο», δηλαδή δεν έχει ταβάνι. Όποτε σε αυτό το «γήπεδο» παίζω και εγώ τώρα!! Προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο και όπου βγει …

Δημήτρη, με ποιον προπονητή δεν θα ξανασυνεργαζόσουν; (basketblog.gr)

Με έναν κύριο δε θα ήθελα να ξανασυνεργαστώ αλλά το όνομα του θα το κρατήσω για εμένα.

To Top